IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS

Η ipH δραστηριοποιείται στον τομέα των FMCGs από το 1981, με ιδρυτή τον Τάκη Φωτιάδη και στη συνέχεια με τους υιούς Ιάκωβο και Μάριο Φωτιάδη.
 
 Σήμερα η ipH διοικείται από τον Ιάκωβο και τα τρία παιδιά του - Μαργαρίτα, Χλόη και Χρίστο. Εργοδοτεί 215 άτομα και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους αντιπροσώπους και διανομείς τροφίμων στην κυπριακή αγορά, με ετήσιο τζίρο γύρω στα €50 εκατ.
 
Εξειδίκευση
Ειδικεύεται στην εισαγωγή, ανασυσκευασία, διανομή και διαχείριση προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, που προορίζονται για το λιανεμπόριο και τον τομέα εστίασης. Συνεργάζεται με κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων παγκοσμίως, όπως: Valio, Arla Foods, Starbucks, Danone, Mondelez, Ardo, Aviko, Minerva, Alfa, Κάμπος Χίου κ.ά.
Από το 1996 έχει την αποκλειστική διαχείριση της τροφοδοσίας των McDonald’s στην Κύπρο, με διακρίσεις άρτιας οργάνωσης και πιστοποιήσεις ISO22000 και HCCP. Το 2011, προσβλέποντας στη συνεχή εξέλιξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, η ipH δημιούργησε με επιτυχία την αλυσίδα τροφίμων Foodsaver, που προσφέρουν άρτια εξυπηρέτηση και μια μεγάλη γκάμα από ποιοτικά, επώνυμα προϊόντα, με ειδίκευση στα κατεψυγμένα τρόφιμα.
 
Γνώση κι εμπειρία
Η συνεπής προσφορά σε όλους τους πελάτες αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ipH, η οποία εξυπηρετεί αποτελεσματικά 2.000+ πελάτες σε όλη την Κύπρο από τα τρία κέντρα αποθήκευσής της. Οι χώροι αυτοί της επιτρέπουν την αποτελεσματική αποθήκευση, το χειρισμό και τη διανομή του αυξανόμενου όγκου των εισαγόμενων αγαθών που εκπροσωπεί στην κυπριακή αγορά, ανεξαρτήτως τύπου και ευαισθησίας του προϊόντος.

 Η οικονομική κρίση το 2013 δημιούργησε ένα νέο περιβάλλον, βάσει του οποίου η κάθε επιχείρηση έπρεπε να κινηθεί. Η ipH, με γνώμονα τη μακροχρόνια γνώση και εμπειρία της, είδε τα εμπόδια από τη θετική τους πλευρά και έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προέκυψαν. Με ομαδική στρατηγική, η ipH τα τελευταία χρόνια, έχει μετατρέψει σημαντικές ιδέες σε επιχειρηματικές εφαρμογές, που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της υφιστάμενης γκάμας προϊόντων, στον εκσυγχρονισμό συστημάτων, στη πρόσληψη νέων στελεχών και στην είσοδο σε νέες καινοτόμες κατηγορίες προϊόντων.
Αν και σήμερα η κρίση έχει ξεπεραστεί ως ένα βαθμό, οι ανάγκες των καταναλωτών εξελίσσονται διαρκώς. Ο Κύπριος καταναλωτής γίνεται πιο συνειδητός και γνώστης των αναγκών του, καθώς και πιο απαιτητικός στην ποιότητα και τις λογικές τιμές. Η συνεχής αλλαγή της αγοράς φέρνει ανάλογα και τις δικές της προκλήσεις, όπως ανταγωνισμό, εδραίωση των μεγαλύτερων, καθώς και των discounters στον χώρο του λιανικού εμπορίου έναντι μικρότερων παιχτών στην αγορά.
 
Το μέλλον

Η επόμενη διετία θα βρει τον χάρτη του λιανεμπορίου να συνεχίζει να διαφοροποιείται, με αποτέλεσμα τα δυσανάλογα μερίδια και την πρόκληση αυτών που δεν έχουν συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο και πρόγραμμα διαφοροποίησης για αντιμετώπιση της επερχόμενης εξέλιξης. 
Μέρος της εξέλιξης αυτής θα αποτελέσει σίγουρα η αύξηση του τουρισμού στο νησί, όπως και οι νέες ευκαιριακές επενδύσεις από ξένους, αλλά και τοπικούς επενδυτές. 
 
Στόχοι

Στόχος της ipH για το 2018 είναι η θεμελιώδης και συνετή πολιτική με σταθερή και σταδιακή ανάπτυξη, σύμφωνα με τις οικονομικές πάντα δυνατότητες της εταιρείας και την τάση της αγοράς. Θα γίνουν λανσαρίσματα νέων προϊόντων, σύμφωνα με τις ανάγκες του εκσυγχρονισμένου καταναλωτή και ενεργή ανάπτυξη των εξειδικευμένων καταστημάτων Foodsaver.
Δέσμευση της ipH παραμένει η συνεχής έμφαση στην ανώτερη ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση του πελάτη, αξίες που χαρακτηρίζουν τη μακροχρόνια στρατηγική και τον πυρήνα της εταιρείας.
 
Διευθυντική ομάδα
Ιάκωβος Φωτιάδης,
Managing Director
Μαργαρίτα Φωτιάδη,
Commercial Manager
Χλόη Φωτιάδη,
Purchasing & Logistics Manager
Χρίστος Φωτιάδης,
Βusiness Development Manager
Τίνα Γαβριηλίδη,
Marketing Manager
Μιχάλης Μιλτιάδης,
Human Resources Manager
Ελιάνα Παχίτα Λαμπρίδη,
Chief Financial Officer
Κούλης Δαμαλά,
Operations Manager
Σάκης Σαπαχλάρης,
Sales Manager – Traditional Trade
Daniel Plackett,
Sales Manager – Organised Trade
Γιάννος Αναστασιάδης,
Sales Manager – Horeca
Νίκος Κασκάνης,
Foodsaver Business Unit Manager
Έλενα Παπαγεωργιάδου,
Foodsaver Marketing Manager
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Γιάννου Κρανιδιώτη 166, 2235, Λατσιά, Λευκωσία
Ταχυδρομικό κιβώτιο: 25300, 1308, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22488400
Φαξ: 22488442
E-mail: iph@iph.com.cy
Ιστοσελίδα: www.iph.com.cy
 

Δειτε Επισης

TEMPO BEVERAGES CYPRUS
TRYFON TSERIOTIS
SPAR ΚΥΠΡΟΥ
ROLOGIS GROUP
PATHIN TRADING LTD
P.C. SPLASH WATER PUBLIC COMPANY
LIDL
LEO PATRIOTIS LTD (AGENT-DISTRIBUTOR)
LAIKO COSMOS TRADING
IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS