Ν. Δαμιανού: Το Metaverse προσφέρει καινούριες επιχειρηματικές ευκαιρίες στο λιανικό εμπόριο

Το "Μetaverse" έχει γίνει πλέον κυρίαρχη λέξη (σχεδόν ατάκα) στον τεχνολογικό και επιχειρηματικό κόσμο. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα Metaverse(s) - καθώς και τεχνολογίες όπως Augmented Reality, Virtual Reality, NFTs και άλλες που περιβάλλουν και υποστηρίζουν αυτές τις τάσεις - αποτελούν το μέλλον. Αποτελούν και το μέλλον του εμπορίου και των λιανικών πωλήσεων;

Τις σκέψεις και απόψεις του για το θέμα παρουσίασε στο 20ό Cyprus Grocery Retail Conference, ο Νικόδημος Δαμιανού, CEO της JCC Payment Systems.

Ο όρος καλύπτει μια μεγάλη ποικιλία εικονικών πραγματικοτήτων, από εργαλεία στο χώρο εργασίας μέχρι παιχνίδια και πλατφόρμες κοινότητας. Εξάλλου, κατά την παρουσίασή του αναφέρθηκε στα minecraft, horizon worlds, fortnite kai roblox.

Όπως είπε το metaverse είναι ένα δίκτυο μαζικής κλίμακας, με απόδοση σε πραγματικό χρόνο, 3D, και εικονικούς κόσμους. Οι χρήστες είναι απεριόριστοι ενώ υπάρχει μια συνέχεια στα data.

Σύμφωνα με τον κ.Δαμιανού, το τεχνολογικό αυτό εργαλείο όχι μόνο μπορεί να γίνει μέρος του retail αλλά και να ανεβάσει τα έσοδα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο.

Ο κόσμος του metaverse δημιουργεί μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης για το λιανικό εμπόριο και τη βιομηχανία καταναλωτικών αγαθών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, το metaverse "προσφέρει καινούριες επιχειρηματικές ευκαιρίες".

Άλλωστε πρόκειται για μια τεχνολογία που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των CEO των μεγαλύτερων Οργανισμών του κόσμου και που φαίνεται πως η υιοθέτησή του από τους πρωταγωνιστές της διεθνούς σκηνής θα οδηγήσει τις τοπικές επιχειρήσεις στο να ακολουθήσουν τη νέα μεγάλη τάση για την οποία μίλησε στο Συνέδριο ο CEO.

Δειτε Επισης

Κίνα: Απειλεί την Ε.Ε. με περιορισμούς στις εισαγωγές γαλακτοκομικών και κρασιών
Οι μάρκες αυτοκινήτων που επέλεξαν οι αγοραστές-Σε ανοδική τροχιά η αγορά
Ολοκληρώθηκε ο 15ος Κυπριακός Διαγωνισμός Οίνου-Διαγωνίστηκαν 27 οινοποιεία
Ισραήλ: Ακυρώνει τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία
Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών
Με μεγάλη επιτυχία η απογευματινή εκδήλωση της Gaggenau στη Λευκωσία (pics)
Άλκης Γαλατόπουλος: Πορεία πέραν των 60 ετών για την Novario-Tι είπε για την προσθήκη των προϊόντων Gaggenau
R. Ramalho: Τα προϊόντα Gaggenau προσφέρουν την εμπειρία της πολυτέλειας
Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες
Θέλουν να βάλουν πίεση σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των τιμών στο λιανεμπόριο-Η πρόθεση της Βουλής