Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες

Την έναρξη του προγράμματος ιδίων μετοχών για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023 ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου, σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 20 Μαρτίου αναφορικά με την πρόθεση για έναρξη του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της εταιρείας με συνολικό ποσό που να ανέρχεται μέχρι €25 εκατ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Μαρτίου η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την λήψη έγκρισης για πληρωμή μερίσματος σε μετρητά και έναρξη προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών(σ.σ. μαζί αναφέρονται ως διανομή), σε μια εξέλιξη-απόδειξη της ισχυρής χρηματοοικονομικής επίδοσης του Συγκροτήματος, καθώς και της σημαντικής προόδου ως προς την υλοποίηση της στρατηγικής του.

Η διανομή αντιστοιχεί σε ποσοστό (payout ratio) 30% για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και ανέρχεται συνολικά σε €137 εκατ., που αποτελείται από μέρισμα σε μετρητά ύψους €112 εκατ. και επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους μέχρι €25 εκατ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου για την έναρξη του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, το Πρόγραμμα αφορά την επαναγορά συνήθων μετοχών από την εταιρεία με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι €25 εκατ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και επομένως οι μετοχές που θα αγοραστούν στο πλαίσιο του προγράμματος θα ακυρωθούν.

Η επαναγορά μετοχών θα πραγματοποιηθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, και μετέπειτα οι μετοχές θα ακυρωθούν.

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει σήμερα, 19 Απριλίου 2024, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Μαρτίου 2025, και υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς, στη συνεχή αξιολόγηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων της εταιρείας και σε δικαιώματα πρόωρης λήξης συνήθη για συναλλαγές αυτής της φύσεως.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 15 Μαρτίου 2024, με τη σχετική έγκριση να παραμένει σε ισχύ για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 14 Μαρτίου 2025.

Το ανώτατο όριο επαναγοράς ιδίων μετοχών ανέρχεται μέχρι το 1.6% του συνόλου των υφιστάμενων μετοχών (δηλαδή μέχρι 7,343,249 μετοχές).

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου για την έναρξη του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις 20 Μαρτίου 2024 σχετικά με το προτεινόμενο μέρισμα σε μετρητά και πρόθεση έναρξης προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών (το ‘Πρόγραμμα’) για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (η ‘Εταιρία’) ανακοινώνει σήμερα την έναρξη του Προγράμματος.

Το Πρόγραμμα αφορά την επαναγορά συνήθων μετοχών από την Εταιρία (οι ‘Μετοχές’) με το συνολικό ποσό να ανέρχεται μέχρι €25 εκατ.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας και επομένως οι Μετοχές που θα αγοραστούν στα πλαίσια του Προγράμματος θα ακυρωθούν, σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση.

Η Εταιρία έχει συνάψει συμφωνίες μη διακριτικής ευχέρειας με τους Numis Securities Limited (που διαπραγματεύονται ως ‘Deutsche Numis') και τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδύσεων και Αξιών Λτδ (‘CISCO’) που ενεργούν από κοινού ως κύριοι ανάδοχοι (‘Joint Lead Managers’) για τη διεξαγωγή του Προγράμματος, για την επαναγορά των Μετοχών για λογαριασμό της Εταιρίας, καθώς και για τη λήψη αποφάσεων διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο του Προγράμματος, ανεξάρτητα από την Εταιρία, σύμφωνα με ορισμένες προκαθορισμένες παραμέτρους.

Η επαναγορά Μετοχών θα πραγματοποιηθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου και στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (‘ΧΑΚ’), και μετέπειτα οι μετοχές θα ακυρωθούν.

Το Πρόγραμμα θα ξεκινήσει σήμερα, 19 Απριλίου 2024, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Μαρτίου 2025, και υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς, στη συνεχή αξιολόγηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων της Εταιρίας και σε δικαιώματα πρόωρης λήξης συνήθη για συναλλαγές αυτής της φύσεως.

Το Πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (‘ΕΚΤ’) στις 15 Μαρτίου 2024, με τη σχετική έγκριση να παραμένει σε ισχύ για ένα χρόνο, δηλαδή μέχρι τις 14 Μαρτίου 2025 (η ‘Έγκριση από την ΕΚΤ’).

Το ανώτατο όριο επαναγοράς ιδίων μετοχών ανέρχεται μέχρι το 1.6% του συνόλου των υφιστάμενων Μετοχών (δηλαδή μέχρι 7,343,249 Μετοχές).

Το Πρόγραμμα εφαρμόζεται σύμφωνα με (και εντός των προκαθορισμένων παραμέτρων):

(i) Τη γενική εξουσιοδότηση της Εταιρίας για την επαναγορά Μετοχών (η οποία επιτρέπει την επαναγορά Μετοχών ύψους μέχρι 44,619,993, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας), όπως εγκρίθηκε από τους μετόχους κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση (‘ΕΓΣ’) στις 26 Μαΐου 2023, η οποία υπόκειται σε ανανέωση κατά την ΕΓΣ που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2024 (η ‘ΕΓΣ του 2024’),

(ii) Την Έγκριση από την ΕΚΤ, και

(iii) Τον Κανονισμό για Κατάχρηση της Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης (‘ΕΕ’) με αριθμό 596/2014 και τον Κατ’ Εξουσιοδότηση Κανονισμό της ΕΕ με αριθμό 2016/1052 (μεταξύ άλλων, καθώς και οι δύο κανονισμοί αποτελούν κατά καιρούς μέρος της διατηρούμενης νομοθεσίας ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο (‘ΗΒ’), μεταξύ άλλων, όπου είναι σχετικό, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ του 2018, και ως επίσης σύμφωνα με την ισχύουσες νομοθεσίες και την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του ΗΒ και του ΧΑΚ.

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπηρεσία Σχέσεις Επενδυτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση investors@bankofcyprus.com.

Δειτε Επισης

Αλλαγής σκυτάλης στα ηνία της Cablenet-Νέος CEO ο Ιωάννης Μαυρίδης
Απορρίφθηκε η νέα πρόταση της Chevron για ανάπτυξη του «Αφροδίτη»-Κρίθηκε ανεπαρκής
Έπεσαν οι υπογραφές για τη συμφωνία-ορόσημο στις ΑΠΕ μεταξύ Microsoft και Brookfield
ConsulTech: Ενώνει δυνάμεις με την αμερικανική TKI με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
Ζεσταίνεται η αγορά ενόψει Πάσχα-Η μάχη των προσφορών και το αδιαχώρητο στις υπεραγορές
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.