Powered by

Zsuzsa Trubek: Το φιλόδοξο στρατηγικό πλάνο της Wizz Air και ο ρόλος της Κύπρου

Η απόκτηση 500 αεροσκαφών σε διάστημα έξι ετών, η μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αποτελούν το φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο της Wizz Air, σύμφωνα με την διευθύντρια επικοινωνίας, Zsuzsa Trubek.

Σε συνέντευξή της στο CBN, η κ. Trubek αναφέρει ότι, πρόθεση της αεροπορικής είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στην Κύπρο, προσθέτοντας νέες αεροπορικές συνδέσεις με την Ευρώπη και όχι μόνο.

«Καταφέραμε πέρυσι να αυξήσουμε έκτακτα τη χωρητικότητά μας κατά 70% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πραγματοποιήσαμε πάνω από 11.000 πτήσεις, επενδύσαμε πολλά στην αγορά διπλασιάζοντας το στόλο μας στη βάση μας στη Λάρνακα, φέρνοντας έτσι επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ στην Κύπρο», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Πρόσθετα, η Zsuzsa Trubek κάνει αναφορά και στο νέο κέντρο εκπαίδευσης της Wizz Air που πρόκειται να ανοίξει στη Ρώμη, στις πρόσφατες επεκτάσεις, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Κύπρος παραμένει βασική αγορά για την Wizz Αir, μια από τις μεγαλύτερες εισερχόμενων πτήσεων.

Πόσοι είναι οι προορισμοί στα δρομολόγιο της Wizz Air και πόσο μεγάλος είναι ο στόλος της;

Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 207 αεροσκάφη στο στόλο μας και πετάμε σε σχεδόν 200 προορισμούς σε περισσότερα από 800 δρομολόγια στο δίκτυό μας σε περισσότερες από 50 χώρες.

Πόσα δρομολόγια έχετε σήμερα στην Κύπρο; Σχεδιάζετε να τα αυξήσετε;

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε πάνω από 25 δρομολόγια προς 16 χώρες από την Κύπρο.

Η ανάπτυξη της Wizz Air

Ποιο είναι το στρατηγικό σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα;

Η βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στρατηγική μας εξελίσσεται γύρω από την ανάπτυξη.

Όπως ανέφερα προηγουμένως, στόχος μας είναι να έχουμε 500 αεροσκάφη σε μόλις έξι χρόνια, και για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, πρέπει να αυξάνουμε συνεχώς τον στόλο μας, να επεκτείνουμε το δίκτυό μας, να αυξάνουμε τις βάσεις μας, ενώ θέλουμε να συνεχίσουμε να δρομολογούμε νέα δρομολόγια για να εξυπηρετούμε καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας.

Συν τοις άλλοις, έχουμε πολύ φιλόδοξους στόχους και σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη λειτουργία, καθώς στοχεύουμε να τροφοδοτούμε το 10% των πτήσεών μας με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα μέχρι το 2030 και να μειώσουμε περαιτέρω τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη/χλμ. κατά 25% μέχρι το 2030.

Η Κύπρος ανάμεσα στα σχέδια ανάπτυξης

Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας για την Κύπρο; Υπάρχουν σχέδια να ανοίξει γραφείο στο νησί ή άλλα σχέδια επέκτασης;

Το σχέδιό μας είναι να αναπτυχθούμε περαιτέρω στην Κύπρο.

Καταφέραμε πέρυσι να αυξήσουμε έκτακτα τη χωρητικότητά μας κατά 70% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πραγματοποιήσαμε πάνω από 11.000 πτήσεις, επενδύσαμε πολλά στην αγορά διπλασιάζοντας το στόλο μας στη βάση μας στη Λάρνακα, φέρνοντας έτσι επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ στην Κύπρο.

Υπερδιπλασιάσαμε επίσης τον αριθμό των επιβατών μας και αναδειχθήκαμε όχι μόνο μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στη Λάρνακα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες συνδέσεις για τους επιβάτες μας που θέλουν να επισκεφθούν αυτό το όμορφο νησί και ιδιαίτερα για τους Κύπριους επιβάτες μας που θέλουν να συνδεθούν με την Ευρώπη και όχι μόνο.

Πρόσφατα, η Wizz Air επεκτάθηκε στην αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Έχει αποδώσει αυτή η επένδυση; Σκοπεύετε να επεκταθείτε περαιτέρω στη συγκεκριμένη αγορά και θα μπορούσε η Κύπρος να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε αυτό;

Βρισκόμαστε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή, η Wizz Air Abu Dhabi γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κατά το προηγούμενο έτος.

Η αεροπορική εταιρεία υπερδιπλασίασε τη χωρητικότητά της και τον αριθμό των μεταφερόμενων επιβατών, προσθέσαμε τέσσερα επιπλέον αεροσκάφη και αυξήσαμε το μέγεθος του οργανισμού κατά 50%.

Η Κύπρος παραμένει βασική αγορά για εμάς, είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές εισερχομένων πτήσεων.

Η επένδυση 38. εκατ. ευρώ στη Ρώμη

Η Wizz Air πρόκειται να ανοίξει ένα δεύτερο κέντρο εκπαίδευσης, αυτή τη φορά στη Ρώμη, μετά την επιτυχία της πρώτης στη Βουδαπέστη. Τι είδους εκπαίδευση προσφέρει το κέντρο και ποιο το είδος της επένδυσης;

Με μια μακροπρόθεσμη επένδυση άνω των 38 εκατ. ευρώ, η νέα μας εγκατάσταση στη Ρώμη θα παρέχει επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση για περισσότερους από 4.800 πιλότους ετησίως.

Επιπλέον, η εγκατάσταση επιτρέπει επίσης στη Wizz Air να παρέχει αρχική εκπαίδευση για έως και 300 δόκιμους πιλότους ταυτόχρονα, καθώς και να εκπαιδεύει 1.500 αεροσυνοδούς ετησίως.

Δειτε Επισης

Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
ACTTA: Χοροεσπερίδα φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των δράσεων για τα 70 χρόνια λειτουργίας του
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ρίχνουν δίκτυα στην πολωνική αγορά-Συνάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου με ταξιδιωτικούς πράκτορες από την χώρα
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Άνοιξε εντός του Sunset Gardens το Nomad Bread & Coffee-Μοντέρνες και ευρύχωρες εγκαταστάσεις(pics)
Πλησιάζουν οι ανακοινώσεις για Visa Waiver Program των ΗΠΑ-«Είμαστε πάρα πολύ κοντά»
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων