Τι θέλουν οι millennials από τη δουλειά τους

Η γενιά των millennials αποτελεί πλέον το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού, βρίσκεται πλέον στο στάδιο ενηλικίωσης με αρκετούς να φτιάχνουν τη δική τους οικογένεια με τα ανέμελα φοιτητικά χρόνια να περνούν πλέον στο παρελθόν. 

Τι σημαίνει αυτή η αλλαγή για τους εργοδότες; Λοιπόν, παράλληλα με την ενηλικίωση τους, οι millennials έχουν αρχίσει να αναζητούν διαφορετικές αξίες από τον χώρο εργασίας τους. Πρόσφατη μελέτη των εργαζομένων millennials διαπίστωσε ότι πάνω από το ήμισυ (61%) των συμμετεχόντων κατέχουν τη δουλειά που έχουν σήμερα για διαφορετικούς λόγους πέραν την παροχής ουσιαστικής εργασίας, κριτήριο που η γενιά αυτή είχε θέσει ως προτεραιότητα της.

Τι σημαίνει αυτό; Οι ανάγκες της γενιάς αυτής έρχονται να υπερκεράσουν τις επθιυμίες της... Έτσι είναι καιρός πλέον να γίνει μια αναθεώρηση για το τι πραγματικά θέλουν οι millennials από τη δουλειά τους.

Πιο κάτω καταγράφονται τρεις αλήθειες για το τι θέλουν σήμερα οι millennials από τη δουλειά τους.

1. O μισθός έχει σημασία.
Όταν ρωτήθηκαν τι θα βοηθούσε μια εργασία να εκπληρώσει περισσότερο τις επιθυμίες τους, το 87% των millennials απάντησε η υψηλότερη αμοιβή. Αυτό ακούγεται ως έκπληξη από την γενιά που δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμη να εργαστεί για λιγότερα χρήματα με αντάλλαγμα για μια πιο ουσιαστική δουλειά. Παρόλα αυτά, αυτή η ειλικρίνεια σχετικά με την ανταμοιβή μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η τελευταία δεκαετία ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκής σε ό,τι αφορά την μισθοδοσία και αρκετοί έχουν χρέη.

2. Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής γίνεται ολοένα και πιο πολύτιμη.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι millennials αρχίζουν να δημιουργούν τις δικές τους οικογένειες και αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τις προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα της ζωής τους για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους. Όχι μόνο έχουν παιδιά, αλλά οι γονείς τους έχουν αρχίσει να φθάνουν σε μια ηλικία όπου μπορεί να χρειάζονται πρόσθετη βοήθεια και οικονομική υποστήριξη για να έχουν ποιοτικό επίπεδο διαβίωσης.

3. Θέλουν περισσότερο σεβασμό.
Είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι οι Millennials έχουν υιοθετήσει μια κακή νοοτροπία. Είναι γνωστοί ως η γενιά που ψάχνει για εργασία, ενώ μεγάλη μερίδα της γενιάς αυτής έχει χαρακτηριστεί ως τεμπέληδες. Αλλά ποια γενιά που αντιμετώπισε οικονομική ύφεση με χαμηλές επιλογές εργασίας να ελπίζουν για μια θέση εργασίας, χωρίς έμπνευση και ελπίδα για περισσότερα στο μέλλον; Περίπου το 28% των Millennials κατηγορούν τις ταμπέλες αυτές για τα συναισθήματα τους ως έλλειψη σεβασμού κάτι το οποίο, όπως θεωρούν, βλάπτει την εικόνα τους στην εταιρεία που απασχολούνται.
 
 

ΠΗΓΗ: Forbes
 
 

Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit