Hizzle: Η νέα πλατφόρμα για πώληση και αγορά ακινήτων

Το Hizzle είναι μια καινοτόμα πλατφόρμα startup που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Real Estate. Αποτελεί διαδικτυακή γέφυρα ανάμεσα στα άτομα που αναζητούν να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν ένα ακίνητο και στους ιδιώτες και μεσίτες. 

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας Hizzle είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.

Ο Έρικ Ευριπίδου αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.

Τι είναι η πλατφόρμα Hizzle;
Το Hizzle είναι μια καινοτόμα ψηφιακή startup που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Real Estate. Έχουμε δημιουργήσει την πιο μοντέρνα πλατφόρμα ακινήτων επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία αναζήτησης και πώλησης. Συγκεκριμένα παρέχει τη δυνατότητα στα άτομα που ψάχνουν να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν ένα ακίνητο, να δημοσιεύσουν μια ανώνυμη και δωρεάν αγγελία περιγράφοντας το ακίνητο στο budget που θέλουν. Οι ιδιώτες και οι μεσίτες μπορούν να απαντήσουν σε αυτές τις αγγελίες προτείνοντας ακίνητα που ταιριάζουν στην περιγραφή της κάθε αγγελίας σε μια καθορισμένη τιμή. Στη συνέχεια, οι αγοραστές μπορούν να αποδεχτούν ή να αρνηθούν τα προτεινόμενα ακίνητα. Έαν αποδεχτούν, τότε μπαίνουν σε απευθείας συνομιλία με τους ιδιοκτήτες για να συναντηθούν και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα. Οι αγγελίες είναι ανώνυμες και η δημοσίευση τους δωρεάν, όπως και οι προτάσεις ακινήτων. Το Hizzle δε λαμβάνει μέρος στην συναλλαγή μεταξύ των δύο μερών άρα δεν υπάρχει προμήθεια ούτε κρυφές χρεώσεις.
 
Ποιοι είναι οι δικοί σας προσωπικοί εργασιακοί στόχοι για την επόμενη 5ετία;
Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εργαλεία στο οικοσύστημα Hizzle που θα μας επιτρέψουν να δημιουργήσουμε μια μακροχρόνια σχέση με τους χρήστες μας με την υπόσχεση και τον στόχο να είμαστε η πιο αξιόπιστη λύση στην αναζήτηση και πώληση ακινήτων. Έχουμε ένα μεγάλο οδικό χάρτη μπροστά μας για να εμπλουτίσουμε τα προιόντα και τις υπηρεσίες μας. Είμαστε ήδη κοντά στην τελική φάση ανάπτυξης του mobile app, όπως και την αξιοποίηση της τεχνολογίας AI.
 
Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε όταν δημιουργήσατε την δική σας επιχείρηση; Πόσο δύσκολο ήταν;
Ειδικά για ψηφιακές εταιρείες startup θα έλεγα ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η εξεύρεση τοπικού ταλέντου στον τομέα της τεχνολογίας, το οποίο είναι πρόθυμο να πάρει το ρίσκο και να δουλέψει σε ένα αβέβαιο περιβάλλον startup. Εν τέλει, υποχρεωθήκαμε να αναθέσουμε μέρος της ανάπτυξης μας σε συνεργάτες στο εξωτερικό που συνεπάγεται επιπλέον κόστος. Το δεύτερο και πιο προφανές, είναι το θέμα της χρηματοδότησης από διάφορους φορείς. Σαν startup, δεν υπάρχουν πάντα οικονομικοί πόροι για την ανάπτυξη μιας υπηρεσίας. Η εταιρεία μας, έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι εδώ με ίδια κεφάλαια. Δυστυχώς, φορείς όπως business angels, VCs και startup accelerators δεν είναι τόσο διαδεδομένοι στην Κύπρο.
 
Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει και από που;
Η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχω πάρει είναι από ένα μέντορα και φίλο, «για να καινοτομήσεις θα πρέπει να θυσιάσεις βραχυπρόθεσμα κέρδη για μακροπρόθεσμα οφέλη». Μου πήρε καιρό να το κατανοήσω σωστά και είναι ακόμη πιο δύσκολο να το εφαρμόσει ένας ιδιωτικός οργανισμος όταν αυτός είναι μια κερδοσκοπική εταιρεία.
 
Τι και που σπουδάσατε;
Έχω σπουδάσει Business Economics στη Νίκαια της Γαλλίας, με μεταπτυχιακές σπουδές Luxury Brand Management στο Monaco και Commercial Real Estate στο Cornell New York.
 
Πως επιτυγχάνετε work life balance;
Πολύ σημαντικο να βρω μια ώρα για να πάω γυμναστήριο όπου έχω καταφέρει να κάνω εντελώς shut down. Δεύτερο, μ’αρέσει πολύ το σινεμά, Φαν των ταινιών Marvel. Από σειρές, αυτό τον καιρό βλέπω το “See” από Apple TV+.  
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit