Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor

Το δικό του «αντίο και ευχαριστώ» είπε πριν από μερικές μέρες ο αποχωρήσας CEO της Cyprus Airways, Paul Sies, ο οποίος αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στην Journey Mentor.

Η βρετανική Journey Mentor ανακοίνωσε τον διορισμό του Paul Sies στη θέση του Προέδρου και CEO της εταιρείας, μία περίπου εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης του κ. Sies από την Cyprus Airways.

Η Journey Mentor είναι μια εταιρεία ταξιδιωτικής τεχνολογίας που παρέχει ανατρεπτικές λύσεις στο ταξιδιωτικό οικοσύστημα.

Ο Paul Sies έχει εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών και της φιλοξενίας, καθώς κατείχε θέσεις σε διοικητικά συμβούλια και θέσεις C-level σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες τα τελευταία 35 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση και «σωτηρία» αεροπορικών εταιρειών και εταιρειών φιλοξενίας, καθώς και στη δημιουργία νέων αεροπορικών εταιρειών.

Ο κ. Sies εντάσσεται στο δυναμικό της Journey Mentor, μετά τη θητεία του στην Cyprus Airways, στην οποία κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τα τελευταία δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δημιούργησε και εφάρμοσε με επιτυχία ένα νέο στρατηγικό σχέδιο και διαμοιράζοντας την επιχείρηση σε τρεις κύριες πηγές εσόδων (ACMI, Charter και Scheduled Operations), λανσάροντας νέο στόλο, στρατηγική διανομής και τιμολόγησης, κατάφερε να δημιουργήσει ένα δίκτυο που είχε ως αποτέλεσμα την επάνοδο των Κυπριακών Αερογραμμών σε έναν σημαντικό και επιτυχημένο παίκτη στην κυπριακή αγορά που προσφέρει συνδεσιμότητα όλο το χρόνο σε μια πολύ εποχική αγορά.

sies

Ο διορισμός του Sies αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα στην στρατηγική της Journey Mentor για σταθερή ανάπτυξη της επιχείρησης. Ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Sies θα παρέχει γενική καθοδήγηση και ηγεσία στην εταιρεία και θα είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία και την εφαρμογή στρατηγικών για την ανάπτυξη και την αύξηση της κερδοφορίας.

Σχολιάζοντας, ο Paul Sies είπε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετάσχω στην Journey Mentor. Έχω εργαστεί για πάνω από 35 χρόνια στον κλάδο των αερομεταφορών και της φιλοξενίας και έχω δει τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει. Προσφάτως, βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις λόγω των περιορισμών των συστημάτων γήρανσης που κατασκευάστηκαν πριν από 50 χρόνια. Η υπέρβαση αυτών των τεχνολογικών περιορισμών είναι κάτι που έχει επιτύχει η Journey Mentor και είναι μεγάλη χαρά που έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε να το εφαρμόζουμε στην αγορά και να προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις σε ταξιδιωτικούς πράκτορες, αεροπορικές εταιρείες και σε πολλούς ακόμη παίκτες στον ταξιδιωτικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Journey Mentor, Gordon Hague ανέφερε: «Χαιρόμαστε που ο Paul Sies αναλαμβάνει CEO της Journey Mentor. Είναι ένα μέτρο της επιχείρησης που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε ότι είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε ανθρώπους υψηλής ποιότητας που ήταν στην καρδιά της αεροπορικής βιομηχανίας και πέτυχαν τόσα πολλά σε αυτήν.

Ο Paul φέρνει τις τεράστιες γνώσεις του στον κλάδο σε αυτή τη θέση σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία του τι χρειάζεται αυτή η βιομηχανία, καθώς προσαρμόζεται για να ικανοποιήσει τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των ταξιδιωτών. Έχει εντυπωσιάσει το διοικητικό συμβούλιο με συναρπαστικές ιδέες για το πώς θα ανέβει η εταιρεία στο επόμενο επίπεδο και θα διαμορφώσει το μέλλον της Journey Mentor ως παγκόσμια επιχείρηση. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του και να αξιοποιήσουμε την εκτεταμένη εμπειρία του».

«Αντίο και ευχαριστώ»
Πριν από περίπου μία εβδομάδα, ο πρώην CEO της Cyprus Airways ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία. Διαβάστε πιο κάτω ολόκληρη την ανάρτησή του.

sies2


«Ώρα να πούμε αντίο και ευχαριστώ!

Σήμερα σηματοδοτεί την επίσημη τελευταία μου μέρα στις Κυπριακές Αερογραμμές, έπειτα από ένα ταξίδι δύο ετών που τιμώ κυρίως για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Τα κοινά μας επιτεύγματα και οι καθημερινές προκλήσεις έχουν τροφοδοτήσει τον ενθουσιασμό μου να ξυπνάω κάθε μέρα και να συνεργαζόμαστε από κοινού για την πρόοδο της εταιρείας.

Όταν έφτασα πριν από δύο χρόνια, αμέσως μετά την πανδημία, η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε τρομακτικές δυσκολίες: ένα αεροσκάφος, ένα μικροσκοπικό δίκτυο, ουσιαστικά χωρίς επιβάτες και έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης. Τώρα, μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, μεταμορφώσαμε την εταιρεία σε ένα αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα. Διαθέτουμε σαφή στρατηγική στόλου, συμπεριλαμβανομένων έξι αεροσκαφών (τέσσερα από τα οποία ανήκουν στη νεότερη γενιά) και εξυπηρετούμε την Κύπρο όλο το χρόνο με ένα διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο. Μεταφέρουμε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους προορισμούς τους με ασφάλεια.

Αν και γνωρίζω ότι υπάρχει ακόμη πολύ έδαφος για να καλυφθεί, νιώθω περήφανος που ήμουν μέρος αυτού του αξιοσημείωτου ταξιδιού. Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον μέτοχο, το διοικητικό συμβούλιο, τη διοίκηση, όλο το προσωπικό και τους στρατηγικούς μας εταίρους. Η συμμετοχή, η υποστήριξη, οι προσπάθειες και η φιλία σας ήταν ανεκτίμητες τα τελευταία δύο χρόνια. Ανυπομονώ, στο μέλλον, να κοιτάξω πίσω με περηφάνια και να πω ότι συνέβαλα στην επιτυχία αυτής της εταιρείας.

Σε όλους και σε εξωτερικούς συνεργάτες που εργάζονται με τις Cyprus Airways, σας εύχομαι καλή τύχη, ευτυχία, καλή υγεία και ευημερία. Συνεχίστε να με κάνετε περήφανο, καθώς εξυπηρετείτε τους επισκέπτες μας που ταξιδεύουν από και προς την όμορφη χώρα μας και όχι μόνο.

Καθώς ξεκινώ ένα νέο ταξίδι σε μια διαφορετική εταιρεία και με νέους συναδέλφους, ελπίζω ότι θα αποτελέσει τόσο πρόκληση όσο και ικανοποίηση, όπως ακριβώς ο χρόνος που πέρασα με την Cyprus Airways. Και ποιος ξέρει, οι δρόμοι μας θα ξανασυναντηθούν σε αυτήν την παγκόσμια αλλά μικροσκοπική βιομηχανία».

Δειτε Επισης

Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου
Παρασημοφόρηση του επίτιμου Προξένου του Βελγίου Μάριου Ε. Λανίτη από το βελγικό κράτος
Danos Group: Νέος Chief Marketing Officer ο Κυριάκος Κοιλιάρης
Μάριος Γιωργούδης: Η επόμενη μέρα της αποχώρησης από τη θέση του γενικού διευθυντή του TechIsland
Ξάνθος Σαρρής: Ένας μεγάλος επιχειρηματίας, ηγέτης, και άνθρωπος
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Φεύγει από τη NAGA μετά από δέκα χρόνια o Ben Bilski-Προχωρά σε νέα εγχειρήματα
Το Foody αποκτά νέο Managing Director στην Κύπρο