Πράσινο για ανέγερση υπεραγοράς Παπαντωνίου στην Έγκωμη

Πράσινο φως στην ανέγερση υπεραγοράς «Παπαντωνίου» στην ‘Εγκωμη άναψε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας , Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. 
 
Η κάθοδος στη Λευκωσία της γνωστής αλυσίδας υπεραγορών που δραστηριοποιείται στην Πάφο και τη Λεμεσό,  θα γίνει με την ανέγερση ενός καταστήματος  σε τεμάχιο γης, συνολικής έκτασης 12300 τετραγωνικών μέτρων. Το εν λόγω τεμάχιο βρίσκεται στην καρδιά της Έγκωμης, και  εφάπτεται της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα ανατολικά, της οδού Οδυσσέα Ελύτη στα βόρεια, της  οδού Βασιλέως Παύλου στα ανατολικά, ενώ το νότιο τμήμα εφάπτεται στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης. 
 
Βάσει του σχεδιασμού, το ισόγειο του καταστήματος θα αποτελείται από χώρους στάθμευσης και το χώρο πωλήσεων εμβαδού 2800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, αρτοπωλείο, delicatessen και ψησταριά. Επιπλέον θα διαμορφωθεί εστιατόριο, κουζίνα, και χώροι υγιεινής.
 
Το κτίριο θα είναι μεταλλικής κατασκευής. Η υπεραγορά θα διαθέτει 224 θέσεις στάθμευσης. Η είσοδος και έξοδος θα πραγματοποιείται από δύο σημεία πρόσβασης, ένα επί της οδού Οδυσσέα Ελύτη, η πρόσβαση της οποίας θα γίνεται μέσω της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ένα επί της οδού Νίκου Κρανιδιώτη (είτε μέσω του κυκλικού κόμβου του συγκροτήματος Δία είτε μέσω του κυκλικού κόμβου Mc Donalds).
 
Kοντά σε σπίτια
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άμεση περιοχή που χωροθετείται η υπεραγορά, ο μεγαλύτερος αριθμός είναι οικοπεδοποιημένος με επικρατούσα χρήση την κατοικία. Σε άμεση γειτνίαση εντοπίζονται μικτές χρήσεις όπως η εμπορική ανάπτυξη , οικιστική ανάπτυξη, μικτές αναπτύξεις όπως σχολή μουσικής, σχολή καράτε, γραφεία, χημείο κλπ καθώς και το Β’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης. Ο χώρος ανάπτυξης εμπίπτει στην οικιστική ζώνη Κα6. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος «η Περιβαλλοντική Αρχή δεν φέρει ένσταση στην δημιουργία της συγκεκριμένης ανάπτυξης», υπό συγκεκριμένους όρους.
 

Δειτε Επισης

Μ. Παναγίδης: Επιβεβλημένη η τροποποίηση του κανονισμού της Ε.Ε. για την προστασία των καταναλωτών
Υπηρεσία Καταναλωτή: Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων
Μια συλλογή από premium mixers εισέρχεται δυναμικά στην κυπριακή αγορά
Ενέργεια χωρίς ζάχαρη με τα νέα προϊόντα Monster Energy Ζero Sugar
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Λιανεμπόριο: Το δυσβάστακτο κόστος των καυσίμων για τις επιχειρήσεις και η εξίσωση της ακρίβειας
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe