Π. Παπακώστα – Cypriot and Proud: Ανακάλυψη κρυμμένων θησαυρών

Μετά από δέκα χρόνια εργασίας στο εξωτερικό, η Πάολα Παπακώστα αποφάσισε να επιστρέψει στην Κύπρο και να ανακαλύψει τους κρυμμένους θησαυρούς της χώρας μας. Έτσι, ξεκίνησε να λειτουργεί το food blog «Cypriot and Proud» με έμφαση κυρίως στον χώρο της γαστρονομίας.  
 
Η Πάολα Παπακώστα είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
Η Πάολα Παπακώστα αποκαλύπτει στην κάμερα του INBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής της ζωής.
 


Το «Cypriot and Proud»
Το Cypriot and Proud είναι ένα food blog που λειτουργεί και σαν website αλλά και από Instagram και Facebook και ο σκοπός του είναι να αναδείξει όλα αυτά που αξίζουν στην Κύπρο, ιδιαίτερα στον χώρο της γαστρονομίας όπως φαγητό, εστιατόρια, κυπριακά προϊόντα, κρασί και γενικά Κύπριοι που αξίζει να αναφερθούν.
 
Η αρχή του «Cypriot and Proud»
Εγώ ήμουν στο εξωτερικό για δέκα χρόνια και εργαζόμουν σε κάτι εντελώς διαφορετικό από το φαγητό. Όμως, όταν ήρθα στην Κύπρο ήθελα να ανακαλύψω την χώρα μας. Ήθελα ουσιαστικά να βοηθήσω στην ανακάλυψη αυτών των κρυμμένων θησαυρών της Κύπρου.  Ένας δεύτερος λόγος, εξίσου σημαντικός ήταν μια ματαιοδοξία η οποία επικρατούσε που με ενοχλούσε πάρα πολύ. Ένιωθα ότι ήθελα να βοηθήσω στην ανάπτυξη της περηφάνιας, στην ανάδειξη όλων αυτών που αξίζουν στην χώρα μας.
 
Πώς πετυχαίνετε work life balance;
Δεν υπάρχει σωστή συνταγή για το work life balance. Αν κάποιος την έχει να μου την πει! Όμως θεωρώ ότι για τον κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό. Η ισορροπία μεταξύ οικογένειας και δουλειάς είναι δύσκολη. Εκεί που πάντα έχεις μερικούς στόχους της ημέρας, ξαφνικά χάνεις τον έλεγχο διότι έχεις παιδιά που βασίζονται πάνω σου. Έτσι αλλάζει η καθημερινότητα αλλά με οργάνωση και υπομονή όλα είναι πιθανά. Επίσης, θέλω να πω σε όλες τις εργαζόμενες μητέρες, σε όλες τις μητέρες που δεν εργάζονται, σε όλους του πατέρες που εργάζονται αλλά και στους πατέρες που είναι σπίτι ότι είναι όλοι ήρωες διότι είναι αρκετά δύσκολο πράγμα να φεύγεις από την οικογένεια σου, να χάνεις από τα πράγματα που θέλεις να κάνεις και πραγματικά είναι κάτι αξιοσημείωτο και αξιοσέβαστο.
 
Ποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει σας άρεσε περισσότερο;
Όπως και στη ζωή μου έτσι και στα βιβλία μου αρέσει να διαβάζω διάφορα πράγματα ταυτόχρονα, διαφορετικά μεταξύ τους. Από τα αγαπημένα μου είναι το «Team of Rivals» το οποίο είναι για την ζωή του Αβραάμ Λίνκολν. Επίσης, « Η Σιωπηλή Ασθενής» που είναι best seller σε όλο τον κόσμο και είναι γραμμένο από Κύπριο, επειδή είμαστε Cypriot and Proud. Άλλο αξιοσημείωτο είναι ο «Φοίνικας» του Χρίστου Χωμενίδη.

 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit