CyEducation Centre: Καινοτόμα προϊόντα μάθησης της αγγλικής γλώσσας

Η Μαρία Τουμάζου δημιούργησε το CyEducation Centre έχοντας ως αρχικό στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη της εκπαίδευσης στην Αγγλική γλώσσα καθώς και την προώθηση ψηφιακών και εκδοτικών προϊόντων στην Κύπρο. 

Η Director του CyEducation Centre είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των νεαρών επιχειρηματιών που αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στην κοινωνία.

Η Μαρία Τουμάζου σε συνέντευξη της στο InBusinessNews αποκαλύπτει πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.
 
Τι σας ώθησε να δημιουργήσετε το CyEducation Centre;
Αρχικός στόχος ήταν η ανάπτυξη της εκπαίδευσης στην Αγγλική γλώσσα και η προώθηση ψηφιακών και εκδοτικών προϊόντων στην Κύπρο. Το CyEducation δημιουργεί, αναπτύσσει, συνεργάζεται και διανέμει μερικά από τα πιο καινοτόμα προϊόντα μάθησης και διδασκαλίας της σημερινής εποχής, δηλαδή από βιβλία, μέχρι πλατφόρμες για την εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. Είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, αλλά δεν ξεχνάμε ποτέ τη σπουδαιότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων. Οι καινοτομίες και οι ακαδημαϊκές αξίες είναι βαθιά ενσωματωμένες στις αρχές της εταιρειας μας και η λειτουργία μας σε συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα που απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς έως τεχνολόγους γκουρού και ψηφιακούς σχεδιαστές και εμπειρογνώμονες εκδόσεων, μας επιτρέπει να φιλοδοξούμε ότι θα πετύχουμε το όραμα μας.
 
Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε όταν δημιουργήσατε το CyEducation Centre;
Όταν διαπίστωσα ότι η ιδέα μου πράγματι άξιζε να υλοποιηθεί, το επόμενο μου βήμα ήταν να την υπηρετήσω πιστά. Οι δυσκολίες ήταν αρκετές γιατί σε αυτόν τον τομέα χρειάζεται ακόμη αρκετή ενημέρωση για τους καινούργιους τρόπους εκμάθησης. Όμως για εμένα, όλο αυτό ήταν σαν ιστιοπλοΐα.  Ξεκινάς δηλαδή για έναν προορισμό και στο δρόμο τυγχαίνει κακός καιρός, βλάβες, ατυχήματα, αλλά όταν εσύ πιστεύεις στον προορισμό σου, προχωράς. Αν δεν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, όσα χρήματα και να ξοδέψεις, η ιδέα σου δεν θα αξίζει τίποτα αν οι άνθρωποι από πίσω της δεν πιστεύουν σε αυτήν.
 
Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει;
«Να ακούς τον πελάτη σου.» Όχι παθητικά, αλλά προσεκτικά. Να κοιτάς πίσω από τις λέξεις.  Οι επιχειρήσεις πολλές φορές δυσκολεύονται να καταλάβουν τι πραγματικά ζητά ο πελάτης και ως CyEducation Centre φροντίζουμε να γεφυρωθεί αυτό το κενό. Όταν ο πελάτης έχει κάτι να πει, πρέπει να είμαστε σε θέση να ακούσουμε και να καταλάβουμε τι χρειάζεται πραγματικά για να του το προσφέρουμε και με το παραπάνω.
 
Tι ώρα ξυπνάτε; Τι ώρα ξεκινάτε δουλειά το πρωί και τι ώρα φεύγετε από το γραφείο; Τι ώρα κοιμάστε τις καθημερινές;
Καθημερινά ξυπνάω στις 6 :30 το πρωί, να ετοιμασω τα παιδια για το σχολειο και ξεκινάω δουλειά στις 9 το πρωί, ένα μικρο διαλλειμα το μεσημερι και φεύγω από το γραφείο στις 7 το βράδυ (τις «ήσυχες» μέρες).
 
Your finest hour! Για τι είστε περήφανη;
Η κάθε ώρα που περνάω με την οικογένεια μου. Είμαι περήφανη για τα τέσσερα παιδιά μου, τον σύζυγο μου που είναι πάντα στο πλευρό μου και όλους τους φίλους και συνεργάτες που έχω στη ζωή μου.
 
Ποιόν επιχειρηματία θαυμάζετε και γιατί;
Την  κυρια Danijela Colic, την συνεργάτιδα μου από την Αγγλια,  η οποία αντικρύζει την κάθε μέρα σαν μια νέα περιπέτεια που μου δείχνει ότι τα πάντα πρέπει να τα κάνουμε με πάθος, να σκεφτόμαστε πάντα θετικά και ο καλύτερος τρόπος να επιτύχουμε όσα θέλουμε, είναι σχεδιάζοντας την ζωή μας όπως την επιθυμούμε και να ζούμε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία της ζωής μας.
 

Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit