Χ. Χαραλάμπους: Από τα fashion brands του εξωτερικού στη δημιουργία του CHARIS

Η Χάρις Χαραλάμπους σπούδασε Βιοϊατρική και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Εμβρυολογία. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να ασχοληθεί με το όνειρο της, το σχέδιο μόδας και κατά συνέπεια πήγε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει Fashion Design. Τον Απρίλη του 2019 δημιούργησε το brand CHÁRIS που ασχολείται με την δημιουργία φορεμάτων για ιδιαίτερες περιστάσεις. 

Η founder του brand CHÁRIS είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.

Η Χάρις Χαραλάμπους σε συνέντευξη της στο InBusinessNews αποκαλύπτει πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.

Ποιες οι κύριες δραστηριότητες του brand CHÁRIS;
Το brand CHÁRIS δημιουργήθηκε τον Απρίλη του 2019 και ασχολείται με το σχεδιασμό και τη δημιουργία ρούχων, συγκεκριμένα φορεμάτων, για ιδιαίτερες περιστάσεις. Ο κύριος χώρος λειτουργίας είναι το κατάστημά μας στη Λευκωσία στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη και το online site στο www.charis.studio.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε όταν δημιουργήσατε την δική σας επιχείρηση;
Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για εμένα ήταν η αλλαγή στο εργασιακό περιβάλλον. Έφυγα από ένα από τα μεγαλύτερα fashion brands του Λονδίνου όπου ηγούμουν μιας ομάδας έξι ατόμων με εξειδικευμένους ρόλους και ξεκινώντας την δική μου εταιρεία καλούμαι να διεκπεραιώνω διαφορετικούς ρόλους καθημερινά όπως το σχέδιο, τη δημιουργία prints, την επιλογή υφασμάτων, το quality control της παραγωγής, το brand marketing, καθώς επίσης και τον καθορισμό της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η εταιρεία.

Τι σας ώθησε στο να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση;
Έχοντας αποκτήσει εμπειρία δουλεύοντας για fashion brands του εξωτερικού, ήξερα ότι ερχόμενη στην Κύπρο το επόμενο λογικό βήμα θα ήταν η δημιουργία του δικού μου brand. Μετά από πολλή σκέψη και έρευνα κατάλαβα ότι η αγορά της Κύπρου, και όχι μόνο, δεν έχει αρκετές επιλογές σε κομμάτια για ιδιαίτερες περιστάσεις σε προσιτές τιμές και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα πίσω από το brand CHÁRIS.

Ποιοι είναι το όραμα σας για την επιχείρηση σας;
Ο στόχος μου για τα επόμενα χρόνια είναι η επέκταση τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό μέσα από το online site μας και μέσα από συνεργασίες με καταστήματα σε Ευρώπη. Στόχος μου επίσης είναι να μεγαλώσω την ομάδα μου γιατί γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά δημιουργικά και ταλαντούχα άτομα που ίσως φοβούνται να επιστρέψουν πίσω μετά τις σπουδές τους γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες θέσεις και ευκαιρίες που υπάρχουν στο εξωτερικό.

Your finest hour! Για τι είστε περήφανος; 
Αρχικά είμαι πολύ περήφανη για την θερμή ανταπόκριση του κόσμου από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της εταιρίας και του καταστήματος. Τα θετικά σχόλια και η υποστήριξη, όπως επίσης και οι συμβουλές που παίρνω από τον κόσμο, με ωθούν στο να γίνομαι καλύτερη και να προσφέρω στους πελάτες μου αυτό που χρειάζονται.

Ποιος σας έχει βοηθήσει περισσότερο στην καριέρα σας;
Δύσκολο να διαλέξω μόνο ένα άτομο γιατί πολλά από τα πράγματα που έχω κάνει τα έχω φέρει εις πέρας με την υποστήριξη αγαπημένων ανθρώπων γύρω μου. Ο πατέρας μου όμως ήταν αυτός που πίστεψε σε εμένα από την αρχή και με υποστήριξε όταν αποφάσισα να αλλάξω τομέα και σπουδές και να ακολουθήσω το όνειρο μου. Μέχρι σήμερα, λόγω της μακροχρόνιας εμπειρίας που έχει με βοηθά καθημερινά σε όλες τις στρατηγικές αποφάσεις που αφορούν την εταιρία και με συμβουλεύει για τα πάντα.

Τι και που σπουδάσατε;
Οι πρώτες μου σπουδές ήταν στο τομέα της Βιοιατρικής στο Imperial College London, με μεταπτυχιακό στο Clinical Embryology από το University of Oxford. Σύντομα κατάλαβα όμως ότι ήθελα να ασχοληθώ με το σχέδιο μόδας και ακολούθησα τις σπουδές μου στο Fashion Design Στο Parsons School of Design, στη Νέα Υόρκη.

Ποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει σας άρεσε περισσότερο;
Τελευταία έχω διαβάσει 10 Minutes 38 Seconds in This Strange World της Elif Shafak.
 
 
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit