Έρχεται νέα υπερσύγχρονη υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι-Όλες οι πληροφορίες

Την ανέγερση και λειτουργία νέας υπεραγοράς Αλφαμέγα, ιδιοκτησία της εταιρείας Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, στον Δήμο Παραλιμνίου, ενέκρινε το Τμήμα Περιβάλλοντας, εκδίδοντας θετική γνωμάτευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της Αρχής, το εκτιμώμενο κόστος του έργου αναμένεται να φθάσει τα εξι εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έργα κατασκευής της υπεραγοράς εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν 12 μήνες.

Σημειώνεται ότι όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, στο πλαίσιο του «IN Business Forecasting 2024», ο Διευθύνων Σύμβουλος των Υπεραγορών Αλφαμέγα, Γιώργος Θεοδότου, εντός του έτους θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανέγερση δύο ακόμα υπεραγορών στο Ζακάκι και το Παραλίμνι, με στόχο να λειτουργήσουν εντός του 2025.

Στόχος είναι, επίσης, εντός του 2024 να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής νέας υπεραγοράς στην Έγκωμη, η οποία θα ανεγερθεί σε τεμάχιο γης απέναντι από την υφιστάμενη Αλφαμέγα.

ΑΛΦΑΜΕΓΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ

Κτίριο τεσσάρων επιπέδων

Όσον αφορά την νέα υπεραγορά Αλφαμέγα στο Παραλίμνι, όπως αναφέρεται στη Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, το προτεινόμενο έργο αφορά ενιαία εμπορική ανάπτυξη που θα αποτελείται από ένα κτίριο τεσσάρων επιπέδων με υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και ένα όροφο, χώρο στάθμευσης για 106 αυτοκίνητα (συμπεριλαμβανομένων και 5 για ΑμεΑ) και 4 επιπρόσθετους χώρους για ποδήλατα, και εξωτερικούς χώρους πρασίνου.

Ειδικότερα, η προτεινόμενη εμπορική ανάπτυξη πρόκειται να περιλαμβάνει τις παρακάτω χρήσεις:

  • Υπόγειο
    -Χώροι Στάθμευσης (51 + 2 για ΑΜΕΑ = 53)
    -Αποθηκευτικοί χώροι
    -Βοηθητικοί χώροι
  • Ισόγειο
    -Χώροι Στάθμευσης (50 + 3 για ΑΜΕΑ = 53) και 4 χώρους για ποδήλατα
    -Χώροι Φορτοεκφόρτωσης (2)
    -Χώρος Πωλήσεων (συμπεριλαμβάνει ψησταριά, ψαραγορά, κρεοπωλείο και ντελικατέσεν -αλλαντικά/τυριά-)
    -Εστιατόριο και Κουζίνα
    -Χώροι εστίασης εστιατορίου
    -Βοηθητικοί Χώροι
  • Μεσοπάτωμα
    -Βοηθητικοί και Η/Μ Χώροι
  • 1ο όροφο
    -Χώρος Πωλήσεων
    -Βοηθητικοί Χώροι
    -Οροφή με φωτοβολταϊκά πλαίσια και Η/Μ χώρους
ΑΛΦΑΜΕΓΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ4

Οι ώρες λειτουργίας

Οι ώρες λειτουργίας της ανάπτυξης αναμένεται να είναι οι τυπικές για υπεραγορές και παρουσιάζονται πιο κάτω:

  • Δεύτερα-Παρασκευή: 07:30 – 20:30
  • Σάββατο: 07:30 – 20:00
  • Κυριακή: 08:00 – 20:00

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση στην υπεραγορά θα γίνεται μέσω της λεωφόρου 1ης Απριλίου και του προτεινόμενου δρόμου που θα εκτείνεται παράλληλα με το βόρειο σύνορο του τεμαχίου 1151.

ΑΛΦΑΜΕΓΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ0-ΚΥΡΙΑ

Σύμφωνα με τα αρχιτεκτονικά σχέδια, η προτεινόμενη πρόσβαση αναμένεται να είναι επέκταση του δημόσιου δρόμου που προέκυψε από την οικοπεδοποίηση των τεμαχίων (ΑΜΧ/0467/2010).

Όπως αναφέρεται, εξάλλου, στην ΜΕΕΠ, το έργο στοχεύει στον εμπλουτισμό των παρεχόμενων εξυπηρετήσεων και διευκολύνσεων προς τους καταναλωτές του Δήμου Παραλιμνίου (ντόπιους και τουρίστες) σε ό,τι αφορά τον κλάδο του λιανικού εμπορίου και ειδικότερα την πώληση τροφίμων και άλλων προϊόντων οικιακής χρήσης.

ΑΛΦΑΜΕΓΑ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ0-ΚΥΡΙΑ

Γιατί δεν απαιτείται ΜΕΕΠ

Πάντως, παρότι ετοιμάστηκε και κατατέθηκε ΜΕΕΠ, η Περιβαλλοντική Αρχή, με βάση το άρθρο 24(5) του Νόμου παραθέτει τους βασικούς λόγους για τους οποίους δεν απαιτείται Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, με αναφορά στα σχετικά κριτήρια του Τέταρτου Παραρτήματος και προτείνει τα χαρακτηριστικά του έργου και/ή τα μέτρα που προβλέπονται για να αποτραπούν ή να προληφθούν επιπτώσεις που σε άλλη περίπτωση θα ήταν σημαντικές και δυσμενείς στο περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, εξέτασε τα πιο κάτω κριτήρια:

  • Χαρακτηριστικά του έργου: Tο έργο αφορά αίτηση για την κατασκευή και λειτουργία Υπεραγοράς που θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο μεσοπάτωμα και ένα (1) όροφο. Θα περιλαμβάνει 53 υπόγειους χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι δύο (2) για ΑμεΑ, αποθηκευτικούς και βοηθητικούς χώρους. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει επίσης 53 χώρους στάθμευσης εκ των οποίων οι τρεις (3) για ΑμεΑ και τέσσερεις (4) χώρους για στάθμευση ποδηλάτων.
  • Τοποθεσία του έργου: Το τεμάχιο ανάπτυξης του ΠΕ με αριθμό 34 εμπίπτει σε πολεοδομική ζώνη ΚΓΥ με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων που να μη ξεπερνά τους τρεις (3) ενώ το τεμ.1151 εμπίπτει κατά 43% σε πολεοδομική ζώνη ΚΓΥ (ζώνη κατοικίας-γραφείων-Υπηρεσιών ΚΓΥ) και κατά 57% σε ζώνη Εβ5 (ζώνη εμπορικών και άλλων συναφών δραστηριοτήτων), με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων που να μην ξεπερνά τους τρεις (3) και εξετάζεται κατά παρέκκλιση των προνοιών της Δήλωσης Πολιτικής Παραλιμνίου.
  • Τύπος και χαρακτηριστικά των ενδεχόμενων επιπτώσεων: Παραγωγή διαφόρων κατηγοριών αποβλήτων τόσο κατά την κατασκευή όσο και κατά τη λειτουργία του ΠΕ. Αναμένεται επίσης η παραγωγή θορύβου και σκόνης ιδιαίτερα κατά τις κατασκευαστικές εργασίες που αναμένεται ότι θα επηρεάσουν κυρίως τις δύο (2) κοντινές οικιστικές αναπτύξεις. Επιπρόσθετα κατά τη λειτουργία του έργου ενδέχεται να δημιουργείται περαιτέρω συνωστισμός και οχληρία στις γειτονικές κατοικίες λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που αναμένεται να έχει η υπεραγορά. Οι επιπτώσεις μπορούν να τύχουν χειρισμού από τους όρους που περιλαμβάνονται στο Παράρτημα της παρούσας Αιτιολογημένης Διαπίστωσης.
τεμαχια
(Δορυφορική Εικόνα της περιοχής όπου θα χωροθετηθεί το προτεινόμενο Έργο).

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 1% στις πωλήσεις πετρελαιοειδών το εξάμηνο
Πώς μοιράζεται η πίτα των εξαγωγών-Η δυναμική και η αξία χαλλουμιού και φαρμάκων
Το Hyundai Tucson γιορτάζει δύο δεκαετίες καινοτομίας-Το ταξίδι προς την επιτυχία
Αυτοκινητοβιομηχανία: Ποιες εταιρείες άλλαξαν λογότυπο (pics)
Στις 12 Σεπτεμβρίου οι γενικές συνελεύσεις CTC, Ermes και Woolworth
Κίνα: Πώς χτίζει την παγκόσμια κυριαρχία της στην αυτοκινητοβιομηχανία
Βιώσιμη γαστρονομία: Η προστασία του περιβάλλοντος περνάει από το στομάχι
Σε περίοδο αλλαγών, ενισχύσεων και βελτιώσεων η Atterbury-Πυρετώδεις προετοιμασίες για Mall of Cyprus και Mall of Limassol
Το Hyundai TUCSON πρώτο σε πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2024
Αυθεντικά αναλώσιμα HP: Η διαχρονική επιλογή για ποιότητα, ασφάλεια, οικονομία και βιωσιμότητα