ECOMMBX: Leaders και στα εργασιακά

Η ζωτική σημασία της ψυχικής υγείας, της ενσυναίσθησης και της αλληλοϋποστήριξης τόσο στο σπίτι όσο και στην εργασία ήταν από την πρώτη μέρα μία από τις βασικές αξίες στην ECOMMBX, δηλώνει η HR Manager της εταιρείας, Κατιάνα Μούσα. «Η εταιρική μας κουλτούρα», τονίζει, «βασιζόταν, βασίζεται και θα συνεχίσει να βασίζεται στην ανάπτυξη μιας προσέγγισης που αγκαλιάζει την ανθρώπινη όσο και την επαγγελματική πλευρά των μελών της και κατανοεί ότι είναι αδιαχώριστες».

O ανθρώπινος παράγοντας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα, γι’ αυτό και οι προκλήσεις της πρόσφατης πανδημίας έφεραν την ομάδα μας ακόμη πιο κοντά, καθώς στηρίξαμε ο ένας τον άλλον σε προσωπικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα βοηθήσαμε την εταιρεία μας να ευδοκιμήσει περαιτέρω, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Τα μέλη μας δεν αντιμετωπίζονται απλώς ως αριθμοί με ποσοστά απόδοσης. Αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι που έχουν οικογένειες και εξαρτώμενα, αγωνίες, όνειρα και φιλοδοξίες.

Η ECOMMBX στέκεται δίπλα στα μέλη της τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί έτσι διασφαλίζει ότι όταν έρχονται στη δουλειά κάθε πρωί, έρχονται με την ψυχή τους. Όπως είπε ο Lawrence Bossidy, «Στο τέλος της ημέρας, ποντάρεις σε ανθρώπους, όχι σε στρατηγικές».

H διαδικασία πρόσληψης

Στην ECOMMBX γνωρίζουμε ότι ο άρτιος χαρακτήρας είναι πρωταρχικής σημασίας και σε αυτόν επενδύουμε. Ως εκ τούτου, οι διαδικασίες πρόσληψης και εκπαίδευσης είναι πάντα καλά στοχευμένες: Προσλαμβάνουμε με βάση τον χαρακτήρα και αναπτύσσουμε δεξιότητες, χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές εξεύρεσης ταλέντων και ποικίλες μεθόδους εκπαίδευσης, καθώς και τις εισηγήσεις των υφιστάμενων μελών μας. Δημιουργήσαμε τις ιδανικές συνθήκες, προσφέροντας στα μέλη τον απαραίτητο χώρο και γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν, που τους παρακινούν παράλληλα να αναπτύξουν και να πετύχουν και τους στόχους της εταιρείας.

Ευέλικτες μορφές εργασίας

Ακόμη και στα χρόνια της πανδημίας, οι διαδικασίες πρόσληψης και εκπαίδευσης δεν διακόπηκαν. Αντίθετα, αυξήθηκαν σημαντικά μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων και εκπαιδεύσεων. Τέτοιες επιλογές διαδικτυακής επικοινωνίας έχουν πλέον υιοθετηθεί στις τυπικές πρακτικές επιλογής και εκπαίδευσης.

Η πανδημία μας έχει κάνει πιο ευέλικτους και με διαφορετικές μεθόδους εργασίας. Το πρόγραμμα Work from Home της εταιρείας, που εφαρμόστηκε με επιτυχία εκείνη την περίοδο, είναι τώρα διαθέσιμο κατόπιν αιτήματος για όσους αισθάνονται πιο άνετα να εργάζονται από το σπίτι για κάποιες μέρες για προσωπικούς τους λόγους.

Επιπλέον, η εκ περιτροπής εργασία ήταν ένα εξίσου αποτελεσματικό και καλά αποδεκτό πρόγραμμα για τα μέλη της εταιρείας που έπρεπε να είναι παρόντα στο γραφείο λόγω της φύσης της εργασίας τους και να πραγματοποιούν διαδικτυακές συναντήσεις με πελάτες και συναδέλφους.

Η ECOMMBX είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που υλοποίησε επιτυχώς το τετραήμερο πρόγραμμα εργασίας, προσφέροντας στα μέλη της ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στο να περνούν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, όπως εκείνοι επιθυμούν. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! Το τετραήμερο πρόγραμμα εργασίας ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την ευημερία των μελών μας, αύξησε την παραγωγικότητα, την απόδοση και μείωσε τις απουσίες σε μεγάλο βαθμό.

Great Place to Work

Οι εταιρείες που αφουγκράζονται τις ανάγκες των εργαζομένων και είναι καινοτόμες στον παράγοντα «άνθρωπο», είναι εκείνες που ξεχωρίζουν και στις οποίες όλοι θέλουν να εργαστούν, αλλά επίσης κι αυτές που προτιμά τελικά ο καταναλωτής, γιατί όλη αυτή η θετική διάθεση βγαίνει προς τα έξω.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ECOMMBX διαπρέπει σε όλους τους τομείς και έχει επίσης κερδίσει την πιστοποίηση του Great Place to Work.

Τα μέλη μας βλέπουν την ECOMMBX όχι μόνο ως εργοδότη αλλά και ως το δεύτερο τους σπίτι, ως την κατ’ επιλογή οικογένεια τους, ως σύμβουλο, ως μέντορα και ως έναν από τους καλύτερους τους φίλους. Στις καλές και στις όχι και τόσο καλές στιγμές είμαστε πάντα εδώ. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε κάθε άτομο που λειτουργεί μέσα στην οικογένειά μας και ως εκ τούτου να αλλάξουμε το πρόσωπο της βιομηχανίας, ωθώντας τα σύνορα της βιομηχανίας fintech προς μια νέα εποχή.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Πινδάρου 27, Alpha Business Center, ισόγειο, 1060, Λευκωσία | Τηλέφωνο: 22270349 | Ιστοσελίδα:https://www.ecommbanx.com/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/ecommbx-ecommbanx | Facebook: https://www.facebook.com/ECOMMBANX

Δειτε Επισης

BEST COMPANIES TO WORK FOR: Champions of the Workplace- Οι στόχοι όλων σε αρμονία
10+1 τρόποι για να γίνετε εργοδότης προτίμησης
PUBLIC GROUP: Κάθε επιτυχία και γιορτή!
Βάσσος Ηλιάδης Λτδ: Επιτυγχάνοντας τις ισορροπίες
ΕΥΡΗΚΑ: «Πιστεύω» στον άνθρωπο
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Υγιείς ανθρώπινες σχέσεις
ipH: Όταν οι αξίες γίνονται κουλτούρα
MAP S.Platis: Κουλτούρα υγιών σχέσεων
Orb Communications: Εμπνέοντας την ομάδα
Philip Morris Cyprus: Το επίτευγμα μιας κοινότητας ταλαντούχων