Κ. Αγκαστινιώτης: Όραμα μου να ενδυναμώσουμε τις εξαγωγικές δραστηριότητες

Το όραμα του Κυριάκου Αγκαστινιώτη για την Vitatrace Nutrition Ltd, είναι η ενδυνάμωση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων, έτσι ώστε η εταιρεία να είναι λιγότερο ευάλωτη από τυχών σκαμπανεβάσματα της κυπριακής οικονομίας. Επιπρόσθετα, έχει ως στόχο την δραστηριοποίηση της εταιρείας σε άλλους τομείς που δεν είναι συναφείς με την διατροφή των ζώων. Όσον αφορά τον ελεύθερο του χρόνο, ο Κυριάκος Αγκαστινιώτης είναι λάτρης της ποδηλασίας και του ποδοσφαίρου. 

Ο Γενικός Διευθυντής της Vitatrace Nutrition Ltd, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των νεαρών επιχειρηματιών που αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στην κοινωνία.
 
Ο Κυριάκος Αγκαστινιώτης αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 

 


Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κυπριακής οικονομίας σήμερα;  
Το μεγαλύτερο challenge της κυπριακής οικονομίας είναι η σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος γιατί χωρίς αυτό απλά δεν μπορεί να μπορεί να λειτουργήσει. Δυστυχώς τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας δεν είναι λίγα αλλά θα εστιάσω στα πιο σημαντικά που κατά την γνώμη μου είναι η γραφειοκρατία της κρατικής μηχανής, η εξάρτηση από τον τουρισμό και τις υπηρεσίες, το συνεχώς αυξανόμενο βιομηχανικό κόστος των επιχειρήσεων που μειώνει την ανταγωνιστικότητα και η δυσκολία στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού.
 
Ποιοι είναι το όραμα σας για την Vitatrace Nutrition Ltd;
Το όραμα μου είναι να ενδυναμώσουμε περισσότερο τις εξαγωγικές μας δραστηριότητες ούτως ώστε να είμαστε λιγότερο ευάλωτοι από τυχών σκαμπανεβάσματα της κυπριακής οικονομίας αλλά και να δραστηριοποιηθούμε σε άλλους τομείς που δεν είναι συναφείς με την διατροφή και την υγεία των ζώων για να έχουμε καλύτερη διασπορά του επιχειρηματικού μας ρίσκου.
 
Πόσο σημαντικοί είναι για εσάς οι άνθρωποι του οργανισμού σας;
Όπως κάθε οργανισμός έτσι και η εταιρεία μας στηρίζεται στους ανθρώπους της που δεν πρέπει να είναι λίγα άτομα αλλά να υπάρχει μια καλή ομάδα που μέσω της συνεργασίας θα φέρνει τα αποτελέσματα. Για να γίνουμε εργοδότης προτίμησης θα πρέπει να διατηρήσουμε την καλή  συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων μας, να έχουμε καλό εργασιακό περιβάλλον αλλά πάνω από όλα να προσφέρουμε ανταποδοτικότητα και δίκαιη αντιμετώπιση προς όλους τους εργαζομένους μας.
 
Your finest hour! Για τι είστε περήφανος; 
Η πιο σημαντική στιγμή για εμένα ήταν το 2014 όταν η εταιρεία μας επιλέγηκε να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα στον τομέα της ζωικής παραγωγής μαζί με άλλους 21 πανεπιστημιακούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς από όλη την Ευρώπη. Αυτή η επιτυχία είχε συνέχεια αφού το 2018 επιλεγήκαμε ξανά να συμμετάσχουμε σε ένα παγκόσμιο ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι πραγματικά τιμή μας, μια μικρή εταιρεία από την Κύπρο να συνεργάζεται με κολοσσούς στο συγκεκριμένο θέμα.
 
Ποιος σας έχει βοηθήσει περισσότερο στην καριέρα σας;
Το άτομο που με βοήθησε περισσότερο στην καριέρα μου είναι ο θείος μου, ο Ευριπίδης Αγκαστινιώτη αφού αυτός με προσέλαβε στην εταιρεία ο 2001. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που εργάστηκα μαζί του με δίδαξε τα μυστικά της δουλειάς μας, την σημασία της σωστής οργάνωσης στην κάθε επιχείρηση αλλά πάνω από όλα τους κανόνες επαγγελματικής ηθικής που θα πρέπει να ακολουθώ για να πέτυχω στην καριέρα μου.


Tι ώρα ξυπνάτε; Τι ώρα ξεκινάτε δουλειά το πρωί και τι ώρα φεύγετε από το γραφείο; Τι ώρα κοιμάστε τις καθημερινές;
Καθημερινά ξυπνώ στις 6:00 και βρίσκομαι στο γραφείο στις 7:30. Δυστυχώς η δουλειά δεν έχει ωράρια άρα μπορεί να φύγω στις 16:30 αλλά και στις 19:00. Τις καθημερινές κοιμούμαι μέχρι τις 23:00 εκτός και εάν υπάρχει άλλη υποχρέωση.
 
Πώς επιτυγχάνετε work life balance;
Θεωρώ ότι σε αυτό τον τομέα έχω αποτύχει παταγωδώς! Είναι πραγματικά δύσκολο να πέτυχω το work life balance  αφού εκτός από τις ώρες στο γραφείο υπάρχουν και άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις εκτός ωρών εργασίας που δεν βοηθούν καθόλου στο να το πέτυχω. Η συμβολή της συζύγου μου είναι καθοριστική αφού το ανέχεται και εγώ με την σειρά μου προσπαθώ να αφήνω τα Σαββατοκύριακα για την οικογένεια. Εκτός ωρών εργασίας ασχολούμαι με την ποδηλασία και το ποδόσφαιρο.
 
 
 
Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit