Κ. Χριστοδούλου: Μεγαλύτερη πρόκληση η ανάληψη των καθηκόντων μιας ιστορικής εταιρείας

Η ιστορία της Action Global Communications ξεκίνησε το 1970 και σήμερα έχει παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες όπου οι πλείστες είναι 100% ιδιοκτησία της κυπριακής εταιρείας. Για τον Κρις Χριστοδούλου, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν πριν πέντε περίπου χρόνια, όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας μαζί με την αδελφή του. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Action Global Communications, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των νεαρών επιχειρηματιών που αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στην κοινωνία.

 

Διαβάστε ακόμα: TRIANGLE: Αυτή είναι η νέα εστία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Έγκωμη


Διαβάστε ακόμα: Χ.Τσίγκης: Σχέδια για πλωτό αιολικό πάρκο στην κυπριακή ΑΟΖ


Διαβάστε ακόμα: Πόσο αξίζουν τα αυτοκίνητα των πολιτικών αρχηγών


Ο Κρις Χριστοδούλου, αποκαλύπτει στην κάμερα του INBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 



Ποιοι είναι οι δικοί σας προσωπικοί εργασιακοί στόχοι για την επόμενη 5ετία;
Το στρατηγικό μας πλάνο για τα επόμενα 5 χρόνια έχει ήδη καθοριστεί μετά από πολλές εσωτερικές συζητήσεις και μελέτη των τάσεων του κλάδου της επικοινωνίας. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πολλές προκλήσεις που έρχονται. Η πιο μεγάλη πρόκληση είναι η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας που επηρεάζει όπως όλους τους κλάδους και αυτόν της επικοινωνίας. Παράλληλα, οι χώρες στις οποίες διατηρούμε αυτόνομη παρουσία αναπτυξιακή πορεία της κάθε αγοράς, με συνέπεια την επιτακτική ανάγκη για συνεχή εγρήγορση και προσαρμογή των επιχειρηματικών μας κινήσεων και συνεργασιών. Επίσης, η επόμενη 5ετία φέρνει μαζί την ουσιαστική άφιξη της Generation Ζ στο εργατικό δυναμικό των εταιρειών. Όπως είναι φυσικό, αυτό επιφέρει προκλήσεις, τόσο σε σχέση με την εσωτερική προσαρμογή σε κάθε επιχείρηση, όσο και σε σχέση με τις καινούργιες τάσεις που η εξέλιξη αυτή θα «επιβάλει» στον τρόπο που δουλεύουμε.


Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κυπριακής οικονομίας σήμερα; Πώς επηρεάζουν τις επιχειρήσεις; 
Μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης εμφανίστηκαν διάφορα νέα φορολογικά τέλη τα οποία παρά τη μεγάλη βελτίωση που παρουσίασε η οικονομία μας από τότε μέχρι σήμερα, παραμένουν σε ισχύ, αλλά και αυξάνονται, με τον ιδιωτικό τομέα να αγωνίζεται αυτόνομα για να επιβιώσει, αλλά και να διευρύνει τη δυναμική του.
 
  
Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας;
Στον τομέα των υπηρεσιών εξαρτόμαστε κατά 98% από τους ανθρώπους μας, οι οποίοι είναι το πολυτιμότερο μας asset.  Θέλουμε οι άνθρωποί μας να πετυχαίνουν τους προσωπικούς τους στόχους και κατ΄ επέκταση τους στόχους της εταιρείας.
 
 
Πώς εξασκείτε πρακτικά διοίκηση στο χώρο εργασίας σας; Τι είδους μάνατζερ είστε;
Εφαρμόζοντας την πρακτική Management by output. Η Action Global Communications έχει παρουσία σε περισσότερες από 35 χώρες.  Οι πλείστες είναι 100% ιδιοκτησία της κυπριακής εταιρείας.  Κάθε Νοέμβριο ετοιμάζουμε ένα  σχέδιο λειτουργίας για κάθε αγορά που περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό  και τα KPIs.  Συμφωνούμε το τελικό πλάνο με τη διεύθυνση κάθε γραφείου και ακολούθως παρακολουθούμε την εξέλιξη μέσω τριμηνιαίων ανασκοπήσεων, αλλά και εβδομαδιαίων briefing updates που επικεντρώνονται επίσης τόσο σε οικονομικά ζητήματα, όσο και σε θέματα που αφορούν το προσωπικό. 


Your finest hour! Για τι είστε περήφανος;
Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την τελευταία 5ετία που αναλάβαμε τα ηνία της εταιρείας με την αδελφή μου χωρίς αυτό να έχει επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση. Το να σου εμπιστεύονται τα ηνία μιας εταιρείας με τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας και με τόσες πολλές προκλήσεις στον ορίζοντα, σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.


Πώς επιτυγχάνετε work life balance;                                            
Work life balance; Υπάρχει στις μέρες μας; Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Προσπαθώ κάθε βράδυ να είμαι σπίτι, να γευματίζω και να περνώ ποιοτικό χρόνο με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά μου, που δίνουν κουράγιο και νόημα στη ζωή μου. Αν έχω εκκρεμότητες στη δουλειά θα συνεχίσω να δουλεύω αργά το βράδυ, καθώς πλέον μας το επιτρέπει η τεχνολογία. Όσον αφορά τις δραστηριότητες εκτός δουλειάς, μου αρέσουν τα αθλήματα αντοχής και ιδιαίτερα το τρέξιμο και το κολύμπι. Προσπαθώ να γυμνάζομαι καθημερινά, το οποίο βοηθά να αδειάζει το μυαλό μου από όλα.


Ποιο social media χρησιμοποιείτε περισσότερο;
Τα social media είναι μεγάλο κομμάτι της δουλειάς μου. Παρακολουθώ το Facebook, το Instagram και Twitter αλλά είμαι πιο ενεργός στο LinkedIn





Partners: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR/University of Nicosia™, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ
 

 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit