Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Petr Valov: Αναγκαίο ένα πλαίσιο προσέλκυσης επενδυτών για την προσιτή στέγη

Την ανάγκη να τονωθεί η αγορά με μερικές χιλιάδες μονάδες στέγασης, ώστε η προσφορά να ανταποκριθεί στη ζήτηση, ανέδειξε μιλώντας στο InBusinessNews ο Petr Valov, CEO του Ομίλου Exness, που δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών και της τεχνολογίας και παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοπιστωτικών μέσων.

Ως επενδυτής, επεσήμανε πως για την επίλυση του ζητήματος της προσιτής στέγης που ανάχθηκε σε μεγάλο θέμα στην Κύπρο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο προσέλκυσης επενδυτών, θεσμικών επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων, για τόνωση αυτής της αγοράς με την αύξηση της προσφοράς.

Πολλές επενδυτικές ευκαιρίες
«Υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες εκεί έξω σε διεθνές επίπεδο, άλλες με περιορισμένο ρίσκο και άλλες με υψηλό», ανέφερε.

Προφανώς, σύμφωνα με τον κ. Valov, για κάθε επενδυτή, το πλαίσιο θα πρέπει να είναι ελκυστικό και να παρέχει καλύτερες οικονομικές επιδόσεις σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επιλογές.

Παράλληλα, θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια φορολογικά ωφελήματα, όπως εκπτώσεις και εξαιρέσεις, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της λειτουργίας, και μπορεί να προϋποθέτει και κάποια αύξηση στον αριθμό των μονάδων που μπορούν να περιλαμβάνονται σε ένα κτήριο.

Τα παραδείγματα άλλων κρατών μελών της Ε.Ε.
«Πρακτικά δεν θα πρέπει να κοιτάζουμε στο να επανεφεύρουμε τον τροχό», είπε, για να υποδείξει πως «υπάρχουν πολλά παραδείγματα από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που εφαρμόζουν τις δικές τους στεγαστικές πολιτικές».

Τα κίνητρα που παρέχονται, όπως επισήμανε, σχετίζονται με φορολογικές εκπτώσεις εισοδήματος, εξαιρέσεις στα κεφαλαιακά κέρδη, μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, αυξημένους συντελεστές απόσβεσης, εξαιρέσεις στους εθνικούς ειδικούς φόρους και αύξηση στον αριθμό των μονάδων που μπορούν να περιλαμβάνονται σε ένα κτήριο.

Δειτε Επισης

Τα εννέα αναπτυξιακά έργα €620 εκατ. σε δήμους και κοινότητες
Εγκαινιάστηκε το οδικό δίκτυο της ενεργειακής περιοχής Βασιλικού (pics)
Εννιάμηνο υψηλών πτήσεων στις πωλήσεις ακινήτων (πίνακας)
Altamira Express: 500+ τεμάχια γης σε τιμές που δεν ξεπερνούν τις €15.000
Προς πώληση οικίες από την AstroBank (photos)
Neocleous Tower: Το «πράσινο» κτήριο γραφείων έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς
Altamira Real Estate: Η μεγαλύτερη εκστρατεία της χρονιάς είναι γεγονός
Ask Wire's BRIX: Μάθε τις επιδόσεις των άλλων developers και κέρδισέ τους στα σημεία
Η λήξη του μειωμένου ΦΠΑ 5% για την πρώτη κατοικία εκτόξευσε τις πολεοδομικές αιτήσεις
Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία