Paolo Cataldi: Τα ηλεκτρικά οχήματα θα επηρεάσουν την αγορά εξαρτημάτων

Για τις προκλήσεις στην αγορά εξαρτημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια, με δεδομένη την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, μιλά σε συνέντευξη του στο InBusinessNews ο Paolo Cataldi, Commercial Director της EMEA, Brembo Spa.

Διαβάστε ακόμα: Ελληνική: Κινήσεις ματ από δυνατούς παίκτες
 
Ο κ. Cataldi τονίζει ότι οι καταναλωτές ήδη άρχισαν να απομακρύνονται από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα, όχι όμως και από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Παράλληλα, εξηγεί πως θα επηρεαστεί η αγορά εξαρτημάτων από την διαφαινόμενη ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
  
Πώς οι νέοι ευρωπαϊκοί κανονισμοί θα επηρεάσουν την επιχείρησή σας τα επόμενα 5-10 χρόνια; 
Χάρη στους νέους κανονισμούς αλλά και στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών και τη μεταβαλλόμενη στάση των ευρωπαίων καταναλωτών, η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται μια βαθμιαία αλλά μεγάλη αλλαγή. Η Brembo παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς το νέο περιβάλλον  που δημιουργείται στην αυτοκίνηση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της Brembo.Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν πολλές εξελίξεις στον τομέα του αυτοκινήτου, ειδικότερα σε ότι αφορά την παρουσία ηλεκτρονικών στα οχήματα και την προοδευτική ηλεκτροκίνηση. Η Brembo έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα και την ανάπτυξη, εστιάζοντας μεγάλο μέρος των προσπαθειών της στη μηχατρονική (mechatronics).  
 
Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία, ποιοι είναι οι στόχοι της εταιρείας σας στο μέλλον; Θα υπάρξουν στρατηγικές αλλαγές; 
Η βιομηχανία φρένων πρέπει να συνδυάζει την παραδοσιακή μηχανική τεχνογνωσία με τις τελευταίες ηλεκτρονικές εξελίξεις. Για παράδειγμα, η νέα μας σειρά ECS (Electric Combined Slide) calipers εκτελεί ταυτόχρονα τη λειτουργία του φρένου λειτουργίας και του ενσωματωμένου ηλεκτρομηχανικού χειρόφρενου. Παράλληλα, η Brembo επικεντρώνεται στην προσπάθεια τα εξαρτήματα της να είναι πιο ελαφριά, στο λανσάρισμα των brake calipers στην αγορά, βελτιώνοντας το σχήμα και το είδος των υλικών κατασκευής τους, ή αναπτύσσοντας δίσκους φρένων που είναι φτιαγμένα με διαφορετικά νέα υλικά. Δίσκοι που είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα και χυτοσίδηρο ή από αλουμίνιο και χυτοσίδηρο, φτιαγμένα με τρόπο ώστε να υπάρχει εξοικονόμηση του συνολικού τους βάρους μέχρι και 20%. Αυτό επιτυγχάνει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στην αναζήτηση για εξοικονόμηση βάρους, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου και κατά συνέπεια να επιτύχει μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
 
Διαβάστε ακόμα: Κεντρικά γραφεία PwC στη Λευκωσία

Κατά πόσον οι καταναλωτές απομακρύνονται από τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα; Ποια είναι η νέα τάση και τι πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα 5-10 χρόνια;
Οι καταναλωτές απομακρύνονται ήδη από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Ωστόσο, δεν διαβλέπουμε την ίδια δραματική τάση σε ότι αφορά τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα τα επόμενα 5 χρόνια.
 
Πιστεύετε ότι τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, στο μέλλον θα αντικαταστήσουν πλήρως τα σημερινά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα; Πώς αντιδρούν οι καταναλωτές σε αυτές τις νέες τεχνολογίες;
Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV) θα επηρεάσουν την αγορά εξαρτημάτων. Παρόλο που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε επακριβώς το μερίδιο των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο μέλλον, είναι βέβαιο ότι ο εξηλεκτρισμός των εξαρτημάτων είναι ένα γεγονός που εξελίσσεται με μεγάλη ταχύτητα. Συνεπώς, αναμένεται να υπάρξει επίδραση στην αγορά εξαρτημάτων. Επιπλέον, η αυξανόμενη πολυπλοκότητα των οχημάτων ασκεί πίεση στους προμηθευτές και τα εργαστήρια. Οι μικρότεροι έως μεσαίου μεγέθους ανεξάρτητοι προμηθευτές που επικεντρώνονται στην αγορά  εξαρτημάτων, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να επενδύσουν και να ακολουθήσουν τον αυξανόμενο ρυθμό τεχνολογικής ανάπτυξης.
 
Οι παραπάνω αλλαγές πως επηρεάζουν την αγορά ανταλλακτικών ή τον τελικό καταναλωτή;
Σε λίγα χρόνια, η αγορά θα είναι εντελώς διαφορετική και όλοι οι παίκτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυτή την αλλαγή. Η αγορά εξαρτημάτων θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές στην τεχνολογία των οχημάτων. Με τα ηλεκτροκίνητα και τα συνδεδεμένα με αυτά αυτοκίνητα, το μερίδιο των παραδοσιακών κατηγοριών προϊόντων θα μειωθεί: οι προμηθευτές ανταλλακτικών επισκευής, φθοράς και συντήρησης βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με μια μάχη για το μερίδιο εσόδων, η οποία εξελίσσεται  πιο αργά από την κανονική ανάπτυξη των τιμών, γεγονός που μπορεί να εντείνει τον ανταγωνισμό και την ανάγκη να απορροφηθεί η πίεση των τιμών. Εν τω μεταξύ, το λογισμικό, τα ηλεκτρονικά και οι υπηρεσίες βάσης δεδομένων θα αντιπροσωπεύουν ένα αυξανόμενο μέρος της νέας αγοράς εξαρτημάτων.
 
Ποια νέα προϊόντα ή υπηρεσίες να περιμένουμε από εσάς στο άμεσο  μέλλον;
Αποστολή μας είναι να δώσουμε στην Brembo, στους πελάτες μας και σε όλους τους επαγγελματίες της αγοράς εξαρτημάτων τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις καινοτομίες λύσεις μας όσο το δυνατόν συντομότερα. Εξάλλου, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας βασικός παράγοντας για την επιτυχία σε αυτό το εξελισσόμενο περιβάλλον είναι να είμαστε updated. Οι νικητές του αύριο θα είναι οι ειδικοί, οι οποίοι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν με τις νέες τεχνολογίες, τις νέες διαδικασίες και τις νέες επιχειρηματικές λύσεις. Θα είναι εκείνες οι εταιρείες, οι οποίες επενδύουν  σήμερα στις ικανότητες και την τεχνογνωσία τους. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι η εκπαίδευση είναι το κλειδί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Brembo συνεχίζει να αφιερώνει πόρους στην παροχή ευκαιριών και εργαλείων κατάρτισης και στην ανάπτυξη νέων εργαλείων εκπαίδευσης,  που καλύπτουν όλες τις καινοτομίες που σύντομα θα είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Δειτε Επισης

Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!