Webarts: Στόχος μας να καταστούμε ο πρώτος εργοδότης προτίμησης

Η Webarts ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 με κύριες δραστηριότητες την δημιουργία websites. Σήμερα, η εταιρεία εξελίχθηκε σε ένα ολοκληρωμένο digital agency με 21 άτομα προσωπικό. Ιδρυτές της εταιρείας, δύο millennials, ο Παντελής Βλαδιμήρου και ο Ανδρέας Γιάφας. Το όραμα τους για την webarts, είναι να εξελιχθεί η εταιρεία ως ο κορυφαίος συνεργάτης στο χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας των κυπριακών επιχειρήσεων καθώς και να γίνουν ο πρώτος εργοδότης προτίμησης.
 
Ο Managing Director και ο Web Design Director της Webarts, ανήκουν στην γενιά των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο. 
 
Ο Παντελής Βλαδιμήρου και ο Ανδρέας Γιάφας αποκαλύπτουν στην κάμερα του INBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής.
 


Η εταιρεία Webarts
Π.Β. -Η Webarts ξεκίνησε δημιουργώντας websites το 2008 και εξελίχθηκε σήμερα σε ένα ολοκληρωμένο digital agency με 21 άτομα προσωπικό. Οι υπηρεσίες μας συμπεριλαμβάνουν ολοκληρωμένες λύσεις σχεδόν σε όλα τα ψηφιακά μέσα που μπορεί να αξιοποιήσει μια επιχείρηση σήμερα όπως Inbound marketing, Social Media, Web Design, SEO, online ads και άλλα σχετικά. Όραμα μας είναι να καταστούμε ο κορυφαίος στρατηγικός συνεργάτης στο χώρο της ψηφιακής επικοινωνίας των κυπριακών επιχειρήσεων.

Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας; Πως θα γίνετε εργοδότης προτίμησης;
Α.Γ. -Οι άνθρωποι μας είναι η προτεραιότητα μας και στοχεύουμε να γίνουμε πρώτος εργοδότης προτίμησης.  Γνωρίζουμε πως για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον εργασίας με την συνεχή ευχαρίστηση στην κορυφή. Αυτό πιστεύουμε ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το DNA του οργανισμού για το οποίο δουλεύουμε σκληρά για να μεταδώσουμε και να αφομοιώσουμε τις  αξίες μας συλλογικά σε όλα τα μέλη της Webarts. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα παρέχει τα απαραίτητα ερεθίσματα και προκλήσεις προς τους ανθρώπους μας για συνεχή βελτίωση, μάθηση και εξέλιξή, είναι μια υπόσχεση που είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε και να επιτύχουμε. Οι αξιόλογοι και κορυφαίοι στην δουλειά τους απαιτούν ένα τέτοιο περιβάλλον.
 
Πώς εξασκείτε πρακτικά διοίκηση στο χώρο εργασίας σας; Τι είδους μάνατζερ είστε;
Α.Γ. -Πρακτικά θέλω να πιστεύω ότι η διοίκηση που εξασκούμε βασίζετε στην εκτίμηση και στο σεβασμό που δείχνουμε σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Διαχειριζόμαστε με αγάπη όλα τα θέματα που προκύπτουν. Επικροτούμε τα θετικά και προσπαθούμε να θέτουμε διαδικασίες κάθε φορά για αποτροπή λαθών και παραλήψεων. Εάν έπρεπε να θέσω ένα χαρακτηρισμό για τη θέση μου ως μάνατζερ, θα επέλεγα τη λέξη «ανθρωποκεντρικός» αφού οι άνθρωποι που συγκροτούν την ομάδα είναι αυτοί που θα πετύχουν στο τέλος της μέρας και τους εταιρικούς στόχους.                     

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κυπριακής οικονομίας σήμερα; Τι σας ενοχλεί περισσότερο στην κυπριακή επιχειρηματικότητα;
Π.Β. -Μεγάλες προκλήσεις των επιχειρήσεων σήμερα αποτελούν ο ανταγωνισμός με την παγκοσμιοποίηση των αγορών και η ευρεία κοινή χρήση της πληροφορίας. Εδώ είναι που καλούνται οι τοπικές επιχειρήσεις να έχουν πιο καθοριστικό ρόλο προς τους καταναλωτές, τεκμηριώνοντας την επιπλέον αξία που προσφέρουν, όπως είναι το καλό customer experience και η προσωπική επαφή. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο στην Κυπριακή Επιχειρηματικότητα είναι ο αντιεπαγγελματισμός, το κακό customer service και όταν γίνεται μια δουλειά περίπου ή σχεδόν σωστά.
 
Ποιόν επιχειρηματία θαυμάζετε και γιατί;
Π.Β. -Άρχισα να θαυμάζω τον Bill Gates μόλις είδα το documentary στο netflix. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι δηλώσεις του σχετικά με τις φιλανθρωπίες λέγοντας ότι "δεν είναι σκοπός του να εμπνέει τους άλλους αλλά να λύνει προβλήματα με την μέγιστη βελτιστοποίηση." Κάτι το οποίο συμμερίζομαι απόλυτα
  
Πως επιτυγχάνετε work life balance και τι σας αρέσει να κάνετε εκτός εργασίας;
Α.Γ. -Mέσα από την δουλειά μου νιώθω δημιουργικός , νιώθω την εξέλιξη και την αυτοβελτίωση μου , με κάνει να νιώθω χαρούμενος που αυτό έχει αντίκτυπο και στα άτομα γύρο μου. Για μένα είναι όλα θέμα ενέργειας και όχι απόλυτα πως κατανείμεις τον χρόνο σου σε άλλες υποχρεώσεις και στις ανθρώπινες σχέσεις. Όταν έχεις αρκετή ενέργεια και την διοχετεύεις σωστά στην δουλειά , στην σχέση σου και στην οικογένεια σου τότε θεωρώ ότι υπάρχει και ισορροπία. Εκτός εργασίας μου αρέσει να αθλούμαι , είμαι μαραθωνοδρόμος , γυμνάζομαι καθημερινά και από αυτό αντλώ αρκετή αυτοπεποίθηση και την ενέργεια που έχω προαναφέρει.
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit