Petr Valov: Αναγκαίο ένα πλαίσιο προσέλκυσης επενδυτών για την προσιτή στέγη

Την ανάγκη να τονωθεί η αγορά με μερικές χιλιάδες μονάδες στέγασης, ώστε η προσφορά να ανταποκριθεί στη ζήτηση, ανέδειξε μιλώντας στο InBusinessNews ο Petr Valov, CEO του Ομίλου Exness, που δραστηριοποιείται στον τομέα των χρηματοοικονομικών και της τεχνολογίας και παρέχει ένα ευρύ φάσμα χρηματοπιστωτικών μέσων.

Ως επενδυτής, επεσήμανε πως για την επίλυση του ζητήματος της προσιτής στέγης που ανάχθηκε σε μεγάλο θέμα στην Κύπρο, ειδικά τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο προσέλκυσης επενδυτών, θεσμικών επενδυτών και επενδυτικών κεφαλαίων, για τόνωση αυτής της αγοράς με την αύξηση της προσφοράς.

Πολλές επενδυτικές ευκαιρίες
«Υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες εκεί έξω σε διεθνές επίπεδο, άλλες με περιορισμένο ρίσκο και άλλες με υψηλό», ανέφερε.

Προφανώς, σύμφωνα με τον κ. Valov, για κάθε επενδυτή, το πλαίσιο θα πρέπει να είναι ελκυστικό και να παρέχει καλύτερες οικονομικές επιδόσεις σε σύγκριση με τις υπόλοιπες επιλογές.

Παράλληλα, θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια φορολογικά ωφελήματα, όπως εκπτώσεις και εξαιρέσεις, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης και της λειτουργίας, και μπορεί να προϋποθέτει και κάποια αύξηση στον αριθμό των μονάδων που μπορούν να περιλαμβάνονται σε ένα κτήριο.

Τα παραδείγματα άλλων κρατών μελών της Ε.Ε.
«Πρακτικά δεν θα πρέπει να κοιτάζουμε στο να επανεφεύρουμε τον τροχό», είπε, για να υποδείξει πως «υπάρχουν πολλά παραδείγματα από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) που εφαρμόζουν τις δικές τους στεγαστικές πολιτικές».

Τα κίνητρα που παρέχονται, όπως επισήμανε, σχετίζονται με φορολογικές εκπτώσεις εισοδήματος, εξαιρέσεις στα κεφαλαιακά κέρδη, μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, αυξημένους συντελεστές απόσβεσης, εξαιρέσεις στους εθνικούς ειδικούς φόρους και αύξηση στον αριθμό των μονάδων που μπορούν να περιλαμβάνονται σε ένα κτήριο.

Δειτε Επισης

Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα