Bakery Kafeneio: Ένας χώρος αφοσιωμένος στην υγιεινή διατροφή

Το Bakery Kafeneio άνοιξε τις πόρτες του το 2016 και το όνομά του παραπέμπει στην ιστορία του χώρου όπου στεγάζεται, καθώς εκεί λειτούργησε το 1922 ένα από τα πρώτα αρτοποιεία της Λεμεσού Η σχέση της Κριστιάνας Κλεάνθους με τη μαγειρική και η τάση της να δημιουργεί νέες συνταγές διέπεται από μια αγάπη που κρατάει χρόνια. Την έκανε επάγγελμα μετά από 17 χρόνια αφοσίωσης στη νομική, όταν το 2016 άφησε πίσω της το άγχος και την πίεση του χώρου, για να κάνει πραγματικότητα το Bakery Kafeneio.
 
Το ξεκίνημα
Τα οικονομικά μέσα για το ξεκίνημα της επιχείρησης ουσιαστικά δεν υπήρχαν, αφού οι τράπεζες δεν ήταν διατεθειμένες να παράσχουν οποιαδήποτε οικονομική διευκόλυνση σε ένα τομέα εστίασης που θεωρούσαν μεν καινοτόμο, αλλά ταυτόχρονα επίφοβο. Η επιχείρηση άρχισε με τις ελάχιστες προσωπικές μου οικονομίες, με πολλή δουλειά, στερήσεις, κόπο και φαντασία από εμένα και από τον μικρό κύκλο ανθρώπων που είχα γύρω μου.
 
Το κενό 
Αν και αρκετές επιχειρήσεις είχαν παρουσιάσει τότε με επιτυχία την τάση του breakfast/brunch και ο κόσμος τις αγκάλιασε, υπήρχε κενό στην αγορά για ένα χώρο εστίασης που θα ήταν αφοσιωμένος αποκλειστικά στην υγιεινή διατροφή και θα πρόσφερε εναλλακτικές επιλογές ροφημάτων, προγεύματος, brunch, μεσημεριανού και γλυκών χωρίς γλουτένη ή επεξεργασμένη ζάχαρη, δίδοντας vegan προτάσεις.
 
Η υγεία
Από το ξεκίνημα δημιουργήσαμε ροφήματα με ενεργό κάρβουνο, όπως τη μαύρη λεμονάδα και το latte και προσφέραμε το ιαπωνικό τσάι μάτσα, άγνωστα τότε στο ευρύ κοινό.  Προσπαθούμε συνεχώς να βελτιωνόμαστε, ειδικά στο κεφάλαιο της υγείας και της υγιεινής διατροφής, δίδοντας έμφαση σε άτομα που αθλούνται, που νηστεύουν ή αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι δυσανεξίες ή οι αλλεργίες.  Προωθούμε τα όσπρια ακόμη και σε μορφή επιδορπίου, όπως η pavlova με μαρέγκα από ορό ρεβιθιών και είναι σημαντικό για εμάς το ότι κάναμε ανθρώπους όλων των ηλικιών να τα αγαπήσουν.
 
 
 

*Το πιο πάνω ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό InBusiness, τεύχος Νοεμβρίου 

 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit