Κεντρικά γραφεία PwC στη Λευκωσία

Τα σύγχρονα, πολύ-λειτουργικά γραφεία της PwC σχεδιάστηκαν από τον αρχιτέκτονα Χρήστο Παυλίδη και ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2017, από την Cyfield Development Ltd. Το οκταώροφο κτίριο χρησιμεύει ως κεντρικός κόμβος για τις δραστηριότητες της PwC Κύπρου, όπου στεγάζονται οι περισσότεροι υπάλληλοί της στη Λευκωσία.

Διαβάστε ακόμα: Ελληνική: Κινήσεις ματ από δυνατούς παίκτες

Οι αρχιτέκτονες Αλέξης Βαφειάδης (Vafeades & Vafeades) και Γιώργος Σταματίου (Stamatiou Architects Ltd) συνεργάστηκαν στενά με την ομάδα εσωτερικών λειτουργιών της PwC Κύπρου για να παραδώσουν έναν εμπνευσμένο, ασφαλή και μοναδικό χώρο εργασίας που συνδυάζει την πρωτοποριακή τεχνολογία και το μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό.
 
Το κτίριο έχει σχεδιαστεί κατάλληλα για να υποστηρίζει και να προωθεί την ομαδική εργασία, τη συνεργασία και τις εναλλακτικές μεθόδους εργασίας. Για το λόγο αυτό ο οργανισμός αξιοποίησε τη διεθνή εμπειρία της PwC, εφαρμόζοντας ιδέες και βέλτιστες πρακτικές από τα γραφεία του δικτύου της σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε ακόμα: Paolo Cataldi: Τα ηλεκτρικά οχήματα θα επηρεάσουν την αγορά εξαρτημάτων
 
Τεχνολογία
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην τεχνολογία του κτιρίου, ώστε αυτό να είναι πιο αποδοτικό και λειτουργικό, ενώ παράλληλα οι εργασιακοί χώροι είναι ευέλικτοι και πολλαπλών χρήσεων. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην PwC υπάρχει Wi-Fi παντού σε όλους τους χώρους, γεγονός που επιτρέπει στους ανθρώπους να μετακινούνται με τους φορητούς υπολογιστές τους, τα iPad ή τα κινητά τους τηλέφωνα και να εργάζονται απ’ όπου και όπως θέλουν. Για τον λόγο αυτό, ο οργανισμός έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί  softphones και κινητά τηλέφωνα αντί για τα παραδοσιακά σταθερά τηλέφωνα. Οι αίθουσες συσκέψεων και οι «επαγγελματικές σουίτες» προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία στον χρήστη, παρέχοντας υψηλής τεχνολογίας χαρακτηριστικά όπως οπτικοακουστικό εξοπλισμό και εργαλεία αυτοματοποίησης, ώστε να μπορούν να φιλοξενούν και εκδηλώσεις για το προσωπικό, τους πελάτες και τους stakeholders του οργανισμού. Επιπρόσθετα, οι ψηφιακές οθόνες στους ορόφους του κτιρίου χρησιμοποιούνται για την ενθάρρυνση της συνεργασίας και την ενημέρωση του προσωπικού.

Όσον αφορά την ασφάλεια, η PwC επέλεξε τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας για το κτίριο, και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένων ενός συστήματος ελέγχου πρόσβασης, της επιτήρησης με video και ενός συστήματος πυρόσβεσης καθώς και εντοπισμού της διαρροής του νερού.

Για να διασφαλιστεί ότι όλα τα συστήματα παραμένουν σε καλή λειτουργική κατάσταση, στην PwC εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα πρόληψης συντήρησης σε συνεργασία με εγκεκριμένους παρόχους υπηρεσιών. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην προδραστικότητα και στην κουλτούρα των ανθρώπων και διεξάγουν τακτικές ασκήσεις και δοκιμές, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι γνωρίζουν πως να ανταποκριθούν όταν συμβεί κάποιο περιστατικό. Οι H & S Wardens και οι First Aiders είναι πάντα έτοιμοι να αναλάβουν δράση αμέσως σε περίπτωση ανάγκης.

Ειδικά χαρακτηριστικά
Χάρη στον εσωτερικό σχεδιασμό, οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν διαφορετικούς χώρους εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Πρόκειται για μια διεθνή και αποτελεσματική προσέγγιση στη διαχείριση του χώρου, η οποία επιτρέπει στους οργανισμούς να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος, να μειώσουν το αποτύπωμα τους και να ενισχύσουν την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, παρέχοντας τους την ευελιξία που χρειάζονται. Μερικά παραδείγματα είναι τα γραφεία των συνεταίρων (partner rooms) τα οποία μπορούν να μεγαλώσουν για να φιλοξενήσουν εσωτερικές συναντήσεις, οι προσωπικοί χώροι αποθήκευσης για τους εργαζόμενους (lockers), το "hot desking", τα σημεία όπου προσφέρονται αναψυκτικά, η κεντρική διαχείριση των αποβλήτων, ο ειδικός χώρος υποδοχής των επισκεπτών έξω από τις αίθουσες των συνεδριάσεων κλπ.
 
Ευημερία των εργαζομένων
Η PwC έχει εισαγάγει στους εργαζομένους της, το πρόγραμμα «Work Well, Be Well», για να τους βοηθήσει να υιοθετήσουν έναν καλύτερο τρόπο ζωής. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα παρέχονται, μεταξύ άλλων, και μαθήματα χορού, Kung-Fit και τάξεις γιόγκα. Ο οργανισμός προωθεί και στηρίζει την ευημερία των ανθρώπων του και μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει κατασκευάσει ντους και αποδυτήρια μέσα στο κτίριο για άνδρες και γυναίκες ξεχωριστά, ενώ παράλληλα παρέχει θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για να μετακινηθούν.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ένα εσωτερικό εστιατόριο, το οποίο διαθέτει ένα ισορροπημένο μενού που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ενός διατροφολόγου. Οι υπηρεσίες διατροφής, όπως η διεξαγωγή μεμονωμένων σωματικών μετρήσεων και η πρόταση ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος, προσφέρονται επίσης στο προσωπικό. Τέλος, υπάρχουν ειδικά δωμάτια για τις θηλάζουσες μητέρες, καθώς και συμβεβλημένοι γιατροί οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όταν χρειαστεί.

Για χαμογελαστούς εργαζόμενους
Στην ερώτηση γιατί η PwC θεωρείται ένας καλός χώρος εργασίας, ο οργανισμός έχει έτοιμη την απάντηση. «Στη PwC, ενδιαφερόμαστε. Θέλουμε οι άνθρωποί μας να έρχονται στο γραφείο με χαμόγελο. Θέλουμε να είναι θετικοί και χαρούμενοι και οι καθημερινές  εμπειρίες τους στο γραφείο να είναι μέρος ενός μοναδικού ταξιδιού. Εξάλλου είναι μέρος της κουλτούρας του οργανισμού, να προσπαθούμε πάντα να κάνουμε τη διαφορά, οραματιζόμενοι το μέλλον μαζί. Και αυτό προσπαθούμε να το κάνουμε, επενδύοντας και στο φυσικό μας χώρο. Προσφέρουμε πολλαπλές λειτουργίες: κλασικούς χώρους εργασίας, ευέλικτα τραπέζια, ειδικά περίπτερα, αίθουσες ομάδων, ψηλά τραπέζια, βεράντες και ένα μεγάλο αίθριο, όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν, να εργαστούν και να συνεργαστούν. Ακούμε τι μας λένε οι άνθρωποι μας και εξελισσόμαστε, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις ανάγκες τους. Δεν μένουμε ακίνητοι, προχωράμε, αναβαθμίζουμε, δοκιμάζουμε νέα καινοτόμα πράγματα, κάνουμε αλλαγές».

Ο χώρος εργασίας του μέλλοντος
Στο μέλλον, ο χώρος εργασίας, κατά την PwC,  θα αποτελεί το κεντρικό σημείο, όπου οι άνθρωποι θα συγκεντρώνονται για να ανταλλάξουν ιδέες, να κάνουν brainstorming και να συνεργαστούν. Η τεχνολογία έχει επηρεάσει σημαντικά το σημερινό εργατικό δυναμικό, επιτρέποντας στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι, τα καφέ ή από οπουδήποτε αλλού. Το γραφείο του μέλλοντος θα είναι ένας χώρος όπου οι άνθρωποι θα συναντιούνται για να «χτίσουν» τις σχέσεις τους, ενώ παράλληλα θα είναι ο χώρος όπου θα γεννιούνται οι μεγάλες ιδέες και θα σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα. Το μέλλον του χώρου εργασίας θα καθοριστεί από τους ίδιους τους ανθρώπους και για αυτό θα πρέπει να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι 'αυτό και περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε χώρους και εργαλεία συνεργασίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)