Η σημασία των soft skills

Οι επαγγελματικές δεξιότητες που κάνουν τη διαφορά στο μάρκετινγκ ήταν το θέμα που παρουσίασε ο Γιώργος Ζερβίδης, Σύμβουλος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας στο Συνέδριο «Αναπτύσσοντας τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κύπρο» που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό.

Τα «Soft Skills» αφορούν τις δεξιότητες και συμπεριφορές που σχετίζονται με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους συναδέλφους μας, με τους συνεργάτες μας, αλλά και με τους πελάτες μας. Όπως προέκυψε από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίασή του, στον τομέα του μάρκετινγκ παίζουν καταλυτικό ρόλο, αφού τομείς όπως η επικοινωνία, η ευελιξία, η καινοτομία, η ομαδική εργασία, η πειστικότητα, το επιχειρηματικό πνεύμα, οι ικανότητες διαχείρισης αλλαγών, ανάληψης ρίσκου και άλλες σχετικές δεξιότητες μπορούν να καθορίσουν μια επιτυχημένη προσέγγιση μάρκετινγκ μίας εταιρείας ή ενός οργανισμού.

Ο κ.Ζερβίδης εστίασε την προσοχή του στη συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) και τη σημαντικότητά της στην προσωπικότητα ενός ατόμου. «Ο κόσμος δυσκολεύεται να ταυτιστεί με απρόσωπους οργανισμούς και επομένως, οι ΜμΕ θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα συναισθηματικής νοημοσύνης», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να ξέρουμε σαν μαρκετίστες ποιοι είμαστε και τι θέλουμε, να κάνουμε αυτοέλεγχο των συναισθημάτων μας και να εμπνέουμε τον κόσμο και τον καταναλωτη και τον συνεργάτη, πρέπει επίσης να καθορίζουμε στόχους που να είναι φιλοδοξοι αλλά εφικτοί και μετρήσιμοι», ήταν μερικά από τα λόγια εμπνευσης προς το κοινό, για να προσθέσει: «Πρέπει να έχουμε ενσυναίσθηση να μπορούμε να μπαίνουμε στα παπούτσια του καταναλωτή και να διαβάζουμε τη σκέψη του. Οι κοινωνικές δεξιότητες είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό που κάνει επιτυχημένο το μάρκετιγνκ».

Πώς βελτιώνουμε την EQ μας; Εγκαταλείποντας στερεότυπα, διατηρώντας την ταπεινοφροσύνη και αυτοσυγκράτησή μας και αναλαμβάνοντας ευθύνες. Επίσης αποκτούμε αυτοπεποίθηση και διατηρούμε τη θετικότητά μας.

Δειτε Επισης

Βραβεία Καινοτομίας & Έρευνας από ΟΕΒ και ΙδΕΚ: Οι γεμάτες έμπνευση δηλώσεις των βραβευθέντων (vid)
Οδηγός προστασίας δεδομένων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022