Ι. Φράγκος: Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για επίτευξη ισορροπίας προσωπικής ζωής και εργασίας

  11/11/2019 16:36
Ι. Φράγκος:  Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για επίτευξη ισορροπίας προσωπικής ζωής και εργασίας

Ι. Φράγκος: Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για επίτευξη ισορροπίας προσωπικής ζωής και εργασίας

  11/11/2019 16:36
Η ιστορία της δικηγορικής εταιρείας I.Frangos & Associates LLC ξεκίνησε το 1999, αμέσως μετά που ο Ιωσήφ Φράγκος τελείωσε την άσκηση του ως δικηγόρος. Κατά τον ίδιο, τα μεγαλύτερα προβλήματα που επηρεάζουν το επιχειρείν, είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η αναγκαιότητα του τομέα των υπηρεσιών να προσαρμοστεί σε ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ αυστηρό.
 
Ο Managing Partner της I.Frangos & Associates LLC, είναι μέλος της γενιάς των millennials. Των νεαρών επιχειρηματιών που αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο. Αυτοί που αν και εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη διασφάλιση της κερδοφορίας των εταιρειών τους, ενδιαφέρονται επίσης να συντελέσουν τη δική τους αλλαγή στην κοινωνία.
 
Ο Ιωσήφ Φράγκος, αποκαλύπτει στην κάμερα του InBusinessNews πτυχές της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής.
 


Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας;
Δύο θεωρώ είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία σήμερα. Πρώτον, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία υπάρχουν στον τραπεζικό τομέα, τα οποία επηρεάζουν την λειτουργία των τραπεζών και την δυνατότητα τους να τροφοδοτήσουν με χρηματοδότηση νέες επιχειρήσεις. Δεύτερο πρόβλημα, είναι η αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προσαρμοστούν σε ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο το οποίο είναι πολύ αυστηρό, και αναφέρομαι στον τομέα των υπηρεσιών.

Ποια είναι η καλύτερη επιχειρηματική συμβουλή που έχετε πάρει;
Πρέπει να πάω πάρα πολύ πίσω, στο 2000 όταν τότε τελείωσα την άσκηση μου ως δικηγόρος. Απευθύνθηκα στον δικηγόρο στον οποίο δούλευα τότε ζητώντας του να παραμείνω το γραφείο το οποίο εργαζόμουν. Αυτός μου είχε πει «Ιωσήφ, εισηγούμαι να ανοίξεις το δικό σου γραφείο.» Όταν εγώ του είπα «τώρα ξεκινώ δεν γνωρίζω τίποτα» η απάντηση του ήταν «ή θα μάθεις να κολυμπάς ή θα πνιγείς.»

Πώς πετυχαίνετε work life balance;
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να ισορροπήσεις από την μια τις πολλές ώρες που απαιτεί η δουλειά μας και από την άλλη την προσωπική και κοινωνική ζωή. Η ισορροπία αυτή για εμένα τουλάχιστον επιτυγχάνεται επενδύοντας χρόνο στα παιδιά μου και ενασχολούμενος με το άθλημα που υπεραγαπώ, το ποδόσφαιρο και την εμπλοκή μου στην ΑΕΚ Λάρνακας.  
 

 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ
 
 
 

RELATED ARTICLES

Πίσω στην αρχή της σελίδας