Erminas Art: Ένας εικονογραφημένος κόσμος

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι γεννήθηκε με έμφυτη την αγάπη για τη ζωγραφική. Η ίδια θυμάται τον εαυτό της πάντα με ένα μολύβι στο χέρι, ενώ σε ηλικία μόλις έξι ετών άρχισε τα πρώτα της μαθήματα. Με το πέρασμα των χρόνων η αγάπη της αυτή αναδιπλώθηκε και εξελίχθηκε, οδηγώντας την, τελικά, στην εξερεύνηση της εικονογράφησης. Σήμερα, η Ερμίνα Εμμανουήλ έχει ξεχωρίσει μέσα από την εικονογράφηση και τη γραφιστική, αναλαμβάνοντας project για γνωστές εταιρείες και ιδιώτες.

ΣΠΟΥΔΕΣ
Ακολούθησε τον κλάδο της ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Ουρμπίνο στην Ιταλία κι έγινε δεκτή για μάστερ στο graphic communication από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η τριβή της κατά τη διάρκεια του μάστερ ήταν και η αιτία για να αναπτύξει περαιτέρω την αγάπη που της είχαν ήδη εμφυσήσει οι γονείς της - και οι δύο γραφίστες στο επάγγελμα - για την γραφιστική. «Μέχρι τότε δεν είχα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη γραφιστική, παρόλο που είχα την επαφή λόγω της μητέρας μου, την οποία έχω χάσει, αλλά και του πατέρα μου, ο οποίος ακόμη δραστηριοποιείται στον χώρο και έχουμε κάνει και συνεργασίες μαζί σε διάφορα projects και πριν από το μάστερ», αναφέρει.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώνοντας το μάστερ, προσλήφθηκε ως graphic designer σε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στην Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι ήταν ένας νέος κόσμος, ο οποίος την συνάρπαζε, αισθανόταν πολλές φορές την ανάγκη για επαφή με την τέχνη που της έλειπε. Κάπως έτσι ξεκίνησε να ζωγραφίζει διάφορους χαρακτήρες, τους οποίους εμπνεόταν από την καθημερινότητα, ανεβάζοντας τις εικονογραφήσεις της στο instagram. To ενδιαφέρον του κόσμου και η αυξημένη ζήτηση για τη δουλειά της ήταν και η αφορμή για να τερματίσει τη συνεργασία της με τη διαφημιστική εταιρεία και να δημιουργήσει τον δικό της χώρο, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου δουλειές ως freelancer.

ΤΟ ΠΟΡΤΦΟΛΙΟ
Σήμερα, προσφέρει τόσο υπηρεσίες στο κομμάτι της γραφιστικής, αναλαμβάνοντας εταιρικές ταυτότητες, έντυπα, βιβλία και άλλα, όσο και λύσεις εικονογράφησης, οι οποίες μπορούν να συνοδεύσουν εταιρικές ταυτότητες, παραμύθια, άρθρα, διαφημίσεις, animations και όχι μόνο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Ανάμεσα σε άλλα έχει αναλάβει γνωστές καμπάνιες, έχει εικονογραφήσει πέντε παραμύθια και μετρά συνεργασίες με εταιρείες όπως την Absolut Cyprus, το Birdlife Cyprus, αλλά και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Από τις γνωστότερες δουλειές της είναι το ετήσιο ημερολόγιο που φτιάχνει, για το οποίο συνεργάστηκε φέτος με τους επίσης εικονογράφους/γραφίστες Άννα Μιλτιάδου και Άδωνη Παπαδόπουλο, έχοντας ως θέμα τους κυπριακούς μύθους. 

Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Η ίδια επισημαίνει ότι αντλεί έμπνευση από την καθημερινότητα ή από θέματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η σημερινή κοινωνία, όπως είναι η σεξουαλικότητα, τα παραπάνω κιλά και πιο πρόσφατα η πανδημία. Συχνά χρησιμοποιεί την εικονογράφηση ως φορέα μηνυμάτων επί κοινωνικών θεμάτων. Οι μαυρόασπρες εικονογραφήσεις είναι ένα στοιχείο που συναντά κανείς συχνά στη δουλειά της, όμως δεν λείπει και η έντονη παλέτα χρωμάτων εκεί και όπου αυτό ταιριάζει με το concept.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για την ολοκλήρωση μια δουλειάς μπορεί να χρειαστεί από 20 λεπτά μέχρι και τρεις ώρες, ενώ για να δημιουργήσει χρησιμοποιεί εκτός από τα πατροπαράδοτα υλικά, όπως είναι τα μαύρα πενάκια και τα μολύβια, ένα συγκεκριμένο λογισμικό, το οποίο είναι φτιαγμένο ειδικά για να σχεδιάζεις. «Μια εικόνα είναι χρήσιμη στην επικοινωνία ενός μηνύματος ή μιας ιδέας», εξηγεί, για να συμπληρώσει ότι κάθε δουλειά τελειοποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και με βάση το μήνυμα που επιθυμεί να επικοινωνήσει.

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit