Πόλυς Κουρουσίδης: Ο άνθρωπος πίσω από το Nicosia Business Centre

Τα πρώτα βήματα του Πόλυ Κουρουσίδη στον επιχειρηματικό στίβο, ήταν αρκετά δύσκολα λόγω της χρονικής περιόδου, αφού το 2009 η Κύπρος ήταν αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση η οποία κτύπησε αρχικά τον τομέα των ακινήτων. Παρόλα αυτά, με θέληση, πείσμα αλλά και την βοήθεια των κατάλληλων συνεργατών, κατάφερε να πετύχει. Σήμερα, είναι σε θέση να δηλώνει περήφανος για την έναρξη των εργασιών στο Nicosia Business Centre, ένα έργο που καθυστέρησε να ξεκινήσει αλλά όπως δήλωσε «θα κοσμεί την Λευκωσία σαν το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο κτήριο γραφείων.»
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Total Valuations, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των νεαρών επιχειρηματιών που αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στην κοινωνία.
 
Ο Πόλυς Κουρουσίδης αποκαλύπτει στην κάμερα του INBusiness News πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 


Total Valuations
Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν δέκα χρόνια με σκοπό την παροχή επενδυτικών συμβουλών στον τομέα των ακινήτων με πελάτες τις τράπεζες, επενδυτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και μεμονωμένους επενδυτές Κύπριους και ξένους. Η γκάμα των υπηρεσιών μας, επεκτείνεται από εκτιμήσεις ακινήτων, σε μελέτες βιωσιμότητας, σε ανάλυση υποθηκευμένων ακινήτων με σκοπό την πώληση τους αλλά και σε επενδύσεις με ξένους κυρίως επενδυτές.

 
Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε κατά την δημιουργία της δικής σας επιχείρησης;
Ήταν αρκετά δύσκολο να δημιουργήσω την δική μου εταιρεία κυρίως λόγω της χρονικής περιόδου. Το 2009 ήταν η αρχή της οικονομικής κρίσης η οποία κτύπησε πρωτίστως τον τομέα των ακινήτων.  Παρόλα αυτά, με θέληση, πείσμα και την βοήθεια των συνεργατών πετύχαμε. Αν και είχαμε προσφορές να εργαστούμε στον δημόσιο τομέα και σε ιδιωτικούς οργανισμούς, είναι κάτι το οποίο δεν έχω μετανιώσει και είναι κάτι που λέω και στους νεότερους, να κυνηγήσουν το όνειρο τους. Μια μικρή αποτυχία είναι πάντοτε η αρχή της επιτυχίας.
 
Τι σας ενοχλεί περισσότερο στην κυπριακή Επιχειρηματικότητα;
Η αγορά της Κύπρου είναι μικρή και ως εκ τούτου κρατάει δέσμια τους νεαρούς κυρίως επιχειρηματίες, δεν τους αφήνει να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ικανότητες τους. Θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους νέους και στις νέες να πάρουν θέσεις κλειδιά με σκοπό την αλλαγή κουλτούρας και την βελτίωση του κυπριακού επιχειρείν.
 
Your finest hour! Για τι είστε περήφανος; 
Περήφανος είμαι για την έναρξη των εργασιών στο Nicosia Business Centre, ένα έργο το οποίο καθυστερήσαμε αρκετά να το αρχίσουμε αλλά σε ένα χρόνο θα κοσμεί την Λευκωσία σαν το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο κτήριο γραφείων.
 
Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει και από που;
Προσωπικά δεν έχω λάβει κάποια επιχειρηματική συμβουλή που να με έχει σημαδεύσει. Όμως, μελετώντας τα βιώματα αλλά και την βιογραφία μεγάλων ηγετών, έχω αποκομίσει κάποιες σημαντικές συμβουλές, τρεις εκ των οποίων ακολουθώ καθημερινά στην επαγγελματική μου ζωή. Η πρώτη συμβουλή, είναι ότι το όραμα χωρίς στρατηγική, απλά είναι ένα όνειρο. Το ότι μια πετυχημένη εταιρεία θα πρέπει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, διότι δεν νοείται πετυχημένη εταιρεία με μέτριους συνεργάτες, και το τρίτο, το οποίο είναι πιο εξιδεικευμένο για τα ακίνητα, σίγουρα είναι πολύ σωστό να επενδύει κάποιος στο σωστό location, όμως το να επενδύει στο σωστό timing είναι πολύ πιο σοφό.
 

Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit