ΕΥΡΗΚΑ: «Πιστεύω» στον άνθρωπο

Η ΕΥΡΗΚΑ ιδρύθηκε το 1959 από τον αείμνηστο Ξάνθο Σαρρή στην Αμμόχωστο. Η αρχή έγινε με το Υπερλευκαντικό Εύρηκα και στη συνέχεια ακολούθησαν άλλα προϊόντα με την ανέγερση του εργοστασίου της εταιρείας. Το 1960 ιδρύθηκε και η ΕΥΡΗΚΑ Ελλάς A.E. με έδρα τον Βόλο κι η επόμενη επέκταση του Ομίλου έγινε το 2005 με την εξαγορά της Interstar Chim S.A., μιας υποσχόμενης και αναπτυσσόμενης εταιρείας στη Ρουμανία. Για την ΕΥΡΗΚΑ μας μιλά ο HR Manager της εταιρείας, Ευριπίδης Θεμιστοκλέους.

Οι κύριες δραστηριότητες της εταιρείας μας είναι η δημιουργία και εμπορία καταναλωτικών προϊόντων (FMCGs) οικιακής χρήσης, όπως απορρυπαντικών, καθαριστικών και εντομοκτόνων, αλλά και ειδών υγιεινής και τροφίμων. Η εταιρεία μας, επίσης, δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών έναντι τρίτων και είναι πάντα ανοικτή σε διάφορες συνεργασίες, χωρίς περιορισμούς στην κατηγορία των προϊόντων.

Δεν υπάρχει νοικοκυριό στην Κύπρο που να μην έχει στα ντουλάπια του κάποια από τα προϊόντα μας. Από πού να ξεκινήσουμε; ΕΥΡΗΚΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ & ΕΥΡΗΚΑ ΥΓΡΟ, AROXOL, FAMOZO, ROKLIN, FIORO, TIK TAK, TOPINE, FLUP, MR. BIN, BEBELITA, IZIKILL, όλες αυτές είναι μάρκες που ανήκουν στην εταιρείας μας είτε από τη δημιουργία τους είτε μέσω εξαγοράς τους. Επίσης, είμαστε υπεύθυνοι διανομείς των SEPTONA, CASTANIA, ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ και PATRIOTIS.

Ένας ελκυστικός εργοδότης

Η εταιρεία μας είχε από την ίδρυσή της και εξακολουθεί να διατηρεί έναν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, σεβόμενη τον κάθε εργοδοτούμενό της. Ο ίδιος ο ιδρυτής μας συνέταξε το «Πιστεύω» της ΕΥΡΗΚΑ το 1967, μέσα στο οποίο είναι ξεκάθαρη η σημασία, ο σεβασμός και η αξία στον ανθρώπινο παράγοντα για την ύπαρξη και λειτουργία της εταιρείας μας.

Ενημερωνόμαστε συνεχώς για το τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας, πολλές φορές λειτουργούμε και προληπτικά, πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον των εργοδοτουμένων μας. Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε τη δίκαιη αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος στον ρόλο για τον οποίο προσλήφθηκε, αξιολογούμε τα προσόντα και την εμπειρία του και πάντοτε προσφέρουμε ελκυστικούς όρους εργασίας. Το όνομα ΕΥΡΗΚΑ αποτελεί από μόνο του ελκυστικό εργοδότη, γι’ αυτό και δεχόμαστε διαρκώς βιογραφικά από άτομα που αναζητούν εργασία.

Μια σειρά από ωφελήματα

Ενθαρρύνουμε το προσωπικό μας να παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια και να συμμετέχει σε συνέδρια. Προσφέρουμε συμμετοχή σε Ταμείο Προνοίας με την πάροδο των 6 μηνών εργασίας με σημαντική συμβολή εκ μέρους μας. Στεκόμαστε δίπλα σε όλες τις νεαρές μητέρες και τους παρέχουμε τη μέγιστη διευκόλυνση, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον διπλό ρόλο της μαμάς και της εργαζόμενης. Παρέχουμε φιλοδώρημα όταν έχουμε γεννητούρια και μέρες άδειας σε νέους γονείς -άνδρες και γυναίκες. Διοργανώνουμε τμηματικές και εταιρικές εξόδους για φαγητό καθώς και εκδηλώσεις/πάρτυ στους γραφειακούς μας χώρους. Επίσης, το προσωπικό μας δικαιούται σημαντικές εκπτώσεις στα προϊόντα της εταιρείας.

Η πρακτική του working from home

Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη της πανδημίας στο εργασιακό μας περιβάλλον είναι η εργασία εξ αποστάσεως (work from home). Μπορεί να είχαμε συζητήσει κάποιες φορές κατά πόσον μπορούσαμε να την εφαρμόσουμε αλλά ποτέ δεν το είχαμε κάνει. Ήρθε λοιπόν η πανδημία να μας «αποδείξει» ότι μπορούμε να δουλέψουμε το ίδιο αποδοτικά ίσως και περισσότερο από τον χώρο του σπιτιού μας. Η εμπιστοσύνη που σου δείχνει ο εργοδότης σου να εργάζεσαι από το σπίτι σου, σε συνδυασμό με την οικειότητα που έχεις με τον χώρο σου, σε κάνει αναμφισβήτητα να είσαι πιο παραγωγικός. Την εργασία εξ αποστάσεως την έχουμε πλέον υιοθετήσει ως οργανισμός και μετά την πανδημία και όταν κρίνεται αναγκαίο ή απαραίτητο από κάποιο συνάδελφο να πρέπει να εργαστεί από το σπίτι, τότε αυτό γίνεται.

Η αγαστή συνεργασία των γενεών

Οι εταιρείες εργοδοτούν όλο και περισσότερο εργατικό δυναμικό Millennials/Generation Υ, όπου ανήκουν όσοι γεννήθηκαν από το 1981 έως το 1996. Αυτή η γενιά επιζητεί την αναγνώριση και την ανέλιξη. Είναι γενιά αρκετά οικεία με την τεχνολογία. Είναι η γενιά που ενώνει την ακόμη πιο νέα γενιά Generation Z (όσοι γεννήθηκαν από το 1997 έως το 2015) με τη γενιά Generation Χ (όσοι γεννήθηκαν από το 1965 έως το 1980) άρα έχουν ένα πολυσύνθετο ρόλο στις εταιρείες. Είναι οι «ρυθμιστές» της κουλτούρας σε έναν οργανισμό, άρα πρέπει να ήμαστε σε θέση να τους παρέχουμε τα εργαλεία, την ευχέρεια και την εμπιστοσύνη να προσφέρουν πέραν του ρόλου για τον οποίο προσλήφθηκαν καθώς και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της εταιρείας. Είναι πολύ σημαντικό για τους Millennials να εργάζονται σε ένα περιβάλλον που τους ευχαριστεί, ώστε να μείνουν και να κτίσουν την καριέρα τους εκεί.

Ως ΕΥΡΗΚΑ είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτή την πρόκληση, αφού είμαστε πάντοτε δίπλα στο προσωπικό μας να ακούσουμε τις απόψεις του όπως και νέες ιδέες. Θέλουμε να εξελισσόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και αυτό μπορεί μόνο να γίνει με ομαδικότητα και καλή συνεργασία.

Στόχος το work-life-balance

Όταν εργάζεσαι σε μια εταιρεία όπως η ΕΥΡΗΚΑ, που ξεχωρίζει για το εργασιακό της περιβάλλον, αυτό είναι κατ’ αρχάς που πρέπει να διασφαλίσεις. Πολλές φορές οι άνθρωποί μας αναφέρονται στη Εταιρεία ως δεύτερη οικογένειά τους. Έχουμε υπαλλήλους που εργάζονται μαζί μας πέραν των 30 χρόνων και αυτό λέει πολλά. Δεν επαναπαυόμαστε όμως, γι’ αυτό στόχος μας είναι με μικρές πινελιές, μικρές κινήσεις ουσίας, να κάνουμε το προσωπικό μας να νιώθει ότι στην ΕΥΡΗΚΑ βρήκε την εταιρεία στην οποία θέλει να κάνει καριέρα. Στοχεύουμε στο work-life-balance και θέλουμε να βοηθήσουμε τον κόσμο μας να εξισορροπήσει προσωπική ζωή και εργασία. Ζούμε πλέον σε πολύ γρήγορους ρυθμούς με πολλές υποχρεώσεις και έγνοια μας είναι οι υπάλληλοί μας να δουλεύουν σε έναν εργασιακό χώρο που να τους παρέχει ηρεμία και ευχαρίστηση. Γι’ αυτό άλλωστε προχωρούμε και σε σταδιακή αναβάθμιση των γραφειακών μας χώρων, κάνοντας τους πιο σύγχρονους, πιο εύχρηστους και πιο ιδανικούς για το προσωπικό μας.

Facts and figures

⋅ Ετήσιος τζίρος εταιρείας:

€15 εκατ.

⋅ Αριθμός προσωπικού:

70 άτομα

⋅ Εγκαταστάσεις:

2 γραφεία

(Κεντρικά Γραφεία στη Λεμεσό και Γραφείο Πωλήσεων στη Λευκωσία)

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Αγίας Φυλάξεως 234, 3082, Λεμεσός | Τηλέφωνο: 25831000 | Φαξ: 25831010 | E-mail: eureka@eureka.com.cy

Στοιχεία επικοινωνίας τμήματος ανθρώπινου δυναμικού:

Ευριπίδης Θεμιστοκλέους, HR Manager | E-mail: human.resources@eureka.com.cy | Τηλέφωνο: 25831137

Δειτε Επισης

BEST COMPANIES TO WORK FOR: Champions of the Workplace- Οι στόχοι όλων σε αρμονία
10+1 τρόποι για να γίνετε εργοδότης προτίμησης
PUBLIC GROUP: Κάθε επιτυχία και γιορτή!
Βάσσος Ηλιάδης Λτδ: Επιτυγχάνοντας τις ισορροπίες
ΕΥΡΗΚΑ: «Πιστεύω» στον άνθρωπο
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Υγιείς ανθρώπινες σχέσεις
ECOMMBX: Leaders και στα εργασιακά
ipH: Όταν οι αξίες γίνονται κουλτούρα
MAP S.Platis: Κουλτούρα υγιών σχέσεων
Orb Communications: Εμπνέοντας την ομάδα