Πράσινο για ανέγερση υπεραγοράς Παπαντωνίου στην Έγκωμη

InBusinessNews  04/06/2018 13:22
Πράσινο για ανέγερση υπεραγοράς Παπαντωνίου στην Έγκωμη

Πράσινο για ανέγερση υπεραγοράς Παπαντωνίου στην Έγκωμη

InBusinessNews  04/06/2018 13:22
Πράσινο φως στην ανέγερση υπεραγοράς «Παπαντωνίου» στην ‘Εγκωμη άναψε η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας , Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. 

RELATED ARTICLES

 
Η κάθοδος στη Λευκωσία της γνωστής αλυσίδας υπεραγορών που δραστηριοποιείται στην Πάφο και τη Λεμεσό,  θα γίνει με την ανέγερση ενός καταστήματος  σε τεμάχιο γης, συνολικής έκτασης 12300 τετραγωνικών μέτρων. Το εν λόγω τεμάχιο βρίσκεται στην καρδιά της Έγκωμης, και  εφάπτεται της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα ανατολικά, της οδού Οδυσσέα Ελύτη στα βόρεια, της  οδού Βασιλέως Παύλου στα ανατολικά, ενώ το νότιο τμήμα εφάπτεται στο Β΄ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης. 
 
Βάσει του σχεδιασμού, το ισόγειο του καταστήματος θα αποτελείται από χώρους στάθμευσης και το χώρο πωλήσεων εμβαδού 2800 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, αρτοπωλείο, delicatessen και ψησταριά. Επιπλέον θα διαμορφωθεί εστιατόριο, κουζίνα, και χώροι υγιεινής.
 
Το κτίριο θα είναι μεταλλικής κατασκευής. Η υπεραγορά θα διαθέτει 224 θέσεις στάθμευσης. Η είσοδος και έξοδος θα πραγματοποιείται από δύο σημεία πρόσβασης, ένα επί της οδού Οδυσσέα Ελύτη, η πρόσβαση της οποίας θα γίνεται μέσω της Λεωφόρου Αρχαγγέλου Μιχαήλ και ένα επί της οδού Νίκου Κρανιδιώτη (είτε μέσω του κυκλικού κόμβου του συγκροτήματος Δία είτε μέσω του κυκλικού κόμβου Mc Donalds).
 
Kοντά σε σπίτια
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην άμεση περιοχή που χωροθετείται η υπεραγορά, ο μεγαλύτερος αριθμός είναι οικοπεδοποιημένος με επικρατούσα χρήση την κατοικία. Σε άμεση γειτνίαση εντοπίζονται μικτές χρήσεις όπως η εμπορική ανάπτυξη , οικιστική ανάπτυξη, μικτές αναπτύξεις όπως σχολή μουσικής, σχολή καράτε, γραφεία, χημείο κλπ καθώς και το Β’ Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης. Ο χώρος ανάπτυξης εμπίπτει στην οικιστική ζώνη Κα6. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος «η Περιβαλλοντική Αρχή δεν φέρει ένσταση στην δημιουργία της συγκεκριμένης ανάπτυξης», υπό συγκεκριμένους όρους.
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας