Ριμπολόβλεφ: Από την επιχειρηματική στην ποδοσφαιρική πιάτσα

Με τον ισχυρό άνδρα της Μονακό, τον βαθύπλουτο Ρώσο, τον deal-maker Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, ασχολείται το site Community, το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει τον κροίσο που αγόρασε –μεταξύ άλλων- και το νησί Σκορπιό ως τον σοφό άνδρα του ποδοσφαίρου.

Η ιστοσελίδα Community αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι πάντα δύσκολο να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα: χρειάζεται θάρρος και όραμα, ενώ είναι πολλές φορές το πλέον έξυπνο να πράξεις. Την ώρα που κατά την καλοκαιρινή ποδοσφαιρικά κλαμπ ¨τίναξαν την μπάνκα¨ με ακριβές μεταγραφές, ένας άνδρας επέλεξε διαφορετική στρατηγική. Ο πρόεδρος της Μονακό, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, έκανε ορισμένες ιδιαίτερα έξυπνες κινήσεις αυτή την περίοδο. Αρχικά πούλησε στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 90 εκ. ευρώ το αστέρι του Μουντιάλ της Βραζιλίας, Χάμες Ροντρίγκεζ. Μάλιστα η επένδυση απέδωσε 100%, αφού ένα χρόνο προηγουμένως η Μονακό τον αγόρασε καταβάλλοντας 45 εκ. ευρώ. Λίγο αργότερα διαπραγματεύτηκε και πέτυχε τον δανεισμό του Ρανταμέλ Φαλκάο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λαμβάνοντας από τη συμφωνία 10 εκ. ευρώ, ενώ αποφορτίστηκε και από το συμβόλαιο του παίκτη».

Παράλληλα, η ανάλυση της ιστοσελίδας συνεχίζει να πλέκει τον εγκώμιο στον Ριμπολόβλεφ αναφέροντας: «Όχι κι άσχημες οι συμφωνίες του προέδρου της Μονακό! Η στρατηγική του Ριμπολόβεφ στοχεύει στο να καταστήσει τη Μονακό ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά κλαμπ της Ευρώπης, αλλά όχι μέσω αλόγιστης δαπάνης χρημάτων. Ο Ρώσος μεγιστάνας θέλει να θέσει στέρεες οικονομικές βάσεις στον σύλλογο. Εξάλλου, ο Ριμπολόβλεφ θέλει να στήσει ένα διεθνές brand γύρω από τη Μονακό, κτίζοντας καλές ακαδημίες ποδοσφαίρου και ενεργοποιώντας την αγάπη για το ποδόσφαιρο σε όλο το Πριγκιπάτο».

«Φυσικά αυτό δεν προκαλεί εντύπωση εάν αναλογιστεί κανείς ότι αναφερόμαστε σε επιχειρηματία με διεθνή δράση, έχοντας μάλιστα στο ενεργητικό ιδιαίτερα μεγάλες επιτυχίες σε κάθε επένδυση που έκανε. Οι οικογενειακές επενδύσεις των Ριμπολόβλεφ στ ην αγορά ακινήτων σε Μανχάταν, Παλμ Μπιτς και Μονακό αποτέλεσαν καταλύτη ανόδου των τιμών στα πολυτελή ακίνητα των προαναφερθέντων επενδυτικών προορισμών. Την ίδια ώρα οι επενδύσεις του Ρώσου επιχειρηματία στην αγορά της τέχνης αξιολογούνται επίσης ως επιτυχημένες».

Το ρεπορτάζ δεν θα μπορούσε να αγνοήσει και το success story της πώλησης του εργοστασίου ποτάσας Uralkali, πώληση η οποία έκανε γνωστό τον Ριμπολόβλεφ στο παγκόσμιο, επιχειρηματικό σκηνικό. «Άρα εάν έχετε σκοπό να εμπλακείτε με την αγορά του ποδοσφαίρου να λαμβάνετε πάντα υπόψη ποιον έχετε απέναντί σας, ίσως γνωρίζει κάτι περισσότερο από εσάς» καταλήγει το άρθρο του Community.

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Δρ. Τριαντάφυλλος Στυλιανόπουλος: Ο Κύπριος ερευνητής που εξασφάλισε €2,5 εκ. επιχορήγηση από την Ε.Ε.
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα