Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου

Σε μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία, την Τετάρτη 17 Απριλίου, αποδόθηκε στον Καθηγητή Νικόλαο Ζαμπόγλου, ο Σταυρός του Τάγματος Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας – The Cross of the Order of Merit - από την Πρέσβειρα της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γερμανίας Anke Schlimm.

Πρόκειται για το σπουδαιότερο ομοσπονδιακό παράσημο ως ένδειξη αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης, που αποδίδει η Γερμανία από το 1951 και απονέμεται σε προσωπικότητες για πολιτικά, οικονομικά-κοινωνικά και πνευματικά επιτεύγματα προς τη χώρα.

Ο Σταυρός του Τάγματος Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αποδόθηκε στον Καθηγητή Δρα Νικόλαο Ζαμπόγλου από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ για την εξαιρετική του συμβολή στις γερμανοκυπριακές σχέσεις στον τομέα της ιατρικής και για τα επιτεύγματα που έχουν ιδιαίτερη αξία για το ευρύ κοινό.

Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό είναι ενταγμένο στο κυπριακό σύστημα υγείας (ΓεΣΥ) και διατηρεί πολυάριθμους δεσμούς με τη Γερμανία. Αντιπροσωπεύει την υψηλή φήμη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ως χώρα επιστημονικής προόδου στον τομέα της υγείας και έτσι εκπληρώνει τις ποιοτικές προσδοκίες που τίθενται σε αυτήν.

Ο Νίκος Ζαμπόγλου, Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Δρ. Φυσικής, Δρ. Ιατρικής, Δρ. Τιμής Ένεκεν, Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Εμπνευστής του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό, έζησε για σχεδόν 50 χρόνια στην Γερμανία, έχοντας μακρά και επιτυχημένη πορεία. Θέλησε να επιστρέψει στον τόπο του για να προσφέρει σε όλους τους πολίτες της Κύπρου, με την πείρα, την τεχνογνωσία, αλλά και την επιστημονική στελέχωση που εκείνος επέλεξε, το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και φροντίδας που είχε γνωρίσει και εφαρμόσει. Με την ίδρυση του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου, όχι μόνο βελτίωσε τη θεραπεία του καρκίνου στην Κύπρο, αλλά και ενίσχυσε τους δεσμούς των δυο χωρών, με το γερμανικό μοντέλο να αποτελεί μέρος της κουλτούρας του Κέντρου.

Ευχαριστώντας την Εξοχότατη Πρέσβειρα κ. Schlimm για την απονομή του παρασήμου, ο Καθηγητής Ζαμπόγλου, δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας για την ύψιστη τιμή που μου αποδίδεται και αφορά σε όλους τους συνεργάτες μου. Είναι μία διάκριση που επιβεβαιώνει το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών της Κύπρου μας».

Δειτε Επισης

Η Άνθια Παπαγεωργίου νέα γραμματέας/διευθύντρια του ΕΒΕ Λεμεσού
Ο Αλέξανδρος Αγρότης επίτιμος πρεσβευτής του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου
Αφυπηρέτηση ειδημόνων του επιχειρείν-Σ. Ηρακλέους και Χ. Αναστασιάδης αποχωρούν από ΕΒΕ Λευκωσίας-Λεμεσού
Πέθανε ο «γκουρού του αμερικάνικου λιανεμπορίου» Bruce Nordstrom
ΕΒΕ Λεμεσού: Αφυπηρετεί ο επί 25 χρόνια γενικός διευθυντής, Χρήστος Αναστασιάδης
Στη Δέσποινα Θεοδοσίου το 1ο Βραβείο Ισότητας Φύλων στην Κυπριακή Ναυτιλία
American Dream: Εννέα Κύπριοι μοιράζονται το success story τους στις ΗΠΑ
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Με τον Σταυρό του Τάγματος Αξίας της Γερμανίας τιμήθηκε ο Καθηγητής Νικόλαος Ζαμπόγλου