Άνοιγμα στους μικρούς επιχειρεί ο Συνεργατισμός

Σημαντικό άνοιγμα στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου επιχειρεί ο Συνεργατισμός, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προϊόντων και υπηρεσιών με σκοπό να καλύψει ανάγκες και τις νέες προκλήσεις, ευκαιρίες και δεδομένα που διαμορφώνονται στην κυπριακή οικονομία.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν στη Λάρνακα οι Συνεργατικές Πιστωτικές Εταιρείες της Επαρχίας, ΣΠΕ Μακράσυκας, Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου και ΣΠΕ Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το ΕΒΕ της πόλης,  με θέμα «O Συνεργατισμός πρωταγωνιστής στην επανεκκίνηση της Κυπριακής Οικονομίας».

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης o οποίος, αφού αναφέρθηκε στη διαχρονική στήριξη του Συνεργατισμού προς τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, υπογράμμισε τη σημασία ύπαρξης του εναλλακτικού τραπεζικού μοντέλου που προσφέρει ο Συνεργατισμός. Ο Συνεργατικός Πιστωτικός Τομέας, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης, αποτελεί σήμερα το πλέον εποπτευόμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στην Κύπρο, καθώς εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Λόγω του μεγέθους του, ανέφερε, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ισορροπίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας παρουσίασε σειρά οικονομικών δεδομένων που επιβεβαιώνουν την ευρωστία του Οργανισμού και τη δυνατότητά του να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα  €3,9 δις ολική ρευστότητα, στα  €12,8 δις καταθέσεις, στον δείκτη κάλυψης δανείων σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών  ο οποίος ανέρχεται στο 51,6% και  στον δείκτη χορηγήσεις /καταθέσεις ο οποίος βρίσκεται στο 73,4%. Με μερίδιο αγοράς 19%, 600.000 μέλη και το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων παγκύπρια, ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης, ο Συνεργατισμός αποτελεί ένα μεγάλο, εύρωστο και δυναμικό οργανισμό με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. «Ο Συνεργατισμός διατηρώντας και ενδυναμώνοντας τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα προχώρησε πρώτος σε δραστικές μειώσεις επιτοκίων με €1,2 δις συνολικό όφελος για τους πελάτες του».

Πακέτο Προϊόντων για Επιχειρήσεις
Ο Συνεργατισμός, ο οποίος ανέκαθεν στήριζε τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου, σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνεται πλήρως στις νέες ανάγκες των κυπριακών επιχειρήσεων ανέφερε  ο κ. Χατζηγιάννης.

Στο πακέτο περιλαμβάνονται χορηγήσεις με σταθερό επιτόκιο από 2,80% για νέες επενδύσεις, καταθετικοί λογαριασμοί με πρωτοποριακά προνόμια, κάρτες με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς και σημαντικά οφέλη, ασφάλειες μέσω της Allianz, ενός από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους στον κόσμο και υπηρεσίες διεθνούς εμπορίου, συναλλάγματος και πληρωμών.

Το πακέτο προϊόντων για επιχειρήσεις απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοεργοδοτούμενους, συνεταιρισμούς / ενώσεις, οικογενειακές επιχειρήσεις και εμπορικές επωνυμίες.

Δειτε Επισης

Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική