Φωνάζουν για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό οι υπεραγορές-Ζητούν παρέμβαση των θεσμών

Απανωτές αυξήσεις στις τιμές του χοιρινού κρέατος, καταγγέλλουν οι υπεραγορές, την ώρα που οι ίδιες προσπαθούν να απορροφήσουν μέρος του αυξημένου κόστους και να κρατήσουν σταθερές τις τιμές.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών απευθύνει κάλεσμα προς τους θεσμούς να ερευνήσουν το ζήτημα των συνεχόμενων αυξήσεων, στις τιμές των προϊόντων με τα οποία προμηθεύουν οι χοιροτρόφοι το τελευταίο διάστημα τα σημεία πώλησης, κάνοντας λόγο για ενορχηστρωμένη προσπάθεια, η οποία οδηγεί αναπόφευκτα σε ανατιμήσεις.

Ζητούν διερεύνηση και έλεγχο

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΑΣΥΠΕ, Ανδρέας Χατζηαδάμου ανέφερε ότι οι αυξήσεις που έχουν επιβληθεί στις τιμές των χοιρινών είναι συνεχείς, εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών, με τους λιανεμπόρους, από την πλευρά τους, να κάνουν το παν για να συγκρατήσουν τις τιμές.

«Πρόκειται για απανωτές αυξήσεις στο χοιρινό κρέας και μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια. Δεν μπορούν κάποιοι κλάδοι να ενεργούν κατά αυτόν τον τρόπο, την ώρα που οι υπεραγορές, ένεκα του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ τους, προσπαθούν να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές και να απορροφήσουν όσο μπορούν το αυξημένο κόστος», εξήγησε ο κ. Χατζηαδάμου, καλώντας τους αρμόδιους θεσμούς να προχωρήσουν στη διερεύνηση του σοβαρού θέματος που έχει προκύψει.

Η σταδιακή μείωση του κόστους των ζωοτροφών δημιούργησε προσδοκίες για σταθεροποίηση των τιμών. Ωστόσο, όπως είπε ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΑΣΥΠΕ, οι τιμές του χοιρινού κρέατος πήραν την ανιούσα, με συνεπακόλουθες επιπτώσεις τόσο στους λιανεμπόρους όσο και στον τελικό καταναλωτή.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθητοποίηση και να παρέμβουν καταλυτικά για την επίλυση του θέματος.

Θέλουν παράταση μηδενικού ΦΠΑ σε παιδικές πάνες

Την ίδια ώρα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών χαιρετίζει την παράταση του μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ σε 11 βασικά προϊόντα μέχρι τον Ιούνιο. Ωστόσο, ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να ενσκήψει στο θέμα των παιδικών πανών, τονίζοντας τη σημασία της διατήρησης του μηδενικού ΦΠΑ στα εν λόγω προϊόντα.

Ο ΠΑΣΥΠΕ αναμένεται να αποστείλει στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχνίας σχετική επιστολή με στόχο την εξεύρεση λύσης προς όφελος οικογενειών και νοικοκυριών.

Δειτε Επισης

Υπ. Οικονομικών: Η αναβάθμιση από S&P's αντανακλά και την ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και ξένες επενδύσεις απαραίτητα συστατικά για διατήρηση της ανάπτυξης
S&P's: Δημοσιονομικά που υπερτερούν, ενισχυμένο το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Στο GOLD Ιουνίου: Η ανάπτυξη της Λεμεσού σε ένα δυναμικό τεχνολογικό και επιχειρηματικό κέντρο
Παίρνουν σάρκα και οστά οι τάσεις για μείωση δανειστικών επιτοκίων
Οι 1.573 θέσεις πρώτου διορισμού στο δημόσιο που πάνε με απόφαση Υπουργικού για αποπαγοποίηση στην Βουλή
ΑΔΜΗΕ: Συζητήσεις με Τρ. Κύπρου για χρηματοδότηση του Great Sea Interconnector-Τα σημαντικά βήματα σε εξέλιξη
Κλιμακούμενη εμπορική σύγκρουση οι δασμοί από Ε.Ε. στα εισαγόμενα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα
Άγγιξε σχεδόν τα €600 εκ. το δημοσιονομικό πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο
Πάει για νέο μοντέλο διοίκησης ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου-Οι κατασταστικές αλλαγές στη γενική συνέλευση