Οι Millennials κρούουν τον κώδωνα κινδύνου στους εργοδότες

Οι millennials αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του εργατικού δυναμικού. Αρκετοί είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τους millennials τεμπέληδες, κυρίως η γενιά των Baby Boomers, αφού αλλάζουν συχνά δουλειά.  Όμως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, ότι οι millennials είναι η γενιά που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους εργοδότες ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους για εμπλοκή, ανάπτυξη και νόημα.
 
Στην πραγματικότητα, οι απαιτήσεις των millennials δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις φυσιολογικές ανθρώπινες επιθυμίες. Ο καθένας, ανεξαρτήτως ηλικίας, θέλει να έχει φωνή, ευθύνη και να νιώθει χρήσιμος μέσα σε ένα περιβάλλον που θα αναπτύσσεται και ο ίδιος σαν προσωπικότητα και ταυτόχρονα να πετυχαίνει work life balance. Αυτές είναι και οι απαιτήσεις των millennials, που ουσιαστικά φέρνουν στην επιφάνεια του χώρου εργασίας τις ανθρώπινες ανάγκες.
 
Στις μέρες μας, όλες οι ηλικίες αναζητούν την εργασία που θα τους ικανοποιεί και θα την απολαμβάνουν. Ο μισθός πλέον δεν είναι το πιο σημαντικό κριτήριο. Όσον αφορά τους millennials, έρευνα από το LinkedIn απόδειξε ότι το 90% της νέας γενιάς θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν εργοδότη και συγκεκριμένα να εργαστούν σε μια επιχείρηση της οποίας η αποστολή και οι αξίες ευθυγραμμίζονται με τη δική τους αλλά ο μισθός είναι χαμηλότερος.
 

Πηγή: Forbes
 

Χορηγοί: PwC, Cyta, Bank of Cyprus, Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, περιοδικό IN Business, Οργανωτής: ΙΜΗ

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit