Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή εγκαινίων του έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας - Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών - Αποκατάσταση και Επέκταση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς», την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, με διοργανωτή το Δήμο Λευκωσίας.

Το ιστορικό αυτό κτήριο, σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Σταύρο Οικονόμου στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και δημιουργήθηκε για να στεγάσει τους επαγγελματίες και να αποτελέσει ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία όπου οι δημότες συναντιούνταν ως κοινότητα.

Μισό αιώνα αργότερα, το κτήριο ανακαινίστηκε, επεκτάθηκε και συνεχίζει να δίνει στέγη σε επαγγελματίες, αυτή τη φορά, νέων τεχνολογιών. Μέσα από τη νέα του όψη και μορφή, στεγάζει επάξια το δραστήριο και ταλαντούχο οικοσύστημα της Λευκωσίας, προσαρμοζόμενο πλέον στις ανάγκες του σήμερα.

Την τελετή εγκαινίων του έργου τίμησε με την παρουσία του ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκτάζης, ενώ, η εκδήλωση υποδέχθηκε τη Θέμις Χριστοφίδου, Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επίσης απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ομιλία παράθεσε ακόμη ο Γιώργος Χρυσάνθου, Γενικός Διευθυντής του CYENS και με τη λήξη της τελετής εγκαινίων του έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας - Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών - Αποκατάσταση και Επέκταση της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς», διεξάχθηκε η τελετή της εγκατάστασης του Κέντρου Αριστείας CYENS στο κτήριο, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό.

Δείτε πιο κάτω όλα όσα δήλωσαν στην κάμερα του InBusiness TV ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος και ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας CYENS:

Οργανωτής: Δήμος Λευκωσίας

Δειτε Επισης

Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Γιατί έρχονται στην Κύπρο οι Google, Amazon, SalesForce & Binance;
NEDECO: Σχεδιάστε σήμερα τη μελλοντική σας ανάπτυξη και βιωσιμότητα
Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Η AWS ανακοινώνει νέες καινοτόμες λειτουργίες για το Amazon Bedrock
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Είκοσι νέες ψηφιακές υπηρεσίες εντός του 2024-Τα πλάνα του Υφ. Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Με μεγάλη επιτυχία το «2ο Cyprus: The New Global Tech & Innovation Hub Summit» (pics)
Η Quadcode ενώνει δυνάμεις με την Capacitor Partners για το μεγαλύτερο Hackathon στην Κύπρο
Η Κύπρος ως ιδανικός προορισμός για να ζει, να εργάζεται και να δραστηριοποιεί κανείς τις επιχειρήσεις του