MAP S.Platis: Κουλτούρα υγιών σχέσεων

Η MAP S.Platis αποτελεί κορυφαίο Όμιλο συμβουλευτικών υπηρεσιών με πελάτες που περιλαμβάνουν εποπτικές αρχές, τραπεζικά ιδρύματα, συλλογικά επενδυτικά ταμεία και διαχειριστές κεφαλαίων, επιχειρήσεις παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, ασφαλιστικές, ιδρύματα πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος. Η HR Manager, Γιόλα Χαραλάμπους, μας μίλησε για τις καλές πρακτικές που ακολουθεί ο Όμιλος, οι οποίες τον κατατάσσουν στους εργοδότες προτίμησης και μάλιστα με διάκριση για τις υγιείς εργασιακές σχέσεις που επιτυγχάνει.

Η εξειδικευμένη ομάδα του Ομίλου μας, η οποία σήμερα αποτελείται από κορυφαίου επιπέδου επαγγελματίες, παρέχει μοναδικές και προσαρμοσμένες λύσεις σε θέματα αδειοδότησης, κανονιστικής συμμόρφωσης, διαχείρισης κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου. Εξειδικεύεται επίσης σε υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, κανονιστικής τεχνολογίας, πληροφορικής, επιχειρησιακής ανθεκτικότητας, ασφάλειας πληροφοριών περιλαμβανομένης κυβερνο-ασφάλειας, διακυβέρνησης, επαγγελματικής εκπαίδευσης και καινοτομίας. Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε χρηματοοικονομικές και άλλες επιχειρήσεις σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όραμά μας να αναγνωριζόμαστε με συνέπεια ως ο καλύτερος συνεργάτης χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην περιοχή και να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους κορυφαίους οργανισμούς του κλάδου έχει αγκαλιαστεί από κάθε μέλος της ομάδας μας. Είμαστε υπερήφανοι που οδηγούμε τους πελάτες μας στην επιτυχία. Οι άνθρωποί μας διασφαλίζουν ότι ο Όμιλος MAP S.Platis είναι συνώνυμο της τεχνογνωσίας και της βαθιάς κατανόησης των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Προσέλκυση και διατήρηση των καλύτερων

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι έχουν διαφορετικά πρότυπα και κριτήρια κατά την επιλογή του νέου χώρου εργασίας τους. Όσον αφορά την προσέλκυση και τη διατήρηση κορυφαίων ταλέντων, παράγοντες όπως η ευελιξία, η κουλτούρα, οι ώρες εργασίας, η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής ή ακόμη και ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τους οργανισμούς. Με την ενσωμάτωση των νεότερων γενιών στην αγορά εργασίας είναι εμφανής η ανάγκη των οργανισμών να εστιάσουν περισσότερο στην εξατομικευμένη προσέγγιση των αναγκών των εργαζομένων.

Σημαντική παράμετρος, δέσμευση αλλά και επένδυση του Ομίλου MAP S.Platis είναι η εξειδικευμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο εργασίας του κάθε ατόμου μέσω συστηματικής καθοδήγησης, συγκεκριμένου σχεδιασμού σταδιοδρομίας και προγραμματισμού καριέρας.

Ο Όμιλος, σε συνεργασία με το European Institute of Management & Finance (EIMF), διατηρεί Ακαδημία για το προσωπικό, η οποία περιλαμβάνει αριθμό εκπαιδευτικών σεμιναρίων, από τα οποία μπορεί ο καθένας να επιλέξει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας σε συντονισμό και καθοδήγηση από τον προϊστάμενό του και το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Ο Όμιλος διατηρεί ηγετική θέση ως εργοδότη επιλογής, προωθώντας με συνέπεια μια εταιρική κουλτούρα εμπιστοσύνης, συμμετοχικότητας και αποτελεσματικής επικοινωνίας εντός του οργανισμού, η οποία διασφαλίζει την ικανοποίηση και τη διατήρηση των εργαζομένων.

Ανταγωνιστικό πακέτο ωφελημάτων

Ο Όμιλος προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δέκατο τρίτο μισθό, ταμείο προνοίας κι ασφάλεια ζωής. Ακόμα, παρέχει ευελιξία στην ώρα προσέλευσης και ενωρίτερη λήξη του ωραρίου εργασίας μία φορά την εβδομάδα, τετραήμερη εργασία - 32 ώρες εβδομαδιαίως για το προσωπικό μέσω του προγράμματος «Summer Afternoons» κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο - καθώς και ευέλικτο ωράριο με ειδικές διευθετήσεις για εργαζόμενες μητέρες. Ακόμα, παρέχεται εταιρικό συμβόλαιο συνδρομητή και επιχορηγημένη συσκευή κινητού στα μέλη της διευθυντικής ομάδας. Επιπρόσθετα, προσφέρονται δωρεάν ροφήματα και φρούτα καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας, στην προσπάθεια για προώθηση της υγιεινής διατροφής, ενώ υπάρχουν και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ανάπαυσης.

Υβριδικό μοντέλο εργασίας

Ένα σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων του Ομίλου μας εργάστηκαν τα τελευταία έτη, λόγω της πανδημίας, και σε αρκετές περιπτώσεις συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία από το σπίτι, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των ιδίων και των οικογενειών τους, ειδικότερα των ευπαθών ομάδων, αλλά και τη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές των κρατικών αρχών.

Το υβριδικό μοντέλο και η εξ αποστάσεως εργασία αποτελούν εργαλεία για ανταπόκριση στις σύγχρονες τάσεις και επιθυμίες των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς, που εκφράζουν επιθυμία για ευελιξία στην εργασία τους. Σε όλες τις περιπτώσεις ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες για τήρηση των πρωτοκόλλων ασφάλειας και υγείας στο πλαίσιο της συλλογικής, κοινωνικής αλλά και προσωπικής ευθύνης του καθενός μας απέναντι στον συνάδελφο και συνάνθρωπό μας.

Καλές εταιρικές πρακτικές

Όλοι οι μεγάλοι και σοβαροί οργανισμοί καλούνται να διαχειριστούν τη σύγχρονη πολυπλοκότητα ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου. Στόχος είναι η διαμόρφωση και η διατήρηση μιας κουλτούρας που να εναρμονίζεται με την επιχειρηματική στρατηγική και να ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες του σύγχρονου εργαζόμενου. Βλέπουμε μια λογική διασυνδεσιμότητας και αμοιβαίας ενίσχυσης της επικοινωνίας με το προσωπικό πίσω από τη δημιουργία δυνατοτήτων.

Η άμεση επαφή με τους ανθρώπους μας καθημερινά, καθώς και η διεξαγωγή σε ετήσια βάση της έρευνας δέσμευσης και αφοσίωσης προσωπικού, μας δίνει τη δυνατότητα να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους και να προβαίνουμε στις ανάλογες ενέργειες, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία καινούργιων καλών πρακτικών και την ενίσχυση των υφιστάμενων.

Διακρίσεις και επιδόσεις

Ο Όμιλος MAP S.Platis κατέχει διάκριση «Υγιών Εργασιακών Σχέσεων» από την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ). Επίσης, έχει διακριθεί με τη διεθνή πιστοποίηση «We Invest in People» από τον οργανισμό Investors in People. Οι εν λόγω διακρίσεις επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας για υψηλές επιδόσεις μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Η αφοσίωσή μας στη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και η στήριξη στους ανθρώπους μας παραμένει προτεραιότητα διαχρονικά. Η διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού υποβάλλει στοχευμένες εισηγήσεις για περαιτέρω ενίσχυση των καλών πρακτικών και σε συνεργασία με την διοίκηση του Ομίλου αποφασίζονται ο τρόπος και χρόνος υλοποίησης σχετικών δράσεων.

Στο άμεσο μέλλον εστιάζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης στα μέλη της διευθυντικής ομάδας του Ομίλου, καθώς θεωρούμε ότι αποτελούν σημαντικούς εταίρους στην υποστήριξη και ανάπτυξη της ομάδας τους. Παράλληλα, θα επενδύσουμε στην ενίσχυση της ευεξίας των μελών του προσωπικού, ειδικότερα σε θέματα ψυχικής υγείας και εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, στοχεύοντας να βοηθήσουμε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Επιπρόσθετα, υλοποιούμε σύντομα το πρόγραμμα ταχείας ανέλιξης προσωπικού στον Όμιλό μας, αναγνωρίζοντας όχι μόνο την απόδοση αλλά και τις δυνατότητες των εργαζομένων, δίνοντας έτσι επιπρόσθετα κίνητρα στους ανθρώπους μας και παρέχοντας αναγνώριση και επιβράβευση.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση:

Λεμεσός: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 82, 1ος όροφος, 4003, Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός | Τηλ.: +35725351335

Λευκωσία: Διαγόρου 2, ERA House, όροφοι 9-12,1097, Λευκωσία | Τηλ.: 22877744

Λονδίνο: 34 Lime Street EC3M 7AT, London | Tηλ.: +442070605540

Μάλτα: Office 3, Sterling Building, Enrico Mizzi Street, Ta’ Xbiex XBX 1453 | Tηλ.: +35621669690

Ιστοσελίδα: www.mapsplatis.com | E-mail: info@mapsplatis.com

Δειτε Επισης

BEST COMPANIES TO WORK FOR: Champions of the Workplace- Οι στόχοι όλων σε αρμονία
10+1 τρόποι για να γίνετε εργοδότης προτίμησης
PUBLIC GROUP: Κάθε επιτυχία και γιορτή!
Βάσσος Ηλιάδης Λτδ: Επιτυγχάνοντας τις ισορροπίες
ΕΥΡΗΚΑ: «Πιστεύω» στον άνθρωπο
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: Υγιείς ανθρώπινες σχέσεις
ECOMMBX: Leaders και στα εργασιακά
ipH: Όταν οι αξίες γίνονται κουλτούρα
Orb Communications: Εμπνέοντας την ομάδα
Philip Morris Cyprus: Το επίτευγμα μιας κοινότητας ταλαντούχων