Γ. Ευσταθίου & Σ. Χαραλάμπους: Με οδηγό την καλαισθησία

Δραστηριοποιούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια στον τομέα της παροχής υπηρεσιών διακόσμησης εσωτερικού χώρου, ως ιδιοκτήτες του Sophia Flower Studio, η Σοφία Χαραλάμπους και ο Γιάννης Ευσταθίου, έστησαν και εξέλιξαν την επιχείρησή τους, στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο. Απώτερος σκοπός τους, με οδηγό την καλαισθησία, όχι μόνο η προώθηση και παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουν, ικανοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τους πελάτες τους, αλλά και η δημιουργία ενός πολυχώρου, όπου ο κάθε επισκέπτης να βιώνει μια πολλαπλή εμπειρία αισθήσεων και ερεθισμάτων.
 
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Γιάννης:
Στο Sophia Flower Studio προσφέρουμε υπηρεσίες διακόσμησης εσωτερικού χώρου, εταιρικών σεμιναρίων και άλλων εκδηλώσεων, καθώς και δημιουργία ανθοσυνθέσεων. Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο ασχολούμαστε με το λιανικό εμπόριο στον χώρο της διακόσμησης, με εισαγωγές διακοσμητικών προϊόντων. Η ανάπτυξη της εταιρείας μας, που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης δουλειάς. Κάθε χρόνο θέτουμε νέους στόχους, βασιζόμενοι στις ανάγκες της αγοράς. Επίσης, πολύ σημαντική για εμάς είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που ήδη προσφέρουμε, για πιο ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών μας.
Σοφία: Η φιλοσοφία μας βασίζεται σε πελατοκεντρική προσέγγιση. Σε κάθε δουλειά που αναλαμβάνουμε, εργαζόμαστε επηρεαζόμενοι από τις ανάγκες, τις προσωπικές επιλογές, αλλά και τα ερεθίσματα του καθενός ξεχωριστά, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός καλαίσθητου χώρου. Ιδιαίτερης σημασίας για εμάς, είναι η συνεχής ανάπτυξη στον τομέα της καινοτομίας και της δημιουργίας, η άντληση ιδεών και η εξεύρεση εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Όλα αυτά, πηγάζουν από την προσωπική ανάγκη για συνεχή μάθηση, έμπνευση και καλλιέργεια ικανοτήτων, που συμβάλουν στην επαγγελματική μας εξέλιξη.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ
Σοφία:
Στους στόχους μας δεν βρίσκεται μόνο η προώθηση και η παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουμε, ικανοποιώντας στο μέγιστο τον κάθε πελάτη μας, αλλά και η δημιουργία ενός πολυχώρου, όπου ο επισκέπτης να βιώνει μια πολλαπλή εμπειρία αισθήσεων και ερεθισμάτων.

Γιάννης: Οι υπηρεσίες διαδικτύου είναι ένας τομέας για την εξέλιξη του οποίου εργαζόμαστε, με στόχο να προσφέρονται υπηρεσίες, όπως είναι η αγορά και η προώθηση των προϊόντων μας, η διευθέτηση συναντήσεων και η καλύτερη ενημέρωση των πελατών μας για τις δραστηριότητές μας.

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
Σοφία:
Το γεγονός ότι ένας νέος, ο οποίος έχει καινοτόμες ιδέες, πάθος για δημιουργία και επαγγελματική εξέλιξη, μπορεί να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση με σχετικά μικρό επενδυτικό κεφάλαιο, είναι ένα μεγάλο συν του κυπριακού επιχειρείν. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην πορεία δεν θ’ αντιμετωπίσει δυσκολίες, όπως η έλλειψη ποικίλων προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η μικρή ζήτηση και ο μεγάλος ανταγωνισμός.

Γιάννης: Σε αυτά που θα ήθελα να δω ν’ αλλάζουν όσον αφορά το κυπριακό επιχειρείν, είναι σίγουρα η γραφειοκρατία, η οποία πρέπει να μειωθεί. Σημαντικό είναι ν’ αυξηθεί και η οικονομική στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Σοφία:
Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που έχω ως αυτοδημιούργητη millennial είναι η οικονομική αβεβαιότητα στη χώρα μας, η οποία καθιστά πιο ευάλωτες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, μια πρόκληση είναι να μπορείς ν’ ακολουθήσεις τις τάσεις της εποχής. Η μεγαλύτερή μας πρόκληση, είναι η μετάδοση και η κατανόηση της δικής μας φιλοσοφίας στο ευρύτερο κοινό.

BUSINESS ETHICS
Γιάννης:
Μιλώντας για business ethics, ιδιαίτερης σημασίας για εμάς είναι η κοινωνική μέριμνα στον χώρο εργασίας, ο σεβασμός προς το περιβάλλον, η ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουμε, ο σεβασμός στ’ ανθρώπινα δικαιώματα, η πολιτική κατά των φυλετικών διακρίσεων και η αξιοπιστία. Ως εταιρεία, πιστεύουμε επίσης στη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ικανοτήτων στον χώρο εργασίας, στο άνετο και ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον και στο ευέλικτο ωράριο.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Σοφία:
Η κρίση με τον κορωνοϊό ήταν αδιαμφισβήτητα για όλους μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Η απότομη συρρίκνωση της οικονομίας και του κύκλου εργασιών ταυτόχρονα, έγκειται σε αυτό που ονομάζουμε απροσδόκητος παράγοντας. Δυστυχώς, λίγες εταιρείες θα βγουν αλώβητες από αυτή την κατάσταση. Όμως πάντα οι κρίσεις αυτές γίνονται η αιτία, ώστε ο κάθε επιχειρηματίας να βρει άλλες, πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες ιδέες, προκειμένου να ανταπεξέλθει οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά, σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Εμείς ως εταιρεία αδράξαμε την ευκαιρία στον χρόνο που μας δόθηκε, για να υλοποιήσουμε ιδέες οι οποίες μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στο περιθώριο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Ένας καταξιωμένος Κύπριος επιχειρηματίας-designer που θαυμάζουμε, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, είναι ο Michael Αναστασιάδης. Ξεχωρίζει για εμάς, λόγω της φιλοσοφίας και διαχρονικότητας των δημιουργιών του, καθώς και για την προσεγμένη επιλογή και χρήση των υλικών του. Σε κάθε δημιουργία του υπάρχει ένα υπόβαθρο, το οποίο αντανακλάται στο τελικό αποτέλεσμα.

BΙΒΛΙΟ – ΕΜΠΝΕΥΣΗ
Βιβλίο έμπνευση για εμάς είναι το «Τhe 7 habits of highly effective people» του Stephen R. Covey, ενώ μελετούμε επίσης βιβλιογραφία που ασχολείται με θέματα φυσικού περιβάλλοντος, βιοποικιλότητας, καλλιέργειας και δεξιοτήτων διακόσμησης.

Millennial Entrepreneurs Project Sponsors: PwC, CYTA, Bank of Cyprus
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit