Γ. Χατζηκωνσταντούρας: Στο StudentLife ζούμε κάτι το διαφορετικό

Το 2012, ο Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας μαζί με τον αδελφό του και άλλους δύο συνεργάτες, ξεκίνησαν το StudentLife με σκοπό την ενίσχυση της φοιτητικής ζωής στην Κύπρο. Το όραμά του για τα επόμενα χρόνια είναι να προσθέσουν και άλλες εταιρείες κάτω από την ομπρέλα της People First προσφέροντας ποιοτικές θέσεις εργασίας.   
 
Ο Συν – Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του StudentLife είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των επιχειρηματιών δηλαδή που γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και τα τέλη της δεκαετίας του '90. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στον κόσμο.
 
O Γιάννης Χατζηκωνσταντούρας αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 
 

 

Το StudentLife
Το 2012 μαζί με τον αδελφό μου και τους συνέταιρους μας Ανδρέα και Σάββα ξεκινήσαμε μια εταιρεία με μεγάλα όνειρα για να ενισχύσουμε την φοιτητική ζωή στην Κύπρο. Περάσαμε από πολλά σκαμπανεβάσματα και κάναμε όλα τα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος όταν ξεκινήσει δική του εταιρεία! Σαν εταιρεία, λειτουργούμε μια νεανική πλατφόρμα μέσα από την οποία διαφημίζουμε πάρα πολλές εταιρείες, τις προσφορές τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν σε φοιτητές. Διοργανώνουμε μια σειρά από εκδηλώσεις στα πανεπιστήμια για να εμπλουτίσουμε τη φοιτητική ζωή on campus. Επιπλέον, μέσα από το StudentLife Academy, προφέρουμε μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα στο digital marketing.
 
Τι σημαίνουν για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας;
Σαν StudentLife, το πιο σημαντικό στοιχείο που πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε για να πετύχουμε είναι οι άνθρωποι μας. Ξέρω ότι όποιον εργοδότη ρωτήσετε το ίδιο θα πει. Αλλά το λέμε και το εννοούμε. Το ανθρώπινο μας δυναμικό, τα άτομα μας, δεν τους βλέπουμε σαν υπαλλήλους αλλά είμαστε μια παρέα. Εγώ σαν Γιάννης και Διευθυντής του StudentLife, τον παραπάνω χρόνο τον περνώ με το να βρίσκω τα προβλήματα που έχουμε στην δουλειά και να προσπαθώ να βρίσκω λύσεις. Θέλουμε η εταιρεία να βοηθά το εργατικό δυναμικό να προχωρά όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό.
 
Ποιο το όραμά σας για το StudentLife όσον αφορά τα επόμενα χρόνια;
Πόσο κρίμα είναι να έρχεται η Κυριακή το απόγευμα και να νιώθεις ένα βάρος γιατί αύριο είναι Δευτέρα; Πόσο κρίμα είναι ο άνθρωπος να ζει μόνο για τα Σαββατοκύριακα και για τις διακοπές; Επειδή στο StudentLife ζούμε κάτι διαφορετικό, απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Σίγουρα έχει και περιόδους δύσκολες, με άγχος και πίεση αλλά στο σύνολο το απολαμβάνουμε. Μέσα από αυτή την εμπειρία πηγάζει και το μεγάλο μας όραμα για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, δημιουργήσαμε μια μητρική εταιρεία με το όνομα People First, κάτω από τη οποία είναι το StudentLife και θέλουμε σιγά σιγά να προσθέσουμε και άλλες εταιρείες που μπορεί να δουλεύουν σε άλλους τομείς αλλά θα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Πάνω απ’ όλα θα είναι οι άνθρωποι τους σε μια προσπάθεια να προσφέρουμε και άλλες ποιοτικές θέσεις εργασίας.
 
Πώς πετυχαίνετε work life balance;
Στο συγκεκριμένο κομμάτι νομίζω βρήκα μια καλή ισορροπία. Από την στιγμή που έχω χρόνο να βλέπω την κόρη μου το πρωί και το βράδυ, να έχω το Σαββατοκύριακο και να το αφιερώνω σε φίλους και οικογένεια, νομίζω έχω μια καλή ισορροπία. Σίγουρα πολλές φορές ξεφεύγουμε, είναι μια λεπτή γραμμή να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία αλλά πιστεύω επειδή η δουλειά μου, μου προσφέρει πάρα πολλά και την απολαμβάνω, είναι σαν το χόμπι για εμένα, μου επιτρέπει να μην χρειάζεται να επενδύω για εμένα τον Γιάννη, αλλά για την οικογένεια και τους φίλους μου.
 
Ποιο βιβλίο που έχετε διαβάσει σας άρεσε περισσότερο;
Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το «Start With Why» του Simon Sinek γιατί σε βοηθά με απλά λόγια να ανακαλύψεις το δικό σου γιατί και τον δικό σου σκοπό.
 
 
 
Οργανωτής: ΙΜΗ, Χορηγοί: PwC, CYTA, Bank of Cyprus, Επιστημονικός Συνεργάτης: IMR, Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, Alpha Cyprus

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit