Φυσικό αέριο: Ασανσέρ οι τιμές στη Βρετανία-Υποχωρεί η παραγωγή αιολικής ενέργειας

Οι τιμές του φυσικού αερίου στη Βρετανία παρουσίασαν διακυμάνσεις καθώς η αιολική παραγωγή μειώθηκε, ενισχύοντας τη ζήτηση για το ορυκτό καύσιμο.

Το φυσικό αέριο του πρώτου μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε έως και 1,4% την Τετάρτη, πριν περιορίσει κάποια από τα κέρδη.

Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο καλύπτουν περίπου το 42% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας, ενώ η αιολική μειώθηκε σε λιγότερο από 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου.

Ενώ η παραγωγή από τις ανεμογεννήτριες αναμένεται να αυξηθεί από αύριο Πέμπτη, οι διακυμάνσεις αναδεικνύουν τον ρόλο του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παρά την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ακόμη και αν η ζήτηση για φυσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή γενικά μειώνεται, χρειάζεται για να καλύψει το κενό όταν δεν υπάρχει άνεμος ή ηλιοφάνεια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βασίστηκε επίσης στην περιορισμένη αποθηκευτική του ικανότητα τις τελευταίες δέκα ημέρες για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ψυχρού κύματος, όπως δείχνουν τα στοιχεία του δικτύου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του πρώτου μήνα του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά 0,3% στις 71,82 πένες ανά θερμική ώρα στις 8:22 π.μ. ώρα Λονδίνου. Το ολλανδικό προθεσμιακό συμβόλαιο, ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς, υποχώρησε επίσης ελαφρώς στις 9:22 π.μ. στο Άμστερνταμ.

Δειτε Επισης

Βουτιά 2% για το αργό με το βλέμμα στη Γάζα
Σε δημόσια διαβούλευση το έργο της κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου στα Χολέτρια
Σε χαμηλό επταμήνου υποχώρησαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Ρωσία
Νέα εποχή στα καύσιμα με την εγγύηση της Shell
Energean: Προχωρεί στην ανάπτυξη και του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ
Ηλεκτρική διασύνδεση σε θολά νερά και ο κίνδυνος… ηλεκτροπληξίας για την Κυπριακή Δημοκρατία
Στην αντεπίθεση η VPSM και σκληρή απάντηση στη CMC για την προβλήτα του τερματικού
Συμφωνία ΗΠΑ-Βουλγαρίας για μελέτη βιωσιμότητας ενεργειακού διαδρόμου Ανατολής-Δύσης
Ν. Χριστοδουλίδης για τερματικό: Δεν έπρεπε να δοθεί ποτέ στην CPP-Metron… Σχέδιο β' για τον «Προμηθέα»
Petrolina Electric: Ενοικίασε τη γη σου για πράσινο εισόδημα