Χ. Παπαντωνίου: Γι αυτό επιλέξαμε την Έγκωμη

Τον ανταγωνισμό ανάμεσα στις υπεραγορές της Έγκωμης αναμένεται να εντείνει η επικείμενη κάθοδος, στην περιοχή, της υπεραγοράς Παπαντωνίου. Μιας αλυσίδας υπεραγορών, η οποία είναι ιδιαιτέρως γνωστή σε Πάφο και Λεμεσό, λόγω και της χαμηλής τιμολογιακής πολιτικής, η οποία την χαρακτηρίζει.

Διαβάστε ακόμα: Πέντε σεντ για κάθε πλαστική σακούλα από τον Ιούλιο
 
Για την κάθοδο της στη Λευκωσία, η εταιρεία επέλεξε ένα ακίνητο επί της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ενός κεντρικού δρόμου της Έγκωμης και σε μια περιοχή ιδιαιτέρως ανταγωνιστική στον τομέα, όπου λειτουργούν τουλάχιστον άλλες τρεις υπεραγορές που προσφέρουν αντίστοιχα προϊόντα. Η Αλφαμέγα, ο Σκλαβενίτης και η Lidl. Σημαντική είναι, εξάλλου, η παρουσία στην περιοχή και της υπεραγοράς Smart.
 
Βεβαίως πίσω από την επιλογή της Έγκωμης βρίσκονται μια σειρά από παράγοντες. «Κρίναμε ότι είναι μια καλή περιοχή της Λευκωσίας και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε εκεί την πρώτη μας υπεραγορά στην πρωτεύουσα», ανέφερε, μιλώντας στο InBusinessNews o Διευθύνων Σύμβουλος της CAC Papantoniou, Χαράλαμπος Παπαντωνίου. Πρόκειται, τόνισε, για μια ακριβή επένδυση, ωστόσο η εταιρεία έκρινε ότι η τοποθεσία είναι καλή λόγω και της εμπορικής της ανάπτυξης και ότι αξίζει να επενδύσει κανείς εκεί. «Θέλουμε η προσπάθεια αυτή να πετύχει και θα επικεντρωθούμε στο να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό, καλή εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με καλές τιμές και προσφορές», τόνισε ο κ. Παπαντωνίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν τους φοβίζει ο ανταγωνισμός.
 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του InBusinessNews, στην επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας συνέτειναν μια σειρά από παράγοντες, όπως:
 
1.Το σχετικά υψηλό οικονομικό επίπεδο των κατοίκων της Έγκωμης.
2. το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περιοχή, ο μεγαλύτερος αριθμός είναι οικοπεδοποιημένος με επικρατούσα χρήση την κατοικία, συνεπώς υπάρχουν πολλά γύρω νοικοκυριά.
3. Η λειτουργία στη γύρω περιοχή, μεγάλου αριθμού εταιρειών και επιχειρήσεων, οι εργαζόμενων των οποίων θα μπορούσαν να επιλέξουν την ψησταριά και το εστιατόριο της υπεραγοράς Παπαντωνίου για το μεσημβρινό τους φαγητό.
4. Το γεγονός ότι η Λεωφόρος Αρχαγγέλου Μιχαήλ, είναι ένας δρόμος μεγάλης κυκλοφορίας, ο οποίος ενώνει την Έγκωμη και με κοινότητες της Δυτικής Λευκωσίας, απ’ όπου μπορούν επίσης να αντληθούν πελάτες.
 
Εκκρεμούν ακόμα άδειες
Ερωτηθείς για το χρόνο έναρξης των εργασιών κατασκευής της υπεραγοράς, ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την έκδοση των απαραίτητων αδειών από την Πολεοδομία και το Δήμο Έγκωμης (πολεοδομική και οικοδομική άδεια). Στο παρόν στάδιο, το ζήτημα εξετάζεται από την Πολεοδομία, ενώ θα ακολουθήσει η σχετική αίτηση και στο Δήμο Έγκωμης. Πάντως, εφόσον ληφθούν όλες οι άδειες, θα αρχίσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης της υπεραγοράς, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου οκτώ μήνες. Βάσει προκαταρκτικών υπολογισμών, το κόστος του όλου project αναμένεται να αγγίξει τα 3 με 4 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο, συνολικής έκτασης 12300 τετραγωνικών μέτρων, εξασφαλίστηκε έναντι ενοικίου.
 
Το εν λόγω τεμάχιο εφάπτεται της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα ανατολικά, της οδού Οδυσσέα Ελύτη στα βόρεια, της οδού Βασιλέως Παύλου στα ανατολικά, ενώ το νότιο τμήμα εφάπτεται στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης. 

Διαβάστε ακόμα: Cypria Critical Advantage: Καινοτόμο προϊόν με κάλυψη μέχρι και €2 εκατ.
 
Από αρτοπωλείο μέχρι εστιατόριο
Το κτίριο θα είναι μεταλλικής κατασκευής. Βάσει του σχεδιασμού, το ισόγειο του καταστήματος θα αποτελείται από χώρους στάθμευσης και το χώρο πωλήσεων εμβαδού 2800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, αρτοπωλείο, delicatessen και ψησταριά. Επιπλέον θα διαμορφωθεί εστιατόριο, κουζίνα, και χώροι υγιεινής.
 
Η υπεραγορά θα διαθέτει 224 θέσεις στάθμευσης. Η είσοδος και έξοδος θα πραγματοποιείται από δύο σημεία πρόσβασης, ένα επί της οδού Οδυσσέα Ελύτη, η πρόσβαση της οποίας θα γίνεται μέσω της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ένα επί της οδού Νίκου Κρανιδιώτη (είτε μέσω του κυκλικού κόμβου του συγκροτήματος Δία είτε μέσω του κυκλικού κόμβου Mc Donalds).
 
Υπενθυμίζεται ότι η, μέχρι στιγμής, η εταιρεία δραστηριοποιείται με οκτώ συνολικά υπεραγορές σε Πάφο και Λεμεσό. Η απόφαση για κάθοδο στη Λευκωσία φαίνεται να βασίστηκε στο γεγονός ότι υπάρχει περισσότερος και σταθερός πληθυσμός στην πρωτεύουσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η τοποθέτηση των υφιστάμενων υπεραγορών είναι πιο αραιή σε σχέση με τις υπόλοιπες επαρχίες και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας έχουν σταθερά εισοδήματα σε σχέση με τις παράλιες περιοχές, όπου παρατηρείται το φαινόμενο της εποχικότητας. 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Έπιπλα Andreotti: Η one-stop-shop επιλογή σου!
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν