Red Sheep Coffee: Το επιχειρηματικό ταξίδι του Κλείτου Χριστοδούλου

Το ταξίδι του Κλείτου Χριστοδούλου στον χώρο της εστίασης ξεκίνησε από μικρή ηλικία, αφού από τότε ήταν κάτι που του κέντριζε το ενδιαφέρον. Το πάθος του για τον χώρο, εκδηλώθηκε έμπρακτα το 2015 με την δημιουργία του Red Sheep Coffee
 
Ο Ιδρυτής του Red Sheep Coffee ανήκει στην γενιά των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο. 
 
Ο Κλείτος Χριστοδούλου αποκαλύπτει στο INBusiness News τις προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά την δημιουργία της δικής του επιχείρησης. 
 
Το επιχειρηματικό ταξίδι
Μέσα από σκληρή δουλεία και επιμονή το πρώτο Red Sheep Coffee κατάστημα στους Αγίους Ομολογητές έθεσε με επιτυχία την speciality κουλτούρα και φιλοσοφία του brand, η οποία ακολουθείται ευλαβικά μέχρι και σήμερα. Πέντε χρόνια μετά και με την προσθήκη ακόμα τριών καταστημάτων υπό την μορφή franchise η φιλοσοφία μας παραμένει η ίδια «excellence is an attitude!»
 
Στο μενού μας προσφέρουμε μια μοναδική πρόταση καφέ από επιλεγμένα χαρμάνια Λατινικής Αμερικής και Αφρικής, πάντα με την σφραγίδα του Red Sheep, συνοδευόμενα από την συλλογή μας σε τσάι από βότανα.
 
Με την ίδια δέσμευση στην ποιότητα, όπως και στον καφέ, οι φίλοι του brand μπορούν βέβαια να επιλέξουν και μέσα από ένα ολοκληρωμένο μενού φαγητού και snacks, το οποίο ανανεώνεται με κάθε ευκαιρία με διαλεγμένες επιλογές. Τελευταίες προσθήκες για το χειμωνιάτικο μας μενού, οι νέες velouté σούπες λαχανικών, pots & γεύματα με σολομό ή κοτόπουλο, κ.α., τα οποία οι πελάτες μας μπορούν να απολαύσουν μέσω των υπηρεσιών δωρεάν παράδοσης, take-away ή sit-in.
 
Κάθε αρχή και δύσκολη
Η αρχή είναι πάντα δύσκολη, έτσι υπήρξε και στην περίπτωση του Red Sheep. Βέβαια οι προκλήσεις και οι δυσκολίες συνεχίζουν να υπάρχουν. Αυτό είναι μέρος της διαδικασίας κάθε εξέλιξης και ανάπτυξης. Θα θυμάμαι για πάντα την τελευταία ημέρα πριν ανοίξει το Red Sheep για πρώτη φορά, μετά από πολλούς μήνες προσπάθειας και σκληρής δουλειάς, όταν έβαλα τα τελευταία μου χρήματα για να ανοίξουμε. Από τότε η εταιρεία ακολούθησε μία ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα σήμερα να μετρά ήδη τέσσερα καταστήματα, αλλά το πιο σημαντικό, πολύ καλές προοπτικές για το μέλλον.
 
Οι προκλήσεις της κυπριακής αγοράς   
Η Κύπρος είναι μικρή αγορά και σίγουρα αυτό έχει θετικά και αρνητικά.  Μία από τις πιο μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, κατά την άποψή μου, είναι η νοοτροπία που έχουμε σαν λαός να συγκρίνουμε και να υποτιμούμε τις δικές μας δυνατότητες.
 
Your finest hour Γιατί είσαι περήφανος:
Όταν βλέπω τις ιδέες και τις αξίες που είχα πριν από πέντε χρόνια να υποστηρίζονται σήμερα με την ίδια επιμονή και πάθος, πλέον από μία εξαιρετική ομάδα συνεργατών.
My finest hour είναι κάθε ώρα που ξέρω πως κάνω κάτι που αγαπώ.
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit