Τάσος Παντζιαρίδης: Ένα με τον φακό

Δώρα Πάμπουλου  15/02/2021 10:51
Τάσος Παντζιαρίδης: Ένα με τον φακό

Τάσος Παντζιαρίδης: Ένα με τον φακό

Δώρα Πάμπουλου  15/02/2021 10:51

Η φωτογραφία μπήκε στη ζωή του Τάσου Παντζιαρίδη σαν φυσικό επακόλουθο της επιθυμίας του να αποτυπώνει τοπία και ανθρώπους μέσα από τα ταξίδια αλλά και την καθημερινότητά του. Κι αυτό που είχε αρχίσει ερασιτεχνικά δεν άργησε να εξελιχθεί σε επάγγελμα. Αξιολογώντας το ενδιαφέρον που υπήρχε από εταιρείες να αγοράσουν δουλειές του ή να συνεργαστούν μαζί του για τα εταιρικά τους προφίλ, πήρε την απόφαση να αλλάξει επαγγελματική πορεία και να αφοσιωθεί εξολοκλήρου στη φωτογραφία με την επωνυμία TASPHO.

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ
Σήμερα, κατά κύριο λόγο απευθύνεται στον επιχειρηματικό κόσμο. Ειδικεύεται στη δημιουργία υψηλής αισθητικής editorial φωτογραφίσεων και εταιρικών πορτρέτων, που εξυπηρετούν τη φιλοσοφία της εκάστοτε επιχείρησης.

Το πορτφόλιό του περιλαμβάνει συνεργασίες με γνωστά ΜΜΕ, επιχειρήσεις κι επιχειρηματίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

«Για μένα η φωτογραφία εξελίσσεται, διαμορφώνεται, αλλάζει, γι’ αυτό και δεν επαναπαύομαι. Παρακολουθώ τα τρέχοντα θέματα του επιχειρείν και της αγοράς, μελετώ τις τάσεις και τις εξελίξεις, για να μπορώ να δίνω τις κατάλληλες συμβουλές και να έχω το ιδανικό αποτέλεσμα στα πορτρέτα μου. Μαζί με τον πελάτη συζητάμε τις ανάγκες και το story telling του. Ως φωτογράφος πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες του κάθε ατόμου, να επικοινωνείς με αμεσότητα και να είσαι διαβασμένος, για να επιτυγχάνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» εξηγεί για τη δουλειά του.

H ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Μιλώντας για τη δύναμη που έχει το κάθε κλικ και για τον τρόπο που μπορεί να αποτυπώσει τον άνθρωπο, τον χαρακτήρα του και την ιστορία που θέλει να διηγηθεί, o Tάσος Παντζιαρίδης σημειώνει ότι το motto του - capturing genuine expressions - εκφράζει και την προσπάθειά του να αποτυπώνει σε κάθε πορτρέτο κάτι γνήσιο και διαφορετικό. Άλλωστε, όπως λέει, κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στον φακό.

H ΠΡΟΚΛΗΣH
Ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος ότι η τεχνολογία εξελίσσεται και μαζί της το επάγγελμα, αλλά και ο κάθε φωτογράφος, εξηγεί ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει στον χώρο είναι ο ίδιος του ο εαυτός, καθώς και το να μπορεί συνεχώς να αποτυπώνει στα εταιρικά πορτρέτα την αλήθεια του πελάτη του, μεταφέροντας αληθινά συναισθήματα: «Φωτογραφία δεν είναι μόνο ο φωτισμός, ο κατάλληλος εξοπλισμός και η πόζα. Τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος συνεχώς υπερφορτώνεται με πληροφορίες που φτάνουν κοντά του με απίστευτες ταχύτητες και έχουν ως αντίκτυπο να τον κάνουν αδιάφορο σχεδόν σε όλα. Ένας καλός φωτογράφος, με τον φακό του ως όπλο, πρέπει να κάνει τη διαφορά και να παγώσει τον χρόνο και το βλέμμα του άλλου σε ένα πορτρέτο. Εκείνη η ‘παύση’ έρχεται όταν αποτυπώνεις κάτι γνήσιο χωρίς υπερβολές και παραποιήσεις».

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
Στους στόχους του είναι να συνεχίσει να εξελίσσεται ως επαγγελματίας και να γνωρίσει μέσα από τον φακό του όσο περισσότερους καινούργιους ανθρώπους μπορεί, εμπλουτίζοντας το πορτφόλιό του με εταιρικά προφίλ και φωτογραφίες που αφηγούνται την προσωπικότητα και την μοναδικότητα του ανθρώπου που έχει απέναντί του. Παράλληλα, στο άμεσο μέλλον, θα δίδει τη δυνατότητα σε λάτρεις της φωτογραφίας να μπορούν διαδικτυακά να αγοράσουν fine art prints από την προσωπική του συλλογή για να διακοσμήσουν τους δικούς τους χώρους. «Για εμένα, το να κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς, αποτελεί το πιο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας» καταλήγει.

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας