Χ. Διογένους: Νέο showroom για Unicars, έμφαση στην ηλεκτροκίνηση

Αύξηση περίπου 20% για την αγορά αυτοκινήτου το 2022 αναμένει η Χριστιάννα Διογένους, σημειώνοντας ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το παρόν και το μέλλον.

Σε συνέντευξή της στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», η CEO της Unicars τονίζει ότι όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κινηθούν στους δρόμους της Κύπρου, εξηγώντας, ωστόσο, ότι η μετάβαση αυτή χρειάζεται να υποστηριχτεί με την ανάλογη ανάπτυξη τεχνογνωσίας και με τις κατάλληλες υποδομές ώστε όλο και περισσότεροι Κύπριοι να στραφούν στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος.

Διαβάστε ακόμα: 

Ξενοδοχεία αποφάσισαν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους 

IN Business Awards 2021: Οι 5 υποψήφιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις 

50 επιλεγμένα οικόπεδα στις πιο περιζήτητες περιοχές της Κύπρου


Παράλληλα, αναφέρεται στην έναρξη τόσο της λειτουργίας του νέου εκθεσιακού χώρου στη Λευκωσία όσο και της υλοποίησης ενός προγράμματος ευρύτερης αναβάθμισης όλων των εκθεσιακών χώρων του ομίλου στην Κύπρο.

Ακολουθεί πιο κάτω η συνέντευξη της Χριστιάννας Διογένους:

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;
Είναι γεγονός πως ύστερα από δύο χρόνια ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται κάποιες από τις μακροχρόνιες συνέπειες τις πανδημίας. Για παράδειγμα η αυξητική τάση των τιμών αλλά και οι ελλείψεις σε πρώτες ύλες διαμορφώνουν ένα ασταθές περιβάλλον. Για το 2022, είναι δεδομένο πως θα είναι άλλη μία χρονιά προκλήσεων. Οι εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας κάνουν λόγο για θετικό πρόσημο. Πιστεύω πως αν δεν προκύψουν άλλα μέτρα περιορισμού, οι προοπτικές και οι οικονομικές συνθήκες όντως θα βελτιωθούν ιδίως αν συνυπολογίσουμε τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται τόσο από τον τουρισμό που αναμένεται να ανακάμψει όσο και από την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Αύξηση 20% στην αγορά αυτοκινήτου
 

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;
Η αγορά του αυτοκινήτου είναι μία αγορά που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από παράγοντες όπως οι οικονομικές συνθήκες, αλλά και η ψυχολογία των πολιτών. Το βιώσαμε έντονα αυτό κατά την διάρκεια της πανδημίας. Για το 2022 υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η αγορά θα κινηθεί αυξητικά σε σύγκριση με το 2021. Σε αυτό συνηγορούν διάφοροι παράγοντες. Παρά το υφιστάμενο πρόβλημα των καθυστερήσεων στις παραδόσεις, η αγορά θα στηριχτεί σε δύο πρόσθετες παραμέτρους σε σχέση με το 2021, στο σχέδιο της κυβέρνησης για τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και για τα αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων σε συνδυασμό με την απόσυρση, αλλά και στην αύξηση που αναμένεται να σημειωθεί στις αφίξεις των τουριστών με φυσική συνέπεια την αύξηση στην ζήτηση των αυτοκινήτων ενοικιάσεως. Έτσι μία συντηρητική πρόβλεψη για την αγορά είναι να σημειώσει αύξηση περίπου 20%.

 

Παρόν και μέλλον η ηλεκτροκίνηση


Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;
Όπως είναι ευρέως γνωστό, η αγορά του αυτοκινήτου βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, με την ηλεκτροκίνηση να αποτελεί το παρόν αλλά και το μέλλον. Σε αυτό το πλαίσιο θα βλέπουμε όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κινούνται στους δρόμους. Η μετάβαση αυτή, όμως, χρειάζεται να υποστηριχτεί με την ανάλογη ανάπτυξη τεχνογνωσίας και με τις κατάλληλες υποδομές ώστε όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να στραφούν στην αγορά ηλεκτρικού οχήματος και να συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Και είναι ακριβώς σε αυτό το σημείο που πρέπει να δώσουμε έμφαση στην αγαστή συνεργασία πολιτείας με τον ιδιωτικό τομέα με σκοπό την βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη της χώρας. Μία συνεργασία που θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις κοινωνικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες θέτοντας στέρεες βάσεις για το μέλλον.  

 

Επιπλέον η στροφή προς τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη φόρτιση αυτών των αυτοκινήτων είναι επίσης επιτακτική ώστε η αλλαγή να είναι πραγματικά «πράσινη».

 

Αξίζει να αναφέρουμε ένα σημαντικό γεγονός που καθορίζει το παρόν της αυτοκίνησης. Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση στηρίζεται από το σύνολο των εργοστασίων, καθώς έχουν οριοθετήσει την παύση της παραγωγής των συμβατικών αυτοκινήτων και την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής των ηλεκτρικών ακολουθώντας τις πιέσεις και στοχοθετήσεις από όλες τις χώρες για σοβαρές μειώσεις στις εκπομπές ρύπων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την επιτάχυνση της αλλαγής του στόλου των αυτοκινήτων της κάθε χώρας και την άμεση ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης που είναι και το ζητούμενο.

 

Άλλη μία σημαντική τάση που ήδη έχει αρχίσει να εμφανίζεται, αλλά σταδιακά θα κάνει και πιο έντονη την παρουσία της είναι η περαιτέρω αξιοποίηση της τεχνολογίας σε όλα τα στάδια της αυτοκίνησης. Η ψηφιοποίηση των λειτουργιών και η ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών είναι απαραίτητη ώστε οι εταιρείες να γίνουν πιο αποτελεσματικές προς όφελος τόσο της δικής τους βιωσιμότητας όσο και της εξυπηρέτησης των πελατών τους. 


Νέος εκθεσιακός χώρος στη Λευκωσία

 

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 
Στην Unicars ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας έχει ξεκινήσει πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας. Και αυτό γιατί εγκαίρως προβλέψαμε τις προκλήσεις του μέλλοντος και θελήσαμε να προετοιμαστούμε όντας πάντα πρωτοπόροι και καινοτόμοι! Έτσι οι στόχοι μας χρονικά δεν περιορίζονται μόνο στο 2022 αλλά συνεχίζουν και για τα επόμενα χρόνια.

Η επέκταση της ηλεκτροκίνησης αποτελεί την κορωνίδα των στόχων μας για τη νέα χρονιά. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Επιδιώκουμε μέσα από συντονισμένες ενέργειες τον άμεσο ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών μας, καθώς και την λειτουργία μίας ακόμα πιο πράσινης εταιρείας υλοποιώντας την “Go Green” στρατηγική μας.

 

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους παραδοσιακούς μας πυλώνες εστίασης  που καθιέρωσαν την Unicars στο κυπριακό επιχειρείν, όπως η επικέντρωση στο προσωπικό μας, η διαρκής επένδυση στην καινοτομία και τέλος η στήριξη της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε.

 

Τέλος αξίζει να αναφέρω την έναρξη τόσο της λειτουργίας του νέου μας εκθεσιακού χώρου στη Λευκωσία όσο και της υλοποίησης ενός προγράμματος ευρύτερης αναβάθμισης όλων των εκθεσιακών μας χώρων στην Κύπρο, όπου θα παρουσιάζεται ο τρόπος λειτουργίας μίας διαρκώς αναπτυσσόμενης εταιρείας που ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες του κοινού και του τομέα δραστηριοποίησης της. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να παρέχουμε στους επισκέπτες μας μοναδικές διαδραστικές εμπειρίες με τις μάρκες μας απολαμβάνοντας τεχνολογίες αιχμής, αναβαθμισμένες υπηρεσίες, την πλουσιότερη γκάμα ηλεκτρικών και  συμβατικών αυτοκινήτων και εξυπηρέτηση ειδικά διαμορφωμένη στις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις.

Το μέλλον είναι ήδη…παρόν και η Unicars το έχει υποδεχτεί προκειμένου να κάνει τη διαφορά στον χώρο της αυτοκίνησης για άλλη μία φορά!

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit