Powered by

Επενδύσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας

Ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Κύπρο αλλάζει εικόνα, μέσω νέων projects αλλά και ριζικών αναβαθμίσεων. Ξένοι επενδυτές επιλέγουν την Κύπρο ως τον προορισμό για τη διάθεση εκατομμυρίων σε νέα έργα και βελτιώσεις ξενοδοχειακών μονάδων. Την ίδια ώρα, η τουριστική βιομηχανία προσπαθεί να αποκολληθεί από το σλόγκαν «ήλιος και θάλασσα» και επιδιώκει να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες. Ήδη, πολυτελή ξενοδοχεία έχουν προχωρήσει σε σημαντικές ανακαινίσεις, ενώ καταγράφεται τάση ανέγερσης boutique hotels.

Η Λάρνακα τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στο παιχνίδι του τουρισμού και η περιοχή Μακένζυ θεωρείται ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για διασκέδαση, όχι μόνο για τη νεολαία αλλά και για οικογενειάρχες που επιθυμούν να απολαύσουν μουσική και φαγητό με θέα τη θάλασσα.

Ειδικότερα, η περιοχή Μακένζυ  έχει μπει πλέον στο στόχαστρο επενδυτών για ολική αναβάθμιση, ενώ τόσο ο Δήμαρχος της Λάρνακας Αντρέας Λουρουτζάτης όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο είναι θετικοί στις επενδύσεις και στην ανάπτυξη της περιοχής. Ήδη ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανάπλαση και βελτίωση της Οδού Πιαλέ Πασά, που ξεκίνησε το 1998 -έργο που συνδέει την περιοχή των Φοινικούδων και του Μεσαιωνικού Κάστρου με την τουριστική περιοχή Μακένζυ και το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πλάνα για νέα ξενοδοχεία
Παράλληλα, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον και κινητικότητα από επενδυτές για απόκτηση ακινήτου ή τεμαχίου στην περιοχή Μακένζυ. Ήδη, επενδυτές από Κατάρ και Λίβανο αγόρασαν το ξενοδοχείο Κάστρο και το πίσω τεμάχιο γης στο Μακένζυ και ενδιαφέρονται για την ανέγερση ξενοδοχείου πολυτελείας και εστιατορίων. Μάλιστα, κατέθεσαν αίτηση στην αρμόδια αρχή για μετατροπές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο, ενώ για το πίσω τεμάχιο προγραμματίζουν την ανέγερση άλλου πολυτελούς ξενοδοχείου. Υπάρχει σχεδιασμός ώστε τα δύο ξενοδοχεία να συνδεθούν με υπέργεια γέφυρα. Η εκτιμώμενη αξία της επένδυσης ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια ευρώ. Επιπρόσθετα, οι ίδιοι επενδυτές προέβησαν σε ανακαίνιση του Rise Boutique Hotel, το οποίο θα αποτελείται από 52 δωμάτια και σουίτες.

Στην περιοχή ήδη προχωρούν σε ανακαίνιση και κάποια υφιστάμενα ξενοδοχεία, εκμεταλλευόμενα τη δυναμική που αναπτύσσει η περιοχή. Το ξενοδοχείο Ciao Stelios προχωρεί σε αναβάθμιση, ενώ και το Constandiana κατέθεσε αίτηση για μετατροπή του.

Κινητικότητα υπάρχει και στα κέντρα αναψυχής της περιοχής. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, νέα αίτηση έχει υποβληθεί για ανέγερση κέντρου αναψυχής στο παραλιακό μέτωπο του Μακένζυ, ενώ αλυσίδα καφέ βρίσκεται σε συζητήσεις με υφιστάμενο ιδιοκτήτη καφεστιατορίου για συνεργασία.

Τέλος, επίδοξοι επενδυτές από Μέση Ανατολή και Ουκρανία ενδιαφέρονται για την ανέγερση διαμερισμάτων πολυτελείας πίσω από την Πιαλέ Πασιά.

Ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή
Σε επενδύσεις στην πόλη της Λάρνακας, όπως είχε γράψει και παλαιότερα το InBusinessNews, προέβησαν Ρώσοι και Καναδοί. Υπενθυμίζεται η περίπτωση του Καναδού επιχειρηματία, ο οποίος αγόρασε το Michaels Hotel Apartments στη Λάρνακα και επιδιώκει να το μετατρέψει σε ένα από τα πιο πολυτελή boutique hotel της Κύπρου με επένδυση της τάξης των 5 με 6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας συμφώνησε με τη ρωσική εταιρεία, Lanomex Development, που εξασφάλισε το έργο Kimon από την οικογένεια Λευκαρίτη, προκειμένου να κτίσει πολυτελές ξενοδοχείο στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Δειτε Επισης

ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air