Αποσύρουν καταθέσεις οι ξένοι και αποταμιεύουν οι Κύπριοι

Κατά €521,2 εκατ. λιγότερο παρουσιάζεται το υπόλοιπο των συνολικών καταθέσεων τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, με το υπόλοιπο των συνολικών καταθέσεων στα πιστωτικά ιδρύματα της Κύπρου να διαμορφώνεται στα €47,8 δις στα τέλη Ιουνίου 2020 σε σχέση με €48,5 δις που ήταν τον Ιούνιο του 2019.

Το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων μπορεί μεν να παρουσιάζεται μειωμένο μόνο κατά €521,2 εκατ., αλλά τα υπόλοιπα καταθέσεων από κατοίκους τρίτων χωρών παρουσιάζονται μειωμένα κατά €351 εκατ. τον μήνα Ιούνιο 2020 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 και τα υπόλοιπα καταθέσεων από κατοίκους κρατών μελών της ΕΕ παρουσιάζονται μειωμένα κατά €464,6 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο, μείωση η οποία αντισταθμίστηκε από το αυξημένο υπόλοιπο καταθέσεων κατοίκων εσωτερικού κατά €296,3 εκατ. τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο.

Σε ό,τι αφορά τις αποσύρσεις καταθέσεων από κατοίκους του εσωτερικού, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, η Γενική Κυβέρνηση αποταμίευσε κατά τον μήνα Ιούνιο 2020 €11,5 εκατ., ασφαλιστικές επιχειρήσεις και ασφαλιστικά ταμεία και συνταξιοδοτικά ταμεία απέσυραν καταθέσεις €68,4 εκατ., οι μη χρηματοδοτικές εταιρείες αποταμίευσαν €207,5 εκατ. και τα νοικοκυριά απέσυραν αποταμίευσαν €58,9 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα καταθέσεων των κυπριακών νοικοκυριών παρουσιάζονται αυξημένα κατά €500,6 εκατ. τον Ιούνιο του 2020 σε σχέση με πέρσι.
 

Δειτε Επισης

Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ