SPAR ΚΥΠΡΟΥ

Μια διεθνούς φήμης αλυσίδα υπεραγορών στην κυπριακή αγορά!
 
Tο στρατηγικό πλάνο της SPAR για κάθοδο της στην κυπριακή αγορά βρίσκεται στη τελική ευθεία, μέσω της SPAR Κύπρου που έχει ολοκληρώσει τις εργασίες υποδομής της και είναι έτοιμη να λειτουργήσει τα πρώτα SPAR καταστήματα στην Κύπρο.
 
SPAR International

H SPAR είναι ένας οργανισμός που γεννήθηκε στο Άμστερνταμ το 1932, μέσα απ’ το όραμα ότι όλοι οι ανεξάρτητοι λιανέμποροι ενωμένοι μπορούν καλύτερα.
Η SPAR International είναι το μεγαλύτερο συνεταιριστικό δίκτυο υπεραγορών στον κόσμο. Λειτουργεί εδώ και 85 χρόνια και το εμπορικό σήμα SPAR έχει παρουσία σε 48 χώρες σε 4 ηπείρους. Το παγκόσμιο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας αποτελείται από περισσότερα από 12.500 καταστήματα, απασχολώντας πάνω από 350.000 εργαζόμενους.

Η φιλοσοφία της χτίστηκε γύρω από χαρακτηριστικά, όπως η ανεξαρτησία των μελών του δικτύου, ο παγκόσμιος, αλλά ταυτόχρονα και ο τοπικός τρόπος σκέψης, η αξία της οικογένειας και της επιχειρηματικότητας. Χαρακτηριστικά που δένουν μαζί το παγκόσμιο δίκτυο της SPAR και διασφαλίζουν την αξιόπιστη ποιότητα και την επιτυχημένη λειτουργία σε 48 διαφορετικές χώρες εδώ και 85 χρόνια.

Κάθε χώρα και κάθε τοπική κοινωνία έχει τις δικές της απαιτήσεις. Η ευελιξία του συνεταιριστικού μοντέλου λειτουργίας της SPAR ενώνει την παγκόσμια δύναμη και τον τοπικό τρόπο προσέγγισης, για να ανταποκριθεί σε αυτές τις πραγματικότητες και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Αυτή η προσαρμοστικότητα καθόρισε την επιτυχή λειτουργία της μάρκας SPAR ανά το παγκόσμιο, εστιάζοντας στην κατανόηση της τοπικής κοινωνίας και την ανάπτυξή της, στην εξειδίκευση στο λιανεμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα, μέσα από συνεργασίες και με όφελος αμοιβαίο για όλους.
 
SPAR Κύπρου

Η SPAR Κύπρου είναι η νέα εταιρεία, που έχει δημιουργηθεί κάτω από το Συγκρότημα ERMES, έχοντας την ευθύνη ανάπτυξης του brand SPAR, μέσω ενός παγκύπριου δικτύου καταστημάτων. Η ανάπτυξη αυτή προϋποθέτει μια πλήρη υποστήριξη με κεντρικές υπηρεσίες προς τα καταστήματα, πάντα με την καθοδήγηση και την υποστήριξη της SPAR International.

Η υποστήριξη αυτή αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, που πραγματικά προσθέτει αξία στη λειτουργία των μελών και συνεργατών. Αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Σχεδιασμό και στήσιμο καταστημάτων, κεντρικές αγορές, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ενέργειες μάρκετινγκ και επικοινωνίας του brand, υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας, συστήματα μηχανογράφησης, διαχείρισης προσωπικού, όπως επίσης και συνεχή εκπαίδευσή του.

Η SPAR Κύπρου, από την πρώτη στιγμή έναρξης της συνεργασίας της με τη SPAR International, έχει επενδύσει χρόνο και σημαντικά κεφάλαια στην προετοιμασία της υποδομής της κεντρικής εταιρείας τόσο σε συστήματα όσο και στον ανθρώπινο παράγοντα, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει το δίκτυο των καταστημάτων με όλες τις απαιτούμενες κεντρικές υπηρεσίες. Η ομάδα της SPAR Κύπρου έχει στελεχωθεί πλήρως και αποτελείται από επαγγελματίες στους τομείς των Αγορών, Marketing & Operations, που έχουν να επιδείξουν μια πολυετή εμπειρία στην κυπριακή αγορά λιανεμπορίου τροφίμων (Supermarkets).

Η στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου της SPAR στην Κύπρο προγραμματίζεται μέσω μιας μικτής ανάπτυξης τόσο με ιδιόκτητα καταστήματα όσο και με συνεργασίες που γίνονται με ανεξάρτητους λιανέμπορους. Η SPAR λειτουργεί διάφορους τύπους καταστημάτων σε διεθνές επίπεδο και θα αντλήσει εξειδίκευση και γνώση για την ανάπτυξη ενός δικτύου καταστημάτων στην Κύπρο, που θα περιλαμβάνει όλους τους τύπους καταστημάτων, όπως υπεραγορές, σουπερμάρκετ, καταστήματα της γειτονιάς και express σημεία πώλησης.

Στην επιλογή των καταστημάτων του δικτύου ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε χαρακτηριστικά που προσδίδουν ευκολία και άνεση στην εμπειρία του ψωνίσματος, όπως: Τοποθεσία και πρόσβαση, ικανοποιητικός χώρος στάθμευσης, στήσιμο προϊοντικών κατηγοριών για ευκολία και ταχύτητα, όπως επίσης, εκπαιδευμένο προσωπικό για υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση των πελατών.

Στα καταστήματα SPAR οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν μια πλήρη γκάμα προϊόντων σε όλες τις κατηγορίες και όλα τα επώνυμα προϊόντα. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στα τμήματα των φρέσκων τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποικιλία, όπως: Φρουταρία, κρεοπωλείο, delicatessen, αρτοποιείο, γλυκά, ψαραγορά, έτοιμο φαγητό και καφέ.

Σημαντική θέση στα καταστήματα θα έχουν και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας SPAR σε όλες τις κατηγορίες, προσφέροντας την επιλογή για άριστη ποιότητα σε χαμηλή τιμή. Για περαιτέρω ανάπτυξη της συλλογής αυτής η SPAR Κύπρου βρίσκεται σε επαφές με Κύπριους παραγωγούς, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία τοπικών προϊόντων SPAR. Με τέτοιου είδους συνεργασίες, μέσα από το δίκτυο της SPAR International, δημιουργείται η ευκαιρία για εξαγωγές σε άλλες χώρες, όπου υπάρχουν προοπτικές προώθησης.

Το καλοκαίρι λειτουργεί το 1ο SPAR στη Κύπρο!
Το πρώτο κατάστημα SPAR υπολογίζεται να λειτουργήσει μέσα στους επόμενους δύο με τρεις μήνες στη Λάρνακα. Πρόκειται για ένα κατάστημα, που βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο στο κέντρο της πόλης, μεγέθους περίπου 1.300 τ.μ., πολύ καλή προσβασιμότητα και άνετο parking. Σ’ αυτό θα προσφέρονται όλες οι κατηγορίες προϊόντων, όπως και όλα τα τμήματα φρέσκων, καθιστώντας το έναν ιδανικό προορισμό για ψώνια στην πόλη της Λάρνακας. 

Τα επόμενα SPAR καταστήματα προβλέπεται να λειτουργήσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2018 σε Λευκωσία και Λεμεσό.
 
Στόχοι
Ο μεσοπρόθεσμος στόχος της SPAR Κύπρου είναι να λειτουργήσει περισσότερα από 20 καταστήματα ανά την Κύπρο μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια καθιστώντας την μια από τις μεγάλες παγκύπριες αλυσίδες υπεραγορών.

Με βάση πληροφορίες του IN Business η SPAR τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετούς ανεξάρτητους λιανέμπορους, εξετάζοντας την περίπτωση ένταξής τους στο δίκτυό της για τη λειτουργία και άλλων καταστημάτων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.
 
Πλεονεκτήματα μελών δικτύου SPAR Κύπρου
Τα μέλη του δικτύου της SPAR Κύπρου μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη μέσα από την ένταξή τους όπως:
• Η ασφάλεια και το κύρος που προσδίδει η συμμετοχή σε ένα διεθνές δίκτυο.
• Η συμμετοχή σε ένα διεθνές brand με ταυτόχρονη υιοθέτηση τοπικών χαρακτηριστικών. 
• Η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη καθώς και η πρόσβαση σε καλύτερες τιμές αγοράς.
• Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, μέσω αποτελεσματικής τιμολογιακής πολιτικής και ολοκληρωμένου προωθητικού πλάνου.
• Οφέλη που προκύπτουν μέσω της κεντρικής επικοινωνίας της μάρκας και του σχεδίου Loyalty.
• Η πρόσβαση σε βέλτιστες πρακτικές λειτουργίας μέσα από το διεθνές δίκτυο (Πλήρες Εγχειρίδιο Διαδικασιών).
• Η μείωση των λειτουργικών εξόδων χάρη στην παροχή κεντρικών υπηρεσιών (Αγορές, Λογιστήριο, Marketing κτλ.).
• Η πρόσβαση σε συμφέρουσες μη εμπορικές αγορές (εξοπλισμός καταστημάτων), μέσω των διεθνών συνεργασιών που διατηρεί η SPAR International.
 
Η φιλοσοφια του Better together
Τελικά, το «Better Together» για τη SPAR δεν είναι απλώς ένα σλόγκαν, αλλά τρόπος λειτουργίας και συνεργασίας με τα μέλη της σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 85 χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτού καταλήγει στον καταναλωτή, μέσα από τα καταστήματα SPAR, δημιουργώντας τις συνθήκες για μια ευχάριστη και συμφέρουσα εμπειρία ψωνίσματος για όλη την οικογένεια.
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Tηλέφωνο:
22365000
E- mail: info@spar.com.cy
Ιστοσελίδα: www.spar.com.cy
 
 

Δειτε Επισης

TEMPO BEVERAGES CYPRUS
TRYFON TSERIOTIS
SPAR ΚΥΠΡΟΥ
ROLOGIS GROUP
PATHIN TRADING LTD
P.C. SPLASH WATER PUBLIC COMPANY
LIDL
LEO PATRIOTIS LTD (AGENT-DISTRIBUTOR)
LAIKO COSMOS TRADING
IPH IAKOVOS PHOTIADES FOODSTUFF SUPPLIERS