Makeart Design: Δημιουργία χειροποίητων επίπλων για επαγγελματικούς χώρους

Η 20χρονη αδελφική τους σχέση, όπως τη χαρακτηρίζουν, μετατράπηκε σε επαγγελματική, όταν το 2013 δημιούργησαν το Makeart Design. Από τότε οι ιδρυτές και managing directors της εταιρείας, Αντώνης Χρίστου και Λένος Κοτζιάπασιης, δημιουργούν ξύλινα έπιπλα και κατασκευές που ντύνουν γραφεία, εστιατόρια και άλλα υποστατικά. 
  
Tον Σεπτέμβριο του 2013 άρχισαν δειλά - δειλά να φτιάχνουν τις πρώτες τους κατασκευές, που προόριζαν αρχικά για τους ίδιους και τους φίλους τους. «Είδαμε ότι υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που δεν περιμέναμε, έτσι αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δημιουργήσουμε το brand Makeart Design», αναφέρει ο κ. Χρίστου, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν στην κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειάς του, Rebe Building. Ο κ. Κοτζιάπασιης δούλευε, επίσης, στην επιχείρηση της δικής του οικογένειας, Omega Sign, ως graphic designer. «Ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσουμε τις οικογενειακές εταιρείες και να αλλάξουμε πορεία, όμως δεν το μετανιώσαμε ούτε στιγμή», ομολογούν. Πλέον ο Αντώνης ανέλαβε τον ρόλο του υπεύθυνου πωλήσεων και του business development της εταιρείας και ο Λένος τη θέση του υπεύθυνου παραγωγής και του μάρκετινγκ. Ανάμεσα στις εταιρείες που τους εμπιστεύτηκαν μέχρι στιγμής είναι οι Senaga Trading, Starbucks, Artisan’s Burgerbar, Moondogs Bar and Grill, Photos Photiades Group, Playtech, Nexxie Group, Second Cup Coffee Co., Candy Jar και C. A. Papaellinas Group.
 


«Η εταιρεία μας ασχολείται με την κατασκευή χειροποίητων επίπλων για επαγγελματικούς χώρους, όπως, γραφεία, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ, πολυκατοικίες, αλλά και για ιδιώτες. Οι κατασκευές μας ξεχωρίζουν για το design και την ανθεκτικότητά τους, κάτι που κάνει τις μεγάλες εταιρείες από την Κύπρο και το εξωτερικό να μας προτιμούν».
 
«Το πρώτο μας project ήταν κατασκευές για το Moondog’s Bar & Grill στη Λευκωσία. Ακολούθησαν πολλές, όμως δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποια από αυτές, καθώς όλες είναι μοναδικές για εμάς».
 


«Οι πελάτες επικοινωνούν μαζί μας μέσω των social media accounts μας σε Facebook και Instagram και ακολούθως πραγματοποιείται συνάντηση στον χώρο που θα επιλέξουν. Επίσης, σύντομα θα είναι διαθέσιμη η ιστοσελίδα της εταιρείας μας, μέσω της οποίας θα δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να δουν προηγούμενες κατασκευές μας, όπως επίσης και να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί μας».
 
«Μας αρέσει να δουλεύουμε ιδιαίτερα με το ξύλο και το σίδερο. Η κάθε κατασκευή είναι μοναδική, custom made, μιας και δεν έχουμε έτοιμα προϊόντα προς πώληση. Μπορεί να στοιχίσει από €100 μέχρι πολλές χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του πελάτη».
 
«Οι πελάτες μας προσεγγίζουν, συνήθως, μέσω των social media της εταιρείας. Ακολούθως γίνεται συνάντηση μαζί τους για καταγραφή των αναγκών τους, επίσκεψη στον χώρο όπου θα τοποθετηθεί η κατασκευή και ανταλλαγή ιδεών για να δημιουργηθεί κάτι μοναδικό, που να ταιριάζει στα γούστα και στον χώρο τους. Εν συνεχεία προχωράμε με την εκτέλεση και την παράδοση της κατασκευής, η οποία χρειάζεται πολλές ώρες εργασίας, είναι επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία».
 
«Στα επόμενα πλάνα μας είναι να στελεχώσουμε την εταιρεία σε περισσότερα τμήματα, ώστε να μπορέσουμε να εδραιωθούμε στην κυπριακή αγορά και να μας προτιμούν οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες όταν αναζητούν customade, ποιοτικές και γουστόζικες κατασκευές για τον χώρο τους. Επίσης, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στο εξωτερικό».

 
*Το πιο πάνω ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό InBusiness, τεύχος Δεκεμβρίου, 2019
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus
 
 

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit