Millennials: Πώς μεταβάλλουν το εργασιακό περιβάλλον προς το καλύτερο

Ποιοι είναι οι Millennials
Οι Millennials είναι η πρώτη γενιά που ενηλικιώθηκε μετά το 2000 και εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό. Γεννηθέντες από το 1974 μέχρι και το 1996, έχουν σήμερα ηλικίες από 23 έως 45. Είναι η γενιά που μεγάλωσε με την τεχνολογία και βρέθηκε αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση. Οι Millennials δεν φοβούνται να αφήσουν τα ενδιαφέροντα τους να καθοδηγήσουν τις αποφάσεις τους. Αυτή την στάση ζωής την μεταφέρουν και στον χώρο εργασίας, αφού δεν μπορούν να εργαστούν σε ένα περιβάλλον στο οποίο «δεν πιστεύουν» ή δεν τους εμπνέει. 
 

Προτεραιότητα τους δεν είναι το χρήμα  
Έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σε 1000 άτομα ηλικίας 23 μέχρι 45 ετών, έδειξε ότι οι millennials έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στην οικογένεια τους αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία. Ταυτόχρονα, είναι η πρώτη γενιά όπου στον χώρο εργασίας δίνουν προτεραιότητα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα τους πέραν από άλλα οφέλη, όπως είναι το χρήμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι millennials δεν αναζητούν την οικονομική ευρωστία. Ουσιαστικά, οι προηγούμενες γενιές αναζητούσαν την εργασία με τις περισσότερες απολαβές. Οι millennials αναζητούν την εργασία που θα τους ικανοποιεί και ταυτόχρονα θα πληρώνονται γι’ αυτό.

Συμπερασματικά, αυτά που αντιπροσωπεύουν τους millennials είναι: ο σκοπός, το ενδιαφέρον, ο σημαντικός πλούτος, η δημιουργικότητα και τέλος η θετική συμβολή τους στην κοινωνία.
 

Πηγή: Forbes
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit