Circle.Φ.Ceramic: Τέχνη με χώμα και νερό

Η βιομηχανία των millennial επιχειρήσεων εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο και καταπιάνεται με κάθε είδους τομέα. Κοινός τους παράγοντας είναι πάντοτε η καινοτομία. Μια λέξη που χαρακτηρίζει, ιδιαίτερα για τα κυπριακά δεδομένα, τις δημιουργίες της Φωτεινής Καμμά (κεραμίστρια & interior designer), τις οποίες στεγάζει, εδώ κι ένα χρόνο στο δικό της εργαστήριο. 
 
H πρώτη επαφή με τον πηλό
Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην εσωτερική αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό αντικειμένων στην Αθήνα, οπού διδάχτηκε, ανάμεσα σε άλλα, την τέχνη της κεραμικής. Με την πρώτη κιόλας επαφή με τον πηλό, γοητεύτηκε από τον τρόπο με τον οποίο μια άμορφη μάζα μπορεί να πάρει μορφή, σχήμα και χαρακτήρα.

Με την επιστροφή στην Κύπρο και ακολουθώντας την ανάγκη για να δημιουργήσει κάτι δικό της, έστησε το 2019 το εργαστήριο κεραμικής της. Του έδωσε το όνομα Circle.Φ.Ceramic, εμπνευσμένο από τον κύκλο που δημιουργείται μέσα στο σύμβολο του ελληνικού γράμματος, Φ, από το οποίο ξεκίνα και το όνομά της.
 
Με τα τρία υλικά της γης
Στη συλλογή του Circle.Φ.Ceramic βρίσκει κανείς έργα τέχνης, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πάντοτε τόσο προσεγμένο, που μπορεί να σε κάνει να αναρωτηθείς, πώς γίνεται στην αρχική τους μορφή όλα να ήταν απλώς χώμα και νερό. Η ίδια δηλώνει ότι η έμπνευση για όσα φτιάχνει προέρχεται από οτιδήποτε μπορεί να συναντήσει, αν και συνήθως εμπνέεται από οργανικά στοιχεία κι από απλές και καθαρές φόρμες ή σχήματα.

Για τις δημιουργίες της χρησιμοποιεί τα τρία βασικά υλικά της γης: Το χώμα, το νερό και τη φωτιά.

Το λείο γυάλινο τελείωμα στα αντικείμενα αποτελείται από οξείδια μετάλλων. Αυτά είναι που τους δίνουν το χρώμα που επιθυμούμε και για να ολοκληρωθούν πρέπει πρώτα να ψηθούν σε θερμοκρασίες 1100-1300 °C.

Με αγάπη και ευχαρίστηση
«Προσπαθώ να εδραιωθώ και να παρουσιάσω τη δουλειά μου με τον δικό μου τρόπο», δηλώνει η ίδια όσον αφορά τους στόχους της, ενώ ζητώντας της να κάνει έναν απολογισμό για όσα έχει φτιάξει, σημειώνει: «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πόσα αντικείμενα έχω δημιουργήσει, αλλά για μένα κάθε τι που φτιάχνω γίνεται πάντα με την ίδια αγάπη και ευχαρίστηση».

Εκτός από τα είδη έμπνευσης της ιδιοκτήτριας και δημιουργού, δεκτές γίνονται και παραγγελίες για custom made δημιουργίες, που αφορούν στο σπίτι και σε αναμνηστικά δώρα καλεσμένων σε εκδηλώσεις όλων των ειδών. Επίσης, μέ την ιδιότητα της interior designer προτείνει λύσεις που ταιριάζουν στον χώρο και τις επιθυμίες του κάθε πελάτη και διαμορφώνονται ειδικά γι’ αυτόν. Στο εργαστήριό της, που βρίσκεται στην Ευρύχου, πραγματοποιούνται μαθήματα κεραμικής τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε ηλικίας, με τη δημιουργό να σημειώνει πως η ενασχόληση με την κεραμική έχει πολλά οφέλη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τις σελίδες του Circle.Φ.Ceramic σε Instagram και Facebook.  

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit