Orb Communications: Εμπνέοντας την ομάδα

Η Orb Communications ιδρύθηκε το 2013 και ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών στους τομείς του μάρκετινγκ, της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Παρόλο που η έναρξη της λειτουργίας της συνέπεσε χρονικά με τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, εντούτοις η εταιρεία κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναπτυχθεί και να κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων οργανισμών, καλύπτοντας τις επικοινωνιακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την Joanna Κασουλίδου, Stakeholders Relations Director.

Έχοντας, πλέον, εδραιωθεί στον άκρως ανταγωνιστικό κλάδο της διαφήμισης ως μία σύγχρονη, καινοτόμα και δυναμική εταιρεία, η Orb Communications εργοδοτεί 28 άτομα και είναι στελεχωμένη με μία ομάδα από δημιουργικά μυαλά που διαθέτουν μεγάλη πείρα, εξειδικευμένη τεχνογνωσία και την ικανότητα να αφουγκράζονται συνεχώς τις ανάγκες των πελατών. Η εταιρεία υλοποιεί ευφάνταστες καμπάνιες και ολιστικές στρατηγικές επικοινωνίας, μάρκετινγκ και διαφήμισης, ενώ προσφέρει υπηρεσίες 360 μοιρών, χρησιμοποιώντας σύγχρονα ψηφιακά και τεχνολογικά μέσα. Η λειτουργία της εταιρείας ακολουθεί τις αρχές και τις αξίες της στη βάση οκτώ εντολών, όπως η δημιουργία δράσεων και καμπανιών που χτίζουν σχέσεις με τους καταναλωτές, η στενή συνεργασία με τους πελάτες, η υλοποίηση σύγχρονων και φρέσκων ιδεών και άλλες.

Το πρώτο hybrid advertising agency

Η δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος και η στήριξη του ανθρωπίνου δυναμικού αποτελούν προτεραιότητα για την Orb Communications. Με γνώμονα τα νέα δεδομένα της εργασιακής και κοινωνικής πραγματικότητας, υιοθετήσαμε, από τις αρχές του 2023, το υβριδικό μοντέλο εργασίας, δίνοντας στην ομάδα μας τη δυνατότητα να εργάζεται από το γραφείο αλλά και από οπουδήποτε. Αποτελούμε, μάλιστα, την πρώτη διαφημιστική εταιρεία της κυπριακής αγοράς που έχει προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, γεγονός που μας καθιστά το πρώτο hybrid advertising agency. Με αυτό τον τρόπο, αναγνωρίζουμε πρωτίστως ότι η δημιουργικότητα δεν πρέπει να μένει εγκλωβισμένη σε ένα κουτί, αλλά να μπορεί να ταξιδεύει και να αποκομίζει συνεχώς νέες εμπειρίες.

Επιπλέον, αντιλαμβανόμενοι τη μεγάλη σημασία, που έχει για τους εργαζόμενους, το να απολαμβάνουν μια ισορροπημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή, υλοποιούμε σειρά στοχευμένων δράσεων, που προσφέρουν περαιτέρω ευελιξία. Μεταξύ άλλων, προσφέρουμε τη δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου για όλους, την εξ αποστάσεως εργασία για άτομα που διαμένουν εκτός Λευκωσίας, custom-made ωράρια για τις εργαζόμενες μητέρες και άλλα. Οι δράσεις αυτές αφορούν όλα τα μέλη της Orb, που έχουν ανάγκη από συγκεκριμένες διευκολύνσεις. Πέραν των πιο πάνω, το προσωπικό της εταιρείας απολαύει διαφόρων ωφελημάτων, όπως τακτικά bonus. Ιδιαίτερα σημαντικά είναι και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνουμε, οι χαλαρές δραστηριότητες εκτός ωρών γραφείου με στόχο την ενίσχυση της ομαδικότητας, καθώς και τα mini surprise gifts με κάθε ευκαιρία.

Διαρκώς σε εγρήγορση

Η πανδημία επέφερε μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία, με τις επιχειρήσεις να καλούνται να βρουν άμεσες λύσεις, ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Όπως έπραξαν αρκετές εταιρείες, έτσι και εμείς, παραμείναμε σε εγρήγορση, εκμεταλλευτήκαμε τις νέες τεχνολογίες και υιοθετήσαμε την εξ αποστάσεως εργασία. Με δεδομένο ότι η εργασία από το σπίτι ήρθε για να μείνει, ανακοινώσαμε πρόσφατα την υιοθέτηση του υβριδικού μοντέλου εργασίας που προανέφερα. Επίσης, μερικούς μήνες πριν, μετακομίσαμε σε νέα γραφεία, αφού πιστεύουμε ότι παρόλες τις εξελίξεις, οι γραφειακοί χώροι μίας εταιρείας θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Πρόκειται για open plan χώρο, πιο ευρύχωρο και σύγχρονο, που στόχο έχει να ενισχύσει την έμπνευση της ομάδας μας και να καταστήσει τη λειτουργία της πιο αποδοτική.

Η ψυχολογία το Α και το Ω

Προκλήσεις υπάρχουν καθημερινά και διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες και συνθήκες. Αυτό, όμως, που πρέπει να έχουμε κατά νουν είναι ότι βρισκόμαστε σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων. Σε αυτό το πλαίσιο, καταφέρνουν να ξεχωρίσουν οι πιο ευέλικτοι, εκείνοι που μπορούν να ακούσουν τις ανάγκες του προσωπικού τους και να συμβάλουν στην υγιή ανέλιξή του. Ειδικότερα στον τομέα της διαφήμισης και της επικοινωνίας, η ψυχολογία του προσωπικού αποτελεί το Α και το Ω, ώστε να ανθίσουν νέες ιδέες που θα μεταφραστούν στη συνέχεια σε πρωτοποριακές εκστρατείες. Οι άνθρωποι του δικού μας τομέα είναι ανήσυχα μυαλά που δεν μπορούν να περιορίζονται σε καλούπια, αλλά χρειάζεται να είναι ευτυχισμένοι. Μόνο έτσι δημιουργούν και βελτιώνονται. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι που θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, στη βάση πάντοτε των αξιών και των αρχών της εταιρείας μας.

Θετικό εργασιακό περιβάλλον

Το ανθρώπινο δυναμικό μας αποτελεί τον σημαντικότερο πρεσβευτή και σπουδαιότερο stakeholder της Orb. Γι’ αυτό, άλλωστε, δημιουργήθηκε και η θέση του Stakeholders Relations Director, την οποία έχω τη χαρά να εκπροσωπώ. Ένα από τα projects μου είναι η δημιουργία ενός θετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Μία προσέγγιση που μπορεί να κάνει θαύματα όσον αφορά την αύξηση της παραγωγικότητας του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά και σαν ντόμινο - με τη θετική έννοια φυσικά - να επεκταθεί στο σύνολο, ενδυναμώνοντας την ομάδα.

Ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον είναι ιδανικό τόσο για την προσωπική ανάπτυξη των εργαζομένων όσο και για την επίτευξη υψηλής δημιουργικής παραγωγικότητας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στον τομέα της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Το γεγονός ότι λαμβάνουμε θετικά σχόλια για την απόφασή μας να υιοθετήσουμε πιο αποτελεσματικές πρακτικές εργασίας, μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση, ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με γνώμονα τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων μας. Ακριβώς επειδή λειτουργούμε ως οικογένεια, θέλουμε να τους προσφέρουμε όλα τα εφόδια. Η σχέση αυτή είναι που προσφέρει το μέγιστο επίπεδο εξατομικευμένης εξυπηρέτησης προς τους πελάτες μας, δημιουργώντας δράσεις και καμπάνιες που προκαλούν συναισθήματα.

Facts and figures

⋅ Αριθμός προσωπικού: 28

⋅ Γραφεία: Λευκωσία

⋅ Κενές θέσεις εργασίας αυτή τη στιγμή: Οι πόρτες της Orb είναι πάντα ανοιχτές για ταλαντούχα νεαρά μυαλά, που θέλουν να δουλέψουν με πάθος στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Λεμεσού, 85, 2ος όροφος, 2121, Λευκωσία | P.O. BOX 16014, 2085, Λευκωσία | Tηλ.: +357 22 369 777

Fax: +357 22 369 778 | E-mail: info@orb.com.cy

Δειτε Επισης

BEST COMPANIES TO WORK FOR: Champions of the Workplace- Οι στόχοι όλων σε αρμονία
10+1 τρόποι για να γίνετε εργοδότης προτίμησης
PUBLIC GROUP: Κάθε επιτυχία και γιορτή!
Βάσσος Ηλιάδης Λτδ: Επιτυγχάνοντας τις ισορροπίες
ΕΥΡΗΚΑ: «Πιστεύω» στον άνθρωπο
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Υγιείς ανθρώπινες σχέσεις
ECOMMBX: Leaders και στα εργασιακά
ipH: Όταν οι αξίες γίνονται κουλτούρα
MAP S.Platis: Κουλτούρα υγιών σχέσεων
Philip Morris Cyprus: Το επίτευγμα μιας κοινότητας ταλαντούχων