Επιτάχυνση του ρυθμού αναδιαρθρώσεων ζητά η Κυβέρνηση

Το μήνυμα ότι οι τράπεζες θα πρέπει να επιταχύνουν ακόμη περισσότερο τις αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων (ΜΕΔ) αναμένεται να μεταφέρει στους τραπεζίτες την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και του Συνεργατισμού. Η συνάντηση πραγματοποιείται μία μέρα μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, όπου αναφέρθηκε ότι ο ρυθμός των αναδιαρθρώσεων έχει επιταχυνθεί.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΚΤΚ, τα ΜΕΔ ανήλθαν στις 31 Αυγούστου στα €27,38 δισεκατομμύρια, με τις αναδιαρθρώσεις να φτάνουν σχεδόν τα €14 δισ.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ έγκυρη πηγή, στη συνάντηση με τους τραπεζίτες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αναγνωρίσει μεν πως έχουν αυξηθεί οι αναδιαρθρώσεις, αλλά θα στείλει το μήνυμα ότι πρέπει να επιταχυνθεί περαιτέρω ο ρυθμός.

«Θα τους τονίσει ότι θα πρέπει να τοποθετήσουν περισσότερο κόσμο (στις μονάδες αναδιαρθρώσεων) και την ίδια ώρα να επικεντρωθούν στους μεγάλους δανειολήπτες», δήλωσε η ίδια πηγή, η οποία διευκρίνισε πως ο Πρόεδρος δεν πρόκειται να θέσει θέμα κουρέματος των δανείων.

Σύμφωνα με την ΚΤΚ, τα επιχειρηματικά ΜΕΔ ανέρχονταν στις 31 Αυγούστου στα €13,8 δισ, εκ των οποίων τα €9,21 δισ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τα ΜΕΔ μεγάλων επιχειρήσεων να ανέρχονται σε €4,64 δισ. Την ίδια περίοδο τα συνολικά δάνεια προς νοικοκυριά (στεγαστικά και καταναλωτικά) ανέρχονταν σε €12,73 δισ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS