Ούριοι άνεμοι για την ακτοπλοϊκή με Πειραιά-Τα επόμενα βήματα

Με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα, ο διαγωνισμός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, κινείται μεταξύ ενός ευλύγιστου και πιο συντηρητικού πλαισίου, καθώς οι όροι που θα απαρτίζουν το διαγωνιστικό έγγραφο εξετάζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το προσεχές διάστημα κρίνεται ως καθοριστικό για όλο εγχείρημα και δη την έκβασή του, αφού θα διαφανεί κατά πόσο θα καταστεί δυνατή η εξασφάλιση καλύτερων και ελκυστικότερων όρων, ώστε να προχώρησει με καλές προοπτικές επιτυχίας η διαδικασία. 

Σύμφωνα με πηγές του InBusinessNews, υπάρχει ισχυρή αισιοδοξία πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει τους όρους, δίνοντας την ευκαιρία στην Κύπρο να παρουσιάσει ένα πιο ελκυστικό πακέτο και να το θέσει σε διαγωνισμό ενώπιον των ενδιαφερόμενων μεταφορέων.

Διευκρινίζεται ότι η Κύπρος μπορεί να αλλάξει συγκεκριμένα μέρη του εγγράφου, όπως για παράδειγμα τη διάρκεια του ταξιδιού, όμως η Κομισιόν μπορεί να βάλει όρους για την κοστολόγηση ή τη συχνότητα του δρομολογίου.

Διαβάστε ακόμα:

Όλα τα brands που θα βρίσκονται στο Metropolis Mall

The Landmark: Σημαντικές απώλειες στα έσοδα λόγω πανδημίας

Η απάντηση αναμένεται να δοθεί στο επόμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκτιμάται πως θα είναι θετική. Σε αντίθεση περίπτωση, αρνητικής δηλαδή απάντησης της Κομισιόν, θα παρουσιαστεί στους μεταφορείς ένα πιο συντηρητικό πακέτο πριν από τον διαγωνισμό, ώστε να διαφανεί και το ενδιαφέρον.

Πάντως, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως από τις αρμόδιες αρχές γίνονται όλα τα απαραιτήτως δυνατά για μια θετική απάντηση, εξαντλώντας κάθε τρόπο για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται πως ερωτηθείς προχθές, στο περιθώριο επίσκεψής του στο Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, κατά πόσο υπάρχουν εξελίξεις στο αίτημα της Κύπρου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για εξασφάλιση καλύτερων και ελκυστικότερων όρων ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως έχουμε καταθέσει στην Ε.Ε. ένα αριθμό θεμάτων, έτσι που να χαλαρώσουν οι όροι. «Και είμαι αισιόδοξος ότι, τις αμέσως επόμενες μέρες, θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε στον κόσμο πως πετύχαμε κάποιες βελτιώσεις στους όρους, για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο διαγωνιστικό έγγραφο», υπογράμμισε. 

Δειτε Επισης

Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που αλλάζουν την Κύπρο
Το REPowerEU σηματοδοτεί μια νέα εποχή
Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Κύπρου βελτιώνει την καθημερινότητα του κάθε πολίτη και ενισχύει την οικονομία
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Με φιλόδοξους στόχους στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. η Μαρία Παναγιώτου (vid)
Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο