Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική

Ως συναλλαγή που συμπληρώνει το επιχειρηματικό μοντέλο της Ελληνικής Τράπεζας και που με την ολοκλήρωσή της θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλο τον όμιλο και κυρίως στις ασφαλιστικές του δραστηριότητες, χαρακτηρίζει την εξαγορά της CNP ο μεταβατικός ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής, Αντώνης Ρούβας.

Σε μήνυμά του προς το προσωπικό της τράπεζας, ο κ. Ρούβας υποδεικνύει ότι ο όμιλος θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στον ασφαλιστικό κλάδο και θα καταστεί ένας ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία, τόσο στον τραπεζικό όσο και στον ασφαλιστικό τομέα στην Κύπρο.

Υπογραμμίζοντας πως η απόκτηση των εταιρειών της CNP είναι μια στρατηγική απόφαση σύμφωνη με το επιχειρηματικό πλάνο του ομίλου, ο κ. Ρούβας επισημαίνει πως η συμφωνία είναι ωφέλιμη όχι μόνο για τον οργανισμό αλλά και για το προσωπικό όλων των εταιρειών, καθώς πλέον δημιουργούνται νέες προοπτικές και ευκαιρίες για διασταυρωμένες πωλήσεις, ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων μας.  

«Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος μας έχει επανειλημμένα αποδείξει το κύρος και την αξιοπιστία του, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια και πετυχαίνοντας σπουδαίες επιχειρηματικές κινήσεις που την φέρνουν στην πιο ψηλή θέση. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για υλοποίηση των στόχων μας», υπογραμμίζει.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσιο το μήνυμα του Αντώνη Ρούβα προς το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας:

Η σημερινή μέρα αποτελεί έναν ακόμα ορόσημο για τον  Όμιλό μας και ένα ακόμα επιτυχές αποτέλεσμα της ομαδικής εργασίας, καθώς έχουμε εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις και υπογράψει συμφωνία Δικαιώματος Πώλησης με συμφωνημένη τιμή με τη CNP Assurances για την εξαγορά όλων των ασφαλιστικών της δραστηριοτήτων σε Κύπρο και Ελλάδα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την CNP Cyprialife και την CNP Asfalistiki.

H συναλλαγή συμπληρώνει το επιχειρηματικό μας μοντέλο και με την ολοκλήρωση της θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλο τον Όμιλο μας και κυρίως στις ασφαλιστικές δραστηριότητες του Ομίλου.

Ο Όμιλος θα ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στον ασφαλιστικό κλάδο και θα καταστεί ένας ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία τόσο στον τραπεζικό όσο και στον ασφαλιστικό τομέα στην Κύπρο.

Mε την ολοκλήρωση της ενοποίησης των δύο εταιρειών, τα μερίδια αγοράς μας θα ξεπεράσουν το 23% στον κλάδο των Γενικών Ασφαλειών και το 30% στον Κλάδο Ζωής, καθιστώντας τον Όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας ως τον ηγέτη του ασφαλιστικού τομέα τόσο στον Γενικό Κλάδο όσο και στον Κλάδο Ζωής.  

Η συναλλαγή είναι μια ακόμα έμπρακτη κίνηση ενίσχυσης της αξιοπιστίας του Ομίλου που δημιουργεί περαιτέρω ευκαιρίες για τη διαχρονική βιώσιμη πορεία του.                                         

Οι υφιστάμενες θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες μας, με εμπειρία και εξειδίκευση πέραν των 30 χρόνων ενισχύονται περαιτέρω καθιστώντας τα ασφαλιστικά προϊόντα μας εξίσου σημαντικά με τα τραπεζικά, τόσο για τη μελλοντική κερδοφορία όσο και για την ανάπτυξη του Ομίλου.

Η απόκτηση των εταιρειών της CNP είναι μια στρατηγική απόφαση σύμφωνη με το επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου.

H συμφωνία είναι ωφέλιμη όχι μόνο για τον Οργανισμό αλλά και για το προσωπικό όλων των εταιρειών, καθώς πλέον δημιουργούνται νέες προοπτικές και ευκαιρίες για διασταυρωμένες πωλήσεις, ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων μας.  

Η συναλλαγή υπόκειται στις απαιτούμενες εποπτικές εγκρίσεις και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2025.

Προσδοκούμε να συνενώσουμε τις δυνάμεις, την τεχνογνωσία και τις πολύτιμες εμπειρίες όλου του προσωπικού των CNP Cyprialife, CNP Ασφαλιστικής, Hellenic Life και Παγκυπριακής Ασφαλιστικής για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και ενίσχυση της γκάμας των ασφαλιστικών μας επιλογών, με στόχο να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες των πελατών.

Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία και εξέλιξη μας.  Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε τις επιτυχίες, την εμπειρία και τη σημαντικότητα της CNP.

Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος μας έχει επανειλημμένα αποδείξει το κύρος και την αξιοπιστία του, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια και πετυχαίνοντας σπουδαίες επιχειρηματικές κινήσεις που την φέρνουν στην πιο ψηλή θέση. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για υλοποίηση των στόχων μας.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP