Δικαιότερη κατανομή της φοιτητικής χορηγίας

Την τροποποίηση της νομοθεσίας για τη φοιτητική χορηγία, ώστε να καταστεί δικαιότερη η κατανομή της, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι λαμβάνοντας υπόψη την ειδική περίπτωση των πολυτέκνων αλλά και των προσώπων με προβλήματα αναπηρίας, αποφασίστηκε το εισοδηματικό όριο που υπάρχει στις €59,000, να αυξάνεται στην περίπτωση οικογενειών που έχουν περισσότερα από δύο παιδιά και αντί για €3,000 για κάθε παιδί, το όριο για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, να αυξάνεται κατά €5,000.

Για πέραν των δύο τέκνων θα υπολογίζεται εισόδημα που δίδει δικαίωμα σε φοιτητική χορηγία, αυξανόμενο κατά €5,000. Όπως, επίσης, δεν θα υπολογίζεται σε αυτό το εισόδημα το επίδομα που παίρνουν κάποιες οικογένειες για αναπηρία και για χρόνιες παθήσεις.

«Με αυτό τον τρόπο θα γίνει πιο δίκαιη η κατανομή της φοιτητικής χορηγίας και επειδή αυτές οι μεταβολές αποφασίζονται σήμερα δόθηκε εξουσιοδότηση στον Υπουργό Παιδείας να παρατείνει την προθεσμία που έληγε στο τέλος του μήνα και έτσι τώρα να λήγει στις 10 Μαΐου. Συνεπώς, φέτος, ειδικά για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων θα είναι μέχρι τις 10 Μαΐου», τόνισε σχετικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση